CHEESECAKE CU RICOTTA/BRANZA DE VACI

IMG_2813    IMG_2888

Acest desert cu branza are origini antice – deja Callimacus (poet si filolog din Grecia antica) scria un text despre “arta de a face tarte cu branza”. De-a lungul secolelor reteta s-a raspandit pretutindeni in lume, dar la ziua de azi cheesecake-urile americane sunt cele mai cunoscute. Pot fi gatite in cuptor sau in varianta “fara cuptor”, au la baza un blat din biscuiti, care este acoperit cu un strat de branza (ricotta, mascarpone, philadelphia sau alte tipuri).
Este un desert usor de executat si are un gust bun, asa ca sa nu ezitam si sa trecem la treaba.

INGREDIENTE:

biscuiti – 200-250 gr
unt – 150 gr
ricotta – 500 gr
zahar – 150 gr
oua – 2 buc.
faina – 20 gr

MOD DE GATIRE:

Strivim biscuitii intr-un mixer, topim untul in cuptorul cu microunde si amestecam foarte bine aceste doua ingrediente. Asternem hartie de copt pe o tava de cuptor cu borduri detasabile si distribuim uniform biscuitii striviti, presand putin cu o lingura. Punem tava in frigider pentru 20-30 minute si ne ocupam de branza (ricotta).

IMG_2797    IMG_2799

Ricotta ar trebui sa fie mai uscata, deaceea eliminam lichidul in exces. O punem intr-un bol impreuna cu celelalte ingrediente (ouale, zaharul, faina) si mixam cu ajutorul unui mixer electric. Turnam umplutura obtinuta peste baza din biscuiti  si dam tava la cuptorul preincalzit (160 grade) pentru 55 minute.

IMG_2806    IMG_2808

Lasam sa se raceasca tarta in tava pentru 2 ore, dupa care acoperim suprafata ei cu pelicula alimentara si punem in frigider pentru 6 ore. Scoatem din tava si decoram cu ciocolata topita, pudra de zahar sau pomusoare.



Sursa
2013-11-11 11:32:11



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

03:29:34Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:48:21Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:29:27Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:33:25Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:44:00DIN REVISTA TINERILOR —» Leo Butnaru
02:26:46Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:37:59Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:44:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:02:33Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:11:02Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
09:54:53Extensia prezentului —» Jurnal A.
05:29:00DIN PASIENȚE —» Leo Butnaru
03:01:13Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:50:18Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:10:54Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:55:00Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:52:00JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
20:17:49Ce cărți bune am mai citit (23) —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
13:31:00Ieri —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:12:33FESTIS : realitatea în oglinda caricaturii —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
03:40:21Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
22:08:18Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:07:45Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:46:23Tot ce n-am scris —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
15:57:33Fără Titlu —» Путепроводные Заметки