DESERT FLOARE DIN PAN BRIOCHE

IMG_3091    IMG_3102

Am vazut aceasta minunatie pe un blog culinar italian si am indragit-o de la prima vedere. Am vrut s-o incerc neaparat. Am incercat-o si mi-a placut mult de tot – e prezentabila (servita la o masa in cinstea prietenilor  va aduna doar complimente pentru maiestria bucatarului), e gustoasa (aluatul e foarte aproape de cel de cozonac), poate fi umpluta cu nutella, magiun, halva.
Daca si tie iti place cum arata te poftesc sa gatim impreuna.

INGREDIENTE:

faina – 600 gr
zahar – 35 gr
oua – 2 buc.
unt moale – 45 gr
lapte – 190 gr
coaja rasa de la 1 lamaie
drojdii uscate pentru dulciuri – 3,5 gr
nutella – 6-7 linguri

MOD DE GATIRE:

Pregatim aluatul – cernem intr-un bol faina, adaugam si celelalte ingrediente (laptele caldut, untul inmuiat in cuptorul cu microunde, ouale, zaharul, coaja rasa de la o lamaie si drojdia). Framantam bine in decurs de cateva minute, apoi acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se odihneasca 30 minute intr-un loc cald (eu incalzesc putin cuptorul, dupa care il inchid si pun aluatul inauntru).

IMG_3019

Dupa 30 de minute punem bila de aluat pe masa de lucru presurata cu faina si o dividem in 4 parti egale. Intindem cu sucitorul prima bila ca sa obtinem un disc cu grosimea de 2-3 mm si il punem pe o tava de cuptor, unde am asternut  foaie de copt. Ungem cu nutella toata suprafata foii. Facem acelasi lucru cu celelalte bucati de aluat ramase – intindem, aranjam deasupra primei foi si ungem cu nutella (ultimul strat nu il ungem insa).

IMG_3021    IMG_3023

IMG_3026

Cu un cutit foarte ascutit facem patru incizii pe viitoarea floare din pan brioche, neajungand la centru (vezi imaginea). Fiecare din cele patru parti obtinute le mai “despicam” o data (acum avem 8 parti), si inca o data – astfel vom obtine 16 parti.

IMG_3027    IMG_3028

IMG_3030

Si aici vine etapa cea mai complicata de explicat (nu de facut!). Luam doua “petale” vecine si le rotim in exterior de doua ori, iar extremitatile le lipim intre ele ca sa formam o petala adevarata. Procedam la fel cu partile ramase. Stiu ca in acest caz ar fi mai util un video, deci iata link-ul unde puteti vedea tot procesul (http://www.youtube.com/watch?v=3cJnIZUlCpQ). Cand am terminat de format toate petalele lasam desertul nostru sa creasca (cam 30 minute), dupa care il ungem cu lapte si il dam la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 25 minute.

IMG_3038

Lasam sa se raceasca definitiv si transferam pe un platou. La dorinta putem presura cu pudra de zahar.
Pofta buna!
Astept impresiile voastre in comentarii!



Sursa
2013-11-16 20:18:40



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

06:32:00DIN POEZIA LUMII —» Leo Butnaru
10:45:10Elfrida Koroliova: prin labirintul pasiunilor —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
06:53:00POEME DIN REVISTA TINERILOR —» Leo Butnaru
14:23:00Stix —» Andrei LANGA. Blogul personal
17:12:43Razie cu scandal filmată de Activistul buzoian —» Curaj.TV | Media alternativă
07:01:00JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
13:53:00Covor —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:53:00Covor —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:25:10La Steaua care-a Răsărit — poezie, tradiție și lumină de Crăciun la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
06:58:00DIN ISTORIA AVANGARDISMULUI EUROPEAN —» Leo Butnaru
08:42:00STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
17:04:34În sfârșit, știu ce vreau să mă fac când voi fi mare! —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
11:22:00argivă 2019 —» Leo Butnaru
07:47:00POEZIA FRANCEZĂ —» Leo Butnaru
07:13:00DIN COSMOGRAME —» Leo Butnaru
07:32:00DINTR-O ANTOLOGIE RECENTĂ —» Leo Butnaru
21:49:14Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:24:04Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:21:11Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:06:00EXIST, DECI RĂSPUND —» Leo Butnaru
19:22:06Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:58:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:40:00LEOLOGISMELE ȘI TRADUCEREA —» Leo Butnaru
20:51:57Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:01:47Fără Titlu —» Путепроводные Заметки