Feleu de rata in sos de soia dulce acrisor

Gatirea pieptului de rata, pieptul de rata are pielea destul de groasa si de grasa. atunci cand este fript, o parte din grasime se topeste,aromand in acelasi timp carnea, iar pielea capata o incantatoare nuanta rumen-aurie. Pentru obtinerea asemenea rezultat, la inceput se frige carnea cu pielea in jos, deoarece astfel se grabeste procesul de topire a grasimii, fara ca pieptul sa se friga prea tare.(Carnea trebuie sa fie cel putin trandafirie,daca nu de roz inchis,atunci cand este facuta.) De indata pielea s-a rumenit, bagam la cuptor continuind pregatirea pieptului. Ingrediente; 1 feleu de rata 2 laime 50 gr de miere 1dovlecel/ zuchine 50 gr de ulei de masline 1 ramura de cimbrisor Sare, piper macinat proaspat dupa gustPentru sosul de soia 40 gr de miere 1 laim 50 gr de sos soia Pregatirea facem cateva taiuturi nu prea adinci pe partea fileului, unde nu e pielea, facem o taitura aprocsimativ 0,5 cm ca sa punem acolo bucatile de laim taiate in forma de semiluna. Turnam pierea deasupra si presuram cu piper negru proaspat. Incalzim bine o tigaie. Spalam si taiem dovlecelul pentru decoru in forma de cercuri siii prajim in ulei de masline si le aromam cu sare si piper. Punem feleul cu piele in jos pe tigaiea deja incalzita la foc moderat spre slab, si coacema in cuptor, Preincalzit la o tepperatura de 190 de grade timp de 7-10 min . Pregatim sosul Fierbem mierea si socul de lamaie in cosistenta de sos amestecam cu sos de soia si piperam Servim pieptul aranjat pe dovlecei şi stropim cu sos




Sursa
2013-11-04 21:45:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

11:17:54În vizită la Litra Brewing Company  —» Fine Wine
19:20:20Ești pe patul de moarte? Ascultă acest mesaj! – Vasile Filat —» Moldova Creștină
10:42:03CÂNTEC —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:40:18DIAVOLUL RÂDE... —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:40:17DRAGĂ CHIȘINĂU – documentar —» Curaj.TV | Media alternativă
06:55:53Raze celeste —» Argentina Gribincea's Blog
05:22:04Narciși cu spini —» Argentina Gribincea's Blog
14:51:05FILĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:12:00,,Maria Pilchin – o voce care ne cucerește prin cuvinte” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
08:44:32Miting pro democrație la Universitate —» Curaj.TV | Media alternativă
08:42:43Poliția locală ignoră forțele naturii și legile statului —» Curaj.TV | Media alternativă
08:16:03Purcari lansează vinul Orange în seria 1827 —» Fine Wine
06:58:19STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
21:38:58Arderea lumânărilor pentru morți și vii – Vasile Filat —» Moldova Creștină
21:24:41Tălpile iadului vor fi căptușite cu fețe bisericești – Vasile Filat —» Moldova Creștină
18:00:38Mari economiști și gospodari —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
06:34:05VREMI ȘI VĂMI / JURNAL —» Leo Butnaru
06:38:22POEZIA AVANGARDEI UCRAINENE —» Leo Butnaru
22:18:46Zombificarea —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
06:01:10STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
16:27:47Prin dezbateri spre Uniunea Europeană —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
15:52:20La răscruce —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
06:09:46STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
18:45:51Miting pro-democrație la Universitate —» Curaj.TV | Media alternativă
16:27:45Habent sua fata libelli —» Leo Butnaru