Aranjează-te singur, lumea se va da după tine.

Haide-ți să ne aducem aminte de copilărie și de clipele în care ne adunam în jurul părinților, buneilor sau celor care ne spuneau povești. Eram numai ochi și urechi, ascultam cu atenție și retrăiam pentru personajul principal. Anii copilăriei au trecut dar ne mai amintim și astăzi de multe povestioare din trecut, și suntem emoționați de fiecare dată când un gând ne aduce o poveste. Haide-ți să ne amintim de clipele emoționante din trecut și să citim o poveste, o poveste cu idei o poveste importantă....


„Un copil și tatăl său călătoreau cu trenul, călătoria trebuia să dureze circa o oră. Tatăl se așează comod și se pune să citească o revistă. La un moment dat copilul îl întrerupse, întrebând-ul:
-Tată, ce este clădirea aceea?Tatăl se uită să vadă ceeea ce i-a arătat copilul și răspunse: -Este o fabrică.Începuse iar să citească, când copilul îl întrebă din nou:-Tată, când ajungem?
Tatăl ia spus că mai au încă de mers. A început din nou să citească, dar o altă întrbare a copilului îl înrerupsese, urmate apoi de alte și alte întrebări.Tatăl disperat, căută un model pentru a-l face pe copil să se distreze. Văzu în revista pe care o citea multe chipuri de oameni, o rupse în mai multe bucăți și o dădu copilului, invitându-l să reconstruiască acele chipuri întocmai ca la un joc de puzzle, după care se așează mulțumit pe scaunul său convins că băiatul va fi ocupat pentru tot restul călătoriei. Nu apucase să treacă multă vreme și copilul exclamă:
- Am terminat!-Imposibil! răspunse tatăl. Nu pot să cred! Cum ai putut reconstrui imaginea așa de repede?Imaginea era reconstruită perfect. Copilul răspunse:
Nu m-am fixat asupra lumii ( a oamenilor celor mulți)... căci pe cealaltă parte a foii era figura unui (singur)om; am reconstruit omul și lumea s-a aranjat singură!”
Poate că nu este o poveste din copilărie cu personaje de basm (balauri, zâne, prinți, prinșese ș.m.d.) dar este o poveste care transmite o idee frumoasă și importantă pentru noi toți. Și anume, mai devreme sau mai târziu lucrurile se vor aranja singure. Nu e nevoie să le aranjezi tu și să aștepți mereu axândute pe ele. E de ajuns să fii tu în ordine, pentru ca toată lumea să fie la fel, lucrurile bune vor veni de la sine. Nu poți coordona timpul sau evenimentele, e nevoie să te coordonezi pe tine și să te pui în regulă, întreaga lume va fi în regulă după tine. Lasă lucrurile să decurgă de la sine tu doar pregăteștete și fii mereu gata pentru orice. 


(sursa poveștii „Povești cu tâlc”)

Sursa
2013-11-07 14:41:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

15:48:09O nouă tragedie, noi țapi ispășitori. S-a mai eliberat un loc călduț pentru „oamenii buni” din PAS —» Nicolae Federiuc
16:03:19Programul „Chișinăul citește”, categoria copii - „Întâmplări cu tâlc” de Cristina Bujor la Biblioteca „Traian” —» BiblioCity
07:09:19O seară de creație a scriitorului Vlad Halipli —» BiblioCity
06:52:43Grooming. Necunoscuții on-line —» BiblioCity
20:50:23Despre violența de gen pe un caz concret la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
13:57:29Două vinuri noi din gama ultra premium de la Crama Mircești —» Fine Wine
07:24:15ESEU DE TOAMNĂ —» Leo Butnaru
09:24:46Nou: Bad Boys 2019 —» Fine Wine
08:47:15Poliția te încurajează să încalci legea —» Curaj.TV | Media alternativă
00:05:00The Best Deals of the Year on Websites and Domains  —» Misterioz
23:01:34sticky —» turn up the silence
13:45:15Genuine Faith: Moving Beyond the Motions —» Erik and Elena Brewer's Weblog
10:42:31Șoc în lumea poneilor roz! Olanda provoacă prima spărtură în bula colorată de săpun a „salvatorilor Pământului” din viața paralelă —» Nicolae Federiuc
09:08:19Consilieră atacată cu spray la primăria Burlacu —» Curaj.TV | Media alternativă
09:04:39INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ȘI CREAȚIA LITERARĂ —» Leo Butnaru
08:29:44OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:29:31ESEU DE TOAMNĂ —» Leo Butnaru
15:24:43Romanul „Patimile după Iov” – o saga istorică —» BiblioCity
08:30:25APOSTROF. Anchetă: LIBERTATEA DE A SCRIE —» Leo Butnaru
08:09:18Șah la rege… regină, pardon! Ce ne transmite printre rânduri diplomatul Ulianovschi? —» Nicolae Federiuc
08:00:39A biruit răul cu două cești de cafea —» Moldova Creștină
04:04:30POEM PENTRU RASA CANINĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
21:40:21Zi istorică pentru satul Corlăteni: Liturghie arhierească de hram —» Ştiri din raionul Râşcani
21:33:15Corupție ‘în numele Domnului’, investigație Recorder —» Curaj.TV | Media alternativă
19:54:31S-au încuiat în primărie pentru chef sau orgie?! —» Curaj.TV | Media alternativă