Feleu de rata in sos de soia dulce acrisor

Gatirea pieptului de rata, pieptul de rata are pielea destul de groasa si de grasa. atunci cand este fript, o parte din grasime se topeste,aromand in acelasi timp carnea, iar pielea capata o incantatoare nuanta rumen-aurie. Pentru obtinerea asemenea rezultat, la inceput se frige carnea cu pielea in jos, deoarece astfel se grabeste procesul de topire a grasimii, fara ca pieptul sa se friga prea tare.(Carnea trebuie sa fie cel putin trandafirie,daca nu de roz inchis,atunci cand este facuta.) De indata pielea s-a rumenit, bagam la cuptor continuind pregatirea pieptului. Ingrediente; 1 feleu de rata 2 laime 50 gr de miere 1dovlecel/ zuchine 50 gr de ulei de masline 1 ramura de cimbrisor Sare, piper macinat proaspat dupa gustPentru sosul de soia 40 gr de miere 1 laim 50 gr de sos soia Pregatirea facem cateva taiuturi nu prea adinci pe partea fileului, unde nu e pielea, facem o taitura aprocsimativ 0,5 cm ca sa punem acolo bucatile de laim taiate in forma de semiluna. Turnam pierea deasupra si presuram cu piper negru proaspat. Incalzim bine o tigaie. Spalam si taiem dovlecelul pentru decoru in forma de cercuri siii prajim in ulei de masline si le aromam cu sare si piper. Punem feleul cu piele in jos pe tigaiea deja incalzita la foc moderat spre slab, si coacema in cuptor, Preincalzit la o tepperatura de 190 de grade timp de 7-10 min . Pregatim sosul Fierbem mierea si socul de lamaie in cosistenta de sos amestecam cu sos de soia si piperam Servim pieptul aranjat pe dovlecei şi stropim cu sos




Sursa
2013-11-04 21:45:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

16:03:19Programul „Chișinăul citește”, categoria copii - „Întâmplări cu tâlc” de Cristina Bujor la Biblioteca „Traian” —» BiblioCity
07:09:19O seară de creație a scriitorului Vlad Halipli —» BiblioCity
06:52:43Grooming. Necunoscuții on-line —» BiblioCity
20:50:23Despre violența de gen pe un caz concret la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
08:47:15Poliția te încurajează să încalci legea —» Curaj.TV | Media alternativă
00:05:00The Best Deals of the Year on Websites and Domains  —» Misterioz
23:01:34sticky —» turn up the silence
13:45:15Genuine Faith: Moving Beyond the Motions —» Erik and Elena Brewer's Weblog
10:42:31Șoc în lumea poneilor roz! Olanda provoacă prima spărtură în bula colorată de săpun a „salvatorilor Pământului” din viața paralelă —» Nicolae Federiuc
09:08:19Consilieră atacată cu spray la primăria Burlacu —» Curaj.TV | Media alternativă
09:04:39INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ȘI CREAȚIA LITERARĂ —» Leo Butnaru
08:29:44OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:29:31ESEU DE TOAMNĂ —» Leo Butnaru
15:24:43Romanul „Patimile după Iov” – o saga istorică —» BiblioCity
08:30:25APOSTROF. Anchetă: LIBERTATEA DE A SCRIE —» Leo Butnaru
08:09:18Șah la rege… regină, pardon! Ce ne transmite printre rânduri diplomatul Ulianovschi? —» Nicolae Federiuc
08:00:39A biruit răul cu două cești de cafea —» Moldova Creștină
04:04:30POEM PENTRU RASA CANINĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
21:40:21Zi istorică pentru satul Corlăteni: Liturghie arhierească de hram —» Ştiri din raionul Râşcani
21:33:15Corupție ‘în numele Domnului’, investigație Recorder —» Curaj.TV | Media alternativă
19:54:31S-au încuiat în primărie pentru chef sau orgie?! —» Curaj.TV | Media alternativă
15:51:36Revamp Your Website Seamlessly With Staging Site Synchronization —» Ileana Pîrgaru
10:23:52Întâlnire cu scriitorul Val Butnaru —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:59:30Rezultatul alegerilor locale 2023 în raionul Rîșcani —» Ştiri din raionul Râşcani
17:55:41Mașini noi, scumpe, dar comportament vechi de poliție —» Curaj.TV | Media alternativă