241820 cazuri COVID-19 în Moldova
12589 – cazuri active
223822 – cazuri vindecate
5409 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 13 aprilie 2021 ora 06:20


Notițe de pe front

Redacția noastră le culege cu cea mai mare grijă. Le cîntărește. Le miroase. Le prelucrează după cele mai înalte standarde, pentru ca tu să te lași comod în scaunul tău și să le savurezi. Nu, nu este vorba de boabele de cafea din Guatemala, ci de evenimentele din viața activă a politicilor publice.

UTIL! MODIFICĂRI ÎN REGULAMENTUL PARLAMENTULUI

Pentru a limita încercările deputaților buclucași de a zădărnici activitatea legislativului, majoritatea parlamentară a propus mai multe modificări în Regulament. Au fost interzise megafoanele, blocarea tribunelor și a accesului în sala de ședințe. Au fost scurtate luările de cuvînt asupra unui subiect.

Inspirîndu-ne din practica națională și internațională, redacția noastră vine cu propuneri suplimentare în acest sens:

-          Să se interzică: bicicletele cu o roată, jonglatul, mersul pe sfoară, saltul prin inele de foc, leii, șerpii sau alte animale exotice, pălăriile cu iepuri sau hulubi, bețișoarele fermecate, baloanele lungi.

-          Poeziile declamate nu trebuie să depășească 2 catrene. Versul alb se pedepsește cu o tăiere de 30% din salariul pentru ziua respectivă.

-          Conflictele care pot degenera în violență vor fi soluționate prin participarea părților la jocul ”Trage sfoara”.

-           În cazul comportamentului violent, deputații vor fi imobilizați prin tranchilizante administrate prin tragere din arc sau propulsate din tub.

 

CEVA NORMAL! ION MURUIANU CANDIDEAZĂ LA CSM

Fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, demisia căruia a fost propusă de Parlament în 2010 pe motiv că Moldova a pierdut mai multe cazuri la CEDO, autorul celebrei afirmații în care numește jurnaliștii  ”cîini turbați, periculoși pentru societatate”, și-a înaintat candidatura pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Jurnaliștii speră că în cazul în care va fi ales, Muruianu își va concentra eforturile pentru ca vaccinarea împotriva rabiei să fie un vis devenit realitate.

”În sfîrșit membrii mass-media nu vor mai face spumă la gură și nu vor mai per-TURBA activitatea judecătorilor”, a declarat un jurnalist sub anonimat.

 

DONEAZĂ UN ORGAN ȘI PRIMEȘTE O POLIȚĂ! POPULAȚIA ȚĂRII GATA SĂ-ȘI DONEZE ORGANELE DE CONDUCERE

Săptămîna aceasta  Guvernul a aprobat mai multe modificări la proiectul de lege privind transplantul de organe, țesuturi și celule. Una dintre modificările propuse prevede că donatorii de organe vor beneficia de poliță de asigurare medicală gratuită pe viață. În acest fel, Ministerul Sănătății încearcă să stimuleze cît mai multe persoane să doneze.

După operarea noilor modificări, circa 94 de procente din participanții unui sondaj au răspuns că sunt mai mult decît pregătiți să-și doneze organele de conducere sau în general orice tip de organe abilitate din orice domeniu. Aceștia au spus că-i bucură nu atît polița gratuită, cît șansa de a salva circa 3,5 milioane de vieți.

 

N-O SĂ-ȚI VINĂ SĂ CREZI! VEZI CE AU DESCOPERIT ARHEOLOGII ÎN RAIOANELE CAHUL ȘI UNGHENI!

Un sistem informațional de programare on-line a pacienților, care urma să fie implementat în raioanele Cahul și Ungheni, a fost lăsat baltă, chiar dacă trecuse cu succes de etapa de pilotare. Proiectul, în care s-au investit circa 90 000 de dolari, nu a fost continuat, deoarece s-a decis implementarea unui alt program național.

Totul părea dat uitării, pînă cînd o echipă de arheologi a dat de urmele proiectului, pierdut undeva prin cele două raioane. Săpăturile ulterioare au demonstrat că proiectul datează din 2011 și a aparținut unor triburi din civilizația Ministerului Sănătății.

Arheologii continuă lucrările de excavare în speranța că vor da de urma banilor investiți. Totuși, din cauza fragilității materialelor, șansele de a găsi careva rămășițe sunt slabe.

Un alt proiect, care riscă să fie inclus în expoziția permanentă a Muzeului Național de Istorie, este sistemul de înregistrare audio a ședințelor de judecată ”SRS Femida”. Deși în 2009, pentru echipament s-au cheltuit circa 260 de mii de dolari, judecătoriile utilizează parțial sau nu utilizează deloc acest sistem.

 

DOMNICA CEMORTAN ȘI-A IEȘIT DIN FIRE! ÎN AȘA IPOSTAZĂ N-AI MAI VĂZUT-O NICIODATĂ

După ce a recunoscut, în timpul procesului de judecată, că avea o relație cu căpitanul Schettino, Domnica Cemortan a fost invitată la o emisiune italiană.

Timp de o jumătate de oră, tensiunea dintre Cemortan și moderatoare a crescut pînă la valori insuportabile. În momentul în care a fost întrebată de ce a ascuns relația, moldoveanca și-a ieșit din fire. Potrivit publicului din sală, firele din care Domnica Cemortan a ieșit erau pe punctul de a lua foc.

domnica1

ESTE OFICIAL! AFLĂ AICI CÎȚI OAMENI AU PARTICIPAT LA MARȘUL DIN 3 NOIEMBRIE

Cel mai fierbinte subiect al săptămînii a fost statistica oficială despre cei prezenți la acțiunea din Piața Marii Adunări Naționale. Redacția noastră a liniștit apele tumultoase. Vă prezentăm datele reale.

”Zeci de mii de oameni” este numărul exact și incontestabil al participanților la miting. Cifra vine să pună capăt unei săptămîni de speculații. Prin urmare, exprimări precum ”circa o sută de mii”, ”peste o sută de mii” sau ”în jur de 117 000” sunt complet greșite și lipsite de precizie. Cifra oficială a fost calculată de un grup de cercetători și statisticieni, în cadrul unui studiu. Autorii studiului au întocmit și o schemă comparativă a datelor pentru mai multe evenimente.

sdgk

 

The post Notițe de pe front appeared first on Bloguvern.


Sursa
2013-11-08 11:12:41Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

14:08:05Un nou drum! —» ada rosu
10:59:41Prânz cu joc pe mese în plină pandemie! Poliția asistă? —» Curaj.TV | Media alternativă
09:29:28👉Încătușare eșuată. Un polițist local timișorean face abuz! Aloo delta 1 pt delta 2? —» Curaj.TV | Media alternativă
06:02:23Confruntarea civilizațională a moldovenilor în Deceniul Trei —» Daniel Lachi
19:59:00Firmă funerară de la Cîmpeni care bate cîmpii în ilegalitate —» Curaj.TV | Media alternativă
18:14:46Vulcanul pentru oameni —» Curaj.TV | Media alternativă
17:12:00#Zebra4 Toată lumea ignoră codul roșu cu poliția în frunte —» Curaj.TV | Media alternativă
09:18:45„Coexistența”, „războiul” sau „diplomația” vaccinurilor în lume? Impactul asupra Moldovei —» Curaj.TV | Media alternativă
20:48:30Transformăm dezastrul din Făgăraș într-un nou paradis veșnic —» Curaj.TV | Media alternativă
20:22:00Despre violența domestică și nu numai #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
12:22:00Inspecție civică la primăria Rîmnicu Sărat —» Curaj.TV | Media alternativă
21:59:00Procuror certat cu Lega 55/2020 la Topoloveni —» Curaj.TV | Media alternativă
15:19:32Piața de carte europeană în pandemie. Anul 2020 —» Gheorghe Erizanu
13:52:01Moldova, în top 5 țări cu cel mai înalt grad de mortalitate din cauza alimentației proaste —» Elena Robu
12:29:40Proprietarii Liceului Da Vinci au deposedat Chișinăul de pământ și clădiri? —» un alt blog
10:45:59Ne caută un cântec… EVOCĂRI : Tatiana Sofronovici, interpretă de folclor —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:53:08Молдавские велоактивисты выпустили серию анимаций для начинающих велосипедистов —» Заметки Начинающего Журналиста
08:02:49Ne caută un cântec… EVOCĂRI : Tatiana Sofronovici, interpretă de folclor —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
20:35:44Love, Faith, and Obedience go hand in hand —» Erik and Elena Brewer's Weblog
17:59:42©️ Încetează! —» Licurici de suflet
16:06:08Cum m-am vaccinat cu Moderna împotriva Covid-19 —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
14:37:59eBook Cartier. Top vânzări martie 2021 —» Gheorghe Erizanu
12:33:09Как праздновать свой день рождения во славу Бога? | Пастор Василе Филат —» Moldova Creștină
09:11:32Apel comun în contextul comemorării victimelor din 7 Aprilie 2009: Dosarul „7 aprilie 2009” unul EȘUAT —» Elena Robu
09:08:16Predică la Buna Vestire – Părintele Cleopa Ilie —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova