Capsune cu crema fiarta de vanilie si cu cranț de fidea


Ingrediente:
  • 500 gr capsune,
  • 320 gr. lapte,
  • 50 gr. faina cernuta
  • 110 gr. zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 20 gr. lapte condensat,
  • 120 gr. unt moale,
  • 1 varf de sare
  • 50 gr. fidea,
  • cateva fire de menta pentru decor,
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  • Capsunele se spala si se taie in jumatati.
  • Fideaua se prajeste intr-o tigaie incinsa cu ulei cat sa o acopere, cateva secunde pana devine putin aurie apoi se pune pe un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei, prajiti fideaua pe rand cu portii mici.
  • Faina se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.
  • Separat se amesteca laptele cu galbenusurile pana omogenizam compozitia.
  • In faina amestecata cu zaharul turnam cate putin compozitia de lapte si amestecam in continuu pana se amesteca bine si nu are cocoloase.
  • Intr-o cratita la foc mic ingrosam crema de lapte, amestecand cu un tel in forma de para in continuu pana se ingroasa crema, la ridicarea telului din cratita, crema va curge de pe el ca o panglica lata, atunci stim ca crema e gata de luat de pe foc.
  • Cand luati crema de pe foc amestecati in continuu in ea ca sa nu sa se lipeasca de cratita, pentru ca vasul inca e fierbinte, faceti acest lucru pana se va raci suficient. Dupa aceasta, amestecati in crema din cand in cand ca sa nu faca deasupra pielita.
  • In bolul mixerului amestecati la viteza mica untul moale cu laptele condensat pana le omogenizati, apoi adaugati in unt cate o lingura din crema de lapte racita pana o terminati pe toata si optineti o crema omogena.
  • In paharele pregatite pentru desert, turnati cu ajutorul unui sac de cofetarie cate un strat de crema, alternand cu alt strat de capsune, alternati straturile in asa fel ca sa terminati cu capsune, apoi un mot de crema, cate un manunci de fidea prajita inca un motulet mic de crema si cate o capsunica si frunzulite de menta pentru decor.
  • Puneti paharele cu desertul in frigider pentru 30 de minute, apoi le puteti servi.
Pofta buna !

Sursa
2013-11-05 20:49:42



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

17:57:49DOUĂ NUVELETE —» Leo Butnaru
13:30:13 —» blog cultural
13:18:07”Не читал, но осуждаю!” —» blog cultural
13:16:35 —» blog cultural
14:31:35POEME PRIN ANI. ANTOLOGIE DE ETAPĂ NR. 21. 30 DE TEXTE. —» Leo Butnaru
14:48:14A TREIA CALE! Rușii rămân, europenii se împart în două, în unii care pleacă și alții care vin —» Nicolae Federiuc
13:00:51La mulți ani, România, țară de glorii și dor! —» Nicolae Federiuc
12:55:28Poliția de la Cahul tolerează violența de gen filmată repetat —» Curaj.TV | Media alternativă
10:37:23„Ultimul hipopotam din Moldova” sau „Cea mai bună școală de limba română e ograda buneilor” —» Oameni... de care am nevoie.
09:13:15Scandal la consiliul raional Sîngerei —» Curaj.TV | Media alternativă
08:48:25Napoleon (2023). —» blog cultural
07:09:0017 noiembrie - Ziua Internaţională a Studenţilor —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
21:40:26Having Trouble Naming Your Business? Let Us Help —» costica
19:25:11Ceea ce a fost... —» Andrei LANGA. Blogul personal
00:51:48OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:48:09O nouă tragedie, noi țapi ispășitori. S-a mai eliberat un loc călduț pentru „oamenii buni” din PAS —» Nicolae Federiuc
19:09:43You should speak about the stuff you do —» Un nene Project
16:03:19Programul „Chișinăul citește”, categoria copii - „Întâmplări cu tâlc” de Cristina Bujor la Biblioteca „Traian” —» BiblioCity
07:09:19O seară de creație a scriitorului Vlad Halipli —» BiblioCity
06:52:43Grooming. Necunoscuții on-line —» BiblioCity
20:50:23Despre violența de gen pe un caz concret la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
13:57:29Două vinuri noi din gama ultra premium de la Crama Mircești —» Fine Wine
07:24:15ESEU DE TOAMNĂ —» Leo Butnaru
09:24:46Nou: Bad Boys 2019 —» Fine Wine
08:47:15Poliția te încurajează să încalci legea —» Curaj.TV | Media alternativă