PLACINTA-FLOARE DIN ALUAT FOIETAJ
Pe paginile acestui blog am mai vorbit despre aluatul foietaj (gasiti chiar si o categorie aparte – “Copturi din aluat foietaj”). Chiar si cel cumparat la supermarchet (dar mai ales acel cumparat la supermarchet) usureaza considerabil viata oricarei gospodine – mancarea din el se gateste in mod ultrarapid, fie ca este vorba de un aperitiv sau despre un desert.
Anterior v-am prezentat reteta de placinte din aluat foietaj (http://blogcusaresipiper.com/2013/07/16/placinte-din-aluat-foietaj/). Astazi vreau sa va propun o varianta mai “compusa” si mai prezentabila de placinta cu ricotta (sau branza de vaci).
INGREDIENTE (4 persoane): TIMP ESTIMAT – 30 min
aluat foietaj – 2 foi dreptunghiulare
ricotta (sau branza de vaci) – 500 gr
oua – 2 buc.
lapte – 1 lingura
sare
MOD DE GATIRE:
Amestecam ricotta cu cele 2 oua si putina sare. Intindem foile de aluat (una cate una), distribuim ricotta si rulam. Taiem felii cu grosimea de 4-5 cm.
Captusim o tava de cuptor cu hartie de copt si dispunem feliile noastre in cerc, formand petalele florii, improvizam si mijlocul dintr-o fasie de aluat .
Ungem cu lapte si dam la cuptorul preincalzit (200 grade) pentru 20 minute sau pana se rumeneste placinta. Calda sau rece – e la fel de buna!

Sursa
2013-11-15 19:34:59