Feleu de rata in sos de soia dulce acrisor

Gatirea pieptului de rata, pieptul de rata are pielea destul de groasa si de grasa. atunci cand este fript, o parte din grasime se topeste,aromand in acelasi timp carnea, iar pielea capata o incantatoare nuanta rumen-aurie. Pentru obtinerea asemenea rezultat, la inceput se frige carnea cu pielea in jos, deoarece astfel se grabeste procesul de topire a grasimii, fara ca pieptul sa se friga prea tare.(Carnea trebuie sa fie cel putin trandafirie,daca nu de roz inchis,atunci cand este facuta.) De indata pielea s-a rumenit, bagam la cuptor continuind pregatirea pieptului. Ingrediente; 1 feleu de rata 2 laime 50 gr de miere 1dovlecel/ zuchine 50 gr de ulei de masline 1 ramura de cimbrisor Sare, piper macinat proaspat dupa gustPentru sosul de soia 40 gr de miere 1 laim 50 gr de sos soia Pregatirea facem cateva taiuturi nu prea adinci pe partea fileului, unde nu e pielea, facem o taitura aprocsimativ 0,5 cm ca sa punem acolo bucatile de laim taiate in forma de semiluna. Turnam pierea deasupra si presuram cu piper negru proaspat. Incalzim bine o tigaie. Spalam si taiem dovlecelul pentru decoru in forma de cercuri siii prajim in ulei de masline si le aromam cu sare si piper. Punem feleul cu piele in jos pe tigaiea deja incalzita la foc moderat spre slab, si coacema in cuptor, Preincalzit la o tepperatura de 190 de grade timp de 7-10 min . Pregatim sosul Fierbem mierea si socul de lamaie in cosistenta de sos amestecam cu sos de soia si piperam Servim pieptul aranjat pe dovlecei şi stropim cu sos




Sursa
2013-11-04 21:45:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

02:06:34Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:26:10Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:47:00DIN REVISTA TINERILOR —» Leo Butnaru
00:11:37Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:33:59Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:01:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:14:58Mariana Golimaz și sărbătoarea poeziei la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
07:55:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
23:08:06Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:17:31Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:56:30Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
09:05:59Nou: Castel Mimi Roșu de Bulboaca —» Fine Wine
23:04:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:48:35Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:57:01Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:41:43Cum să nu strălucești — și totuși să domini scena. —» Efrosnatalita’s Blog
21:38:18Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:14:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:17:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
21:53:47Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:46:43Păpușarul și păpușa de spectacol —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
19:04:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:02:02Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:20:42Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:14:00DIN EPOCA MAȘINII DE SCRIS —» Leo Butnaru