Capsune cu crema fiarta de vanilie si cu cranț de fidea


Ingrediente:
  • 500 gr capsune,
  • 320 gr. lapte,
  • 50 gr. faina cernuta
  • 110 gr. zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 20 gr. lapte condensat,
  • 120 gr. unt moale,
  • 1 varf de sare
  • 50 gr. fidea,
  • cateva fire de menta pentru decor,
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  • Capsunele se spala si se taie in jumatati.
  • Fideaua se prajeste intr-o tigaie incinsa cu ulei cat sa o acopere, cateva secunde pana devine putin aurie apoi se pune pe un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei, prajiti fideaua pe rand cu portii mici.
  • Faina se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.
  • Separat se amesteca laptele cu galbenusurile pana omogenizam compozitia.
  • In faina amestecata cu zaharul turnam cate putin compozitia de lapte si amestecam in continuu pana se amesteca bine si nu are cocoloase.
  • Intr-o cratita la foc mic ingrosam crema de lapte, amestecand cu un tel in forma de para in continuu pana se ingroasa crema, la ridicarea telului din cratita, crema va curge de pe el ca o panglica lata, atunci stim ca crema e gata de luat de pe foc.
  • Cand luati crema de pe foc amestecati in continuu in ea ca sa nu sa se lipeasca de cratita, pentru ca vasul inca e fierbinte, faceti acest lucru pana se va raci suficient. Dupa aceasta, amestecati in crema din cand in cand ca sa nu faca deasupra pielita.
  • In bolul mixerului amestecati la viteza mica untul moale cu laptele condensat pana le omogenizati, apoi adaugati in unt cate o lingura din crema de lapte racita pana o terminati pe toata si optineti o crema omogena.
  • In paharele pregatite pentru desert, turnati cu ajutorul unui sac de cofetarie cate un strat de crema, alternand cu alt strat de capsune, alternati straturile in asa fel ca sa terminati cu capsune, apoi un mot de crema, cate un manunci de fidea prajita inca un motulet mic de crema si cate o capsunica si frunzulite de menta pentru decor.
  • Puneti paharele cu desertul in frigider pentru 30 de minute, apoi le puteti servi.
Pofta buna !

Sursa
2013-11-05 10:16:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

05:56:05JURNAL 1977 —» Leo Butnaru
06:32:32O CREIONARE DESPRE... CREIOANE —» Leo Butnaru
07:36:25ÎN PALMA LUI DUMNEZEU —» Leo Butnaru
14:22:53DIN LEOLOGISME —» Leo Butnaru
13:45:08UMBRĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:23:51Drujbaşi în boscheți. Defrișări în serie, Parcul IOR! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:00Sancţiuni în contextul războiului din Ucraina. Georgia are „preşedinte” —» Curaj.TV | Media alternativă
06:54:55ÎN MEMORIA MAȘINII DE SCRIS —» Leo Butnaru
05:47:41CÂNTEC —» Andrei LANGA. Blogul personal
21:54:34Pastila contraceptivă și conștiința împovărată – Vasile Filat —» Moldova Creștină
12:43:18EROS —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:41:20POEM ÎNCIFRAT —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:11:56APOCALIPSĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:08:12ÎNCEPUT/ EL PRINCIPIO —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:42:08CALENDAR —» Leo Butnaru
08:21:58Cartea cărților —» Leo Butnaru
21:32:52Dezbateri la Parlamentul Republicii Moldova —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
20:26:44Până la ce vârstă trebuie să asculți de părinți dacă te simți ca un rob? – Vasile Filat —» Moldova Creștină
07:58:45Feteasca Neagră Vintage, preferata Vernisajului —» Fine Wine
06:52:54INTERMEZZO ÎNTRE ANI 2024 / 2025 —» Leo Butnaru
07:25:40După ore de ședință lirică —» Leo Butnaru
12:57:10POEM CIFRAT —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:32:36CÂNTEC —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:13:32A fost lansat ghidul vinurilor bune din Moldova – Fine Wine Guide 24/25 —» Fine Wine
05:30:24STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru