CHEESECAKE CU RICOTTA/BRANZA DE VACI

IMG_2813    IMG_2888

Acest desert cu branza are origini antice – deja Callimacus (poet si filolog din Grecia antica) scria un text despre “arta de a face tarte cu branza”. De-a lungul secolelor reteta s-a raspandit pretutindeni in lume, dar la ziua de azi cheesecake-urile americane sunt cele mai cunoscute. Pot fi gatite in cuptor sau in varianta “fara cuptor”, au la baza un blat din biscuiti, care este acoperit cu un strat de branza (ricotta, mascarpone, philadelphia sau alte tipuri).
Este un desert usor de executat si are un gust bun, asa ca sa nu ezitam si sa trecem la treaba.

INGREDIENTE:

biscuiti – 200-250 gr
unt – 150 gr
ricotta – 500 gr
zahar – 150 gr
oua – 2 buc.
faina – 20 gr

MOD DE GATIRE:

Strivim biscuitii intr-un mixer, topim untul in cuptorul cu microunde si amestecam foarte bine aceste doua ingrediente. Asternem hartie de copt pe o tava de cuptor cu borduri detasabile si distribuim uniform biscuitii striviti, presand putin cu o lingura. Punem tava in frigider pentru 20-30 minute si ne ocupam de branza (ricotta).

IMG_2797    IMG_2799

Ricotta ar trebui sa fie mai uscata, deaceea eliminam lichidul in exces. O punem intr-un bol impreuna cu celelalte ingrediente (ouale, zaharul, faina) si mixam cu ajutorul unui mixer electric. Turnam umplutura obtinuta peste baza din biscuiti  si dam tava la cuptorul preincalzit (160 grade) pentru 55 minute.

IMG_2806    IMG_2808

Lasam sa se raceasca tarta in tava pentru 2 ore, dupa care acoperim suprafata ei cu pelicula alimentara si punem in frigider pentru 6 ore. Scoatem din tava si decoram cu ciocolata topita, pudra de zahar sau pomusoare.



Sursa
2013-11-11 11:32:11



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

06:32:00DIN POEZIA LUMII —» Leo Butnaru
10:45:10Elfrida Koroliova: prin labirintul pasiunilor —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
06:53:00POEME DIN REVISTA TINERILOR —» Leo Butnaru
14:23:00Stix —» Andrei LANGA. Blogul personal
17:12:43Razie cu scandal filmată de Activistul buzoian —» Curaj.TV | Media alternativă
07:01:00JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
13:53:00Covor —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:53:00Covor —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:25:10La Steaua care-a Răsărit — poezie, tradiție și lumină de Crăciun la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
06:58:00DIN ISTORIA AVANGARDISMULUI EUROPEAN —» Leo Butnaru
08:42:00STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
17:04:34În sfârșit, știu ce vreau să mă fac când voi fi mare! —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
11:22:00argivă 2019 —» Leo Butnaru
07:47:00POEZIA FRANCEZĂ —» Leo Butnaru
07:13:00DIN COSMOGRAME —» Leo Butnaru
07:32:00DINTR-O ANTOLOGIE RECENTĂ —» Leo Butnaru
21:49:14Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:24:04Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:21:11Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:06:00EXIST, DECI RĂSPUND —» Leo Butnaru
19:22:06Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:58:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:40:00LEOLOGISMELE ȘI TRADUCEREA —» Leo Butnaru
20:51:57Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:01:47Fără Titlu —» Путепроводные Заметки