Feleu de rata in sos de soia dulce acrisor

Gatirea pieptului de rata, pieptul de rata are pielea destul de groasa si de grasa. atunci cand este fript, o parte din grasime se topeste,aromand in acelasi timp carnea, iar pielea capata o incantatoare nuanta rumen-aurie. Pentru obtinerea asemenea rezultat, la inceput se frige carnea cu pielea in jos, deoarece astfel se grabeste procesul de topire a grasimii, fara ca pieptul sa se friga prea tare.(Carnea trebuie sa fie cel putin trandafirie,daca nu de roz inchis,atunci cand este facuta.) De indata pielea s-a rumenit, bagam la cuptor continuind pregatirea pieptului. Ingrediente; 1 feleu de rata 2 laime 50 gr de miere 1dovlecel/ zuchine 50 gr de ulei de masline 1 ramura de cimbrisor Sare, piper macinat proaspat dupa gustPentru sosul de soia 40 gr de miere 1 laim 50 gr de sos soia Pregatirea facem cateva taiuturi nu prea adinci pe partea fileului, unde nu e pielea, facem o taitura aprocsimativ 0,5 cm ca sa punem acolo bucatile de laim taiate in forma de semiluna. Turnam pierea deasupra si presuram cu piper negru proaspat. Incalzim bine o tigaie. Spalam si taiem dovlecelul pentru decoru in forma de cercuri siii prajim in ulei de masline si le aromam cu sare si piper. Punem feleul cu piele in jos pe tigaiea deja incalzita la foc moderat spre slab, si coacema in cuptor, Preincalzit la o tepperatura de 190 de grade timp de 7-10 min . Pregatim sosul Fierbem mierea si socul de lamaie in cosistenta de sos amestecam cu sos de soia si piperam Servim pieptul aranjat pe dovlecei şi stropim cu sos




Sursa
2013-11-04 21:45:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

09:44:24Spumantele din Moldova care s-au impus la CMB —» Fine Wine
14:04:54Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:38:36Alegeri | Turul doi nu există —» Curaj.TV | Media alternativă
02:50:14Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:20:00Țara mea și a ta —» Doar înainte
14:58:13Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:48:00STRICUL NECESAR —» Leo Butnaru
13:31:49Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:30:00Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:38:30Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:52:11Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
09:16:47Nou: Castel Mimi Rara Neagră 2024 —» Fine Wine
08:00:00SĂ FIM SERIOȘI... —» Leo Butnaru
18:33:21Discuții la festivalul de film feminist —» Curaj.TV | Media alternativă
14:19:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:30:57#Alegeri2025Moldova: Am intrat în alegeri sau încă nu? —» Curaj.TV | Media alternativă
08:00:17A început un nou sezon de vinuri bune la Vinaria din Vale —» Fine Wine
05:25:00DIN PASIENȚE —» Leo Butnaru
03:57:34Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
03:50:47Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:25:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:25:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:44:00NOE —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:49:00Paradigmă —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:49:00Paradigmă —» Andrei LANGA. Blogul personal