Capsune cu crema fiarta de vanilie si cu cranț de fidea


Ingrediente:
  • 500 gr capsune,
  • 320 gr. lapte,
  • 50 gr. faina cernuta
  • 110 gr. zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 20 gr. lapte condensat,
  • 120 gr. unt moale,
  • 1 varf de sare
  • 50 gr. fidea,
  • cateva fire de menta pentru decor,
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  • Capsunele se spala si se taie in jumatati.
  • Fideaua se prajeste intr-o tigaie incinsa cu ulei cat sa o acopere, cateva secunde pana devine putin aurie apoi se pune pe un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei, prajiti fideaua pe rand cu portii mici.
  • Faina se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.
  • Separat se amesteca laptele cu galbenusurile pana omogenizam compozitia.
  • In faina amestecata cu zaharul turnam cate putin compozitia de lapte si amestecam in continuu pana se amesteca bine si nu are cocoloase.
  • Intr-o cratita la foc mic ingrosam crema de lapte, amestecand cu un tel in forma de para in continuu pana se ingroasa crema, la ridicarea telului din cratita, crema va curge de pe el ca o panglica lata, atunci stim ca crema e gata de luat de pe foc.
  • Cand luati crema de pe foc amestecati in continuu in ea ca sa nu sa se lipeasca de cratita, pentru ca vasul inca e fierbinte, faceti acest lucru pana se va raci suficient. Dupa aceasta, amestecati in crema din cand in cand ca sa nu faca deasupra pielita.
  • In bolul mixerului amestecati la viteza mica untul moale cu laptele condensat pana le omogenizati, apoi adaugati in unt cate o lingura din crema de lapte racita pana o terminati pe toata si optineti o crema omogena.
  • In paharele pregatite pentru desert, turnati cu ajutorul unui sac de cofetarie cate un strat de crema, alternand cu alt strat de capsune, alternati straturile in asa fel ca sa terminati cu capsune, apoi un mot de crema, cate un manunci de fidea prajita inca un motulet mic de crema si cate o capsunica si frunzulite de menta pentru decor.
  • Puneti paharele cu desertul in frigider pentru 30 de minute, apoi le puteti servi.
Pofta buna !

Sursa
2013-11-05 20:49:42



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

08:27:51Când semeni în oameni, culegi în cifre —» Efrosnatalita’s Blog
07:27:00ÎN REALITATE ȘI DINCOLO DE EA —» Leo Butnaru
02:28:31Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
22:21:52Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:05:08Suveranism și Amarone —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
16:41:32Analfabetism funcțional, gîndire critică, școala în România —» Curaj.TV | Media alternativă
15:29:34Ofensiva anti-presă și luptele politice în Estul Europei —» Curaj.TV | Media alternativă
12:15:42Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:56:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
16:36:27Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:24:06Valuri de prostie —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
04:46:00DIN POEZIA FRANCEZĂ —» Leo Butnaru
19:20:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:52:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:12:00INTEROGAȚII... —» Leo Butnaru
02:06:34Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:26:10Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:47:00DIN REVISTA TINERILOR —» Leo Butnaru
00:11:37Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:33:59Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:01:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:14:58Mariana Golimaz și sărbătoarea poeziei la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
07:55:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
23:08:06Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:17:31Fără Titlu —» Путепроводные Заметки