Descinderile CNA şi DNA la Postul vamal Leuşeni-Albiţa. Moldovenii AU talent!

Moldovenii au talentPrima ştire pe care am auzit-o azi a fost una neobişnuit de ÎMBUCURĂTOARE, despre descinderile CNA, în comun cu Serviciul Vamal şi… cum o zis Alina Şargu “Serviciul de Frontieră”, la Postul vamal Leuşeni. Sincer, ştirea m-a BUCURAT şi mi-a reaprins… speranţa, că datorită presiunilor care vin înainte de Summitul de la Vilnus şi în procesul de aderare a României la Zona Schengen se mai pot face minuni şi la frontiera moldo-română, unde e putred de corupţie şi contrabandă! Asta deşi în ultimii ani am învăţat să fiu rezervat în a mă lansa în euforii legate de descinderi, mai ales comune, ale organelor de drept moldoveneşti. 1000 lei, 50, 100, 200, 500 euro… Le-am tot văzut prin şcoli şi biblioteci şi mai puţin prin birourile din ministere şi Guvern, unde mişună şi foşnesc plicurile, de se aude de la Bruxelles!

Acţiunea cu adevărat pare a fi una de amploare, fapt confirmat de DNA-ul de la Bucureşti. Este prima operaţiune de o asemenea anvergură, desfăşurată de instituţiile anticorupţie de la Bucureşti şi Chişinău şi după cum a anunţat Procurorul Anticorupţie Eduard Harunjen vizează o cauză penală de corupţie intentată în anul 2013, referitor la estorcarea de mită de către vameşi şi angajaţi ai Poliţiei de Frontieră, de la transportatorii de colete trimise acasă de gastarbeiterii moldoveni care lucrează în statele UE.

Rezervele cu privire la euforie şi dubiile mi-au fost CONFIRMATE, după ce Procurorul Anticorupţie a anunţat sumele de bani despre care este vorba. De la 50 până la 100 euro pentru fiecare microbuz!!! Ha?! Pentru asta atât tam-tam şi tararam? De show-uri avem parte din plin şi la “Moldovenii au talent”!

Cunoscând realităţile din interiorul Vămii, constat că sintagma “operaţiune desfăşurată în comun cu Serviciul Vamal” înseamnă că despre operaţiunea CNA şi DNA a fost prevenit dinainte şi şeful Direcţiei Securitate internă a Vămii Victor Pîrţac, una din persoanele-cheie în lanţul schemelor de corupţie de la Vamă. Deci, CNA încearcă să combată corupţia din Vamă, în parteneriat cu… unul din tartorii corupţiei din Vămile moldoveneşti?!

Şi încă ceva. Cu ceva timp în urmă a fost schimbat şeful Biroului vamal Leuşeni, de la 1 octombrie fiind operată şi o rotaţie de resurse umane de amploare, la Postul vamal Leuşeni fiind trimişi cu forţa vameşi care anterior n-au activat acolo, peponderent tineri. Este ceva straniu, pentru că anterior, până la 1 octombrie, vameşii se băteau pentru a ajunge acolo cu serviciul, plătind chiar bani lui Pîrţac ca să ajungă în tură la Leuşeni. Straniu şi CURIOS, fiţi de acord! Interesant se combină elementele puzzle-ului, nu? Nu cumva au fost trimişi la Leuşeni inspectorii tineri în calitate de “carne de tun”, cunoscându-se despre preconizata operaţiune, fiind menajaţi oamenii lui Pîrţac?! Legitimă întrebare!

Sincer, VREAU să cred că nu e aşa. Totuşi, cum le zicea Preşedintele Băsescu în primul mandat instituţiilor anticorupţie de la Bucureşti, “Nu-mi aduceţi voi mie peştişorii. RECHINII îi vreau!!!”. La mai MULT şi la mai MARE, CNA! ;)Sursa
2013-10-23 19:10:16Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:56:23Decembrie, luna totalurilor și a concluziilor #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
19:49:53Dezbatere: Capitalismul pe muchie de cuțit —» Curaj.TV | Media alternativă
15:11:41Spune că a lucrat o lună în Polonia fără să fie plătit —» Curaj.TV | Media alternativă
14:58:07Dumitru – primul moldovean în echipa politici Google/Youtube —» Curaj.TV | Media alternativă
14:19:05Lena Chilari la atelierul Vlad Ioviță, Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:00Acțiune unionistă la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:07:02Fărădelegi pe strada Armenească, cu complicitatea poliției —» Curaj.TV | Media alternativă
13:45:42Despre impact —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
06:48:03Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
06:44:00Laboratorul internațional „Noi perspective asupra designului instituțional al finanțării publice pe bază de proiect pentru cultură în țările Parteneriatului Estic" —» BiblioCity
06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz
13:46:15Arcadie Suceveanu la ceas aniversar —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
10:49:51”Democrație sustenabilă prin educație electorală!” – o campanie a bibliotecii din Ungheni, demnă de locul I —» BPR Ungheni's Blog
19:38:56Cu gunoiul pînă-n grindă, dar cu tricolor în tindă —» Curaj.TV | Media alternativă
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu