248009 cazuri COVID-19 în Moldova
7287 – cazuri active
235054 – cazuri vindecate
5668 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 23 aprilie 2021 ora 04:20


Capsune cu crema fiarta de vanilie si cu cranț de fidea


Ingrediente:
  • 500 gr capsune,
  • 320 gr. lapte,
  • 50 gr. faina cernuta
  • 110 gr. zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 20 gr. lapte condensat,
  • 120 gr. unt moale,
  • 1 varf de sare
  • 50 gr. fidea,
  • cateva fire de menta pentru decor,
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  • Capsunele se spala si se taie in jumatati.
  • Fideaua se prajeste intr-o tigaie incinsa cu ulei cat sa o acopere, cateva secunde pana devine putin aurie apoi se pune pe un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei, prajiti fideaua pe rand cu portii mici.
  • Faina se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.
  • Separat se amesteca laptele cu galbenusurile pana omogenizam compozitia.
  • In faina amestecata cu zaharul turnam cate putin compozitia de lapte si amestecam in continuu pana se amesteca bine si nu are cocoloase.
  • Intr-o cratita la foc mic ingrosam crema de lapte, amestecand cu un tel in forma de para in continuu pana se ingroasa crema, la ridicarea telului din cratita, crema va curge de pe el ca o panglica lata, atunci stim ca crema e gata de luat de pe foc.
  • Cand luati crema de pe foc amestecati in continuu in ea ca sa nu sa se lipeasca de cratita, pentru ca vasul inca e fierbinte, faceti acest lucru pana se va raci suficient. Dupa aceasta, amestecati in crema din cand in cand ca sa nu faca deasupra pielita.
  • In bolul mixerului amestecati la viteza mica untul moale cu laptele condensat pana le omogenizati, apoi adaugati in unt cate o lingura din crema de lapte racita pana o terminati pe toata si optineti o crema omogena.
  • In paharele pregatite pentru desert, turnati cu ajutorul unui sac de cofetarie cate un strat de crema, alternand cu alt strat de capsune, alternati straturile in asa fel ca sa terminati cu capsune, apoi un mot de crema, cate un manunci de fidea prajita inca un motulet mic de crema si cate o capsunica si frunzulite de menta pentru decor.
  • Puneti paharele cu desertul in frigider pentru 30 de minute, apoi le puteti servi.
Pofta buna !

Sursa
2013-11-05 10:16:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

13:31:57Azi e Ziua Pămîntului, Google ne îndeamnă să plantăm —» Curaj.TV | Media alternativă
13:25:00Vlog: Dreapta contra stângii sau dreapta contra ei? —» Curaj.TV | Media alternativă
08:17:22Algoritm validare IDNP —» Castraveţ
21:34:00Pedalarea noaptea pe ploaie e periculoasă în capitală —» Curaj.TV | Media alternativă
19:44:00Arestat după ce a fost în audiențe la Stolojan, Filat, Ghimpu —» Curaj.TV | Media alternativă
18:56:19LIVE // Poliția reține violent protestatarii #Rusia —» Curaj.TV | Media alternativă
18:34:50Paul Goma: Ungaria, Gherla și neuitarea —» Curaj.TV | Media alternativă
17:44:00Spală drumul cu detergent, dar curtea e înglodată —» Curaj.TV | Media alternativă
17:14:31The CIA Used To Infiltrate The Media. Now The CIA Is The Media. —» ajna-blogging-press
10:46:07Bus-ul politiei staționa ilegal pe trotuar —» Curaj.TV | Media alternativă
07:06:44Moldoveanca-n politică —» Daniel Lachi
07:06:18PESTE CADAVRE, SPRE PUTERE —» Daniel Lachi
07:05:56Despre penibilitatea Maiei Sandu —» Daniel Lachi
06:48:31Învață limbi străine cât stai degeaba pe web. Fără efort —» Daniel Lachi
06:34:00Activiști agresați la abator și amendați de poliție —» Curaj.TV | Media alternativă
05:43:54Parabellum* —» Andrei LANGA. Blogul personal
22:59:00Generatorul face chioșcul poluator —» Curaj.TV | Media alternativă
19:56:49Tropic* —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:43:20«Дунайский лебедь» — глашатай свободы Болгарии —» Biblioteca Hristo Botev
13:51:20Lista scurtă a Premiilor UE pentru Literatură, 2021. Republica Moldova, pe contrasens —» Gheorghe Erizanu
12:00:00Introducing a new design for the WordPress apps —» Veaceslav Bunduche
10:10:57Продолжается подготовка к XX юбилейной конференции СУРМ «Актуальные проблемы современности: научный поиск и пути решения» —» Заметки Начинающего Журналиста
09:43:52DIN POEZIA RUSĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
09:22:27OLEG SEREBRIAN. PE CONTRASENS —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
19:57:50Prelecturi* —» Andrei LANGA. Blogul personal