VARZA DE BRUXELLES CU SUNCA AFUMATA
Ador varza de Bruxelles.
Inafara de vitaminele K si C, fibrele, acidul folic, vitamina A, manganul, potasiul, fierul, fosforul, proteinele, cuprul sau calciul sunt si ele prezente in cantitati suficiente pentru a face din micuta varza de Bruxelles un aliat puternic (cititi mai multe pe http://www.dietetik.ro/varza-de-bruxelles/1360.html).
Reteta pe care v-o prezint astazi este foarte usor de executat.
INGREDIENTE: TIMP ESTIMAT – 30 min
varza de Bruxelles – 500 gr
sunca afumata – 200 gr
ceapa – 1 buc.
cascaval ras ( de ex. parmezan) – 2 linguri
ulei – 3-4 linguri
sare, piper
MOD DE GATIRE:
Curatam varza de frunzele externe, o spalam si o punem la fiert intr-o cratita cu apa clocotita si putin sarata. Peste 15 minute ar trebui sa fie gata “al dente”.
Intre timp tocam ceapa si o calim in cateva linguri de ulei, iar cand devine translucida adaugam sunca tocata pai (cu latimea de 0,5 cm). Peste 5 minute adaugam varza de Bruxelles fiarta si scursa de apa. Inabusim impreuna 5-10 minute, saram si piparam. La sfarsit adaugam cascavalul ras cat mai mascat.
La dorinta putem adauga si un catel de usturoi tocat.

Sursa
2013-10-31 20:51:21