PLACINTE DIN ALUAT FOIETAJ
Trebuie sa recunoastem, ca odata cu aparitia aluatului foietaj in comert viata gospodinelor a devenit mai usoara si mai vesela. Aceasta minune de produs alimentar a redus considerabil timpul petrecut in bucatarie, a diversificat mesele de sarbatoare (si nu numai) cu bucate dulci si sarate: placinte, cornulete, prajituri, cosulete cu fructe si creme. Trebuie sa va spun, ca o parte considerabila a vizitatorilor acestui blog au cautat retete din aluat foietaj (si au gasit!
In continuare va propun sa facem impreuna placintele cu ricotta (sau branza de vaci).
INGREDIENTE: TIMP ESTIMAT – 30 minute
aluat foietaj – 1 foaie dreptunghiulara (275 gr)
ricotta (branza de vaci) – 250 gr
ou – 1 buc.
lapte – 1 lingura
sare
MOD DE GATIRE:
Desfacem aluatul foietaj si il taiem patrate de marimea dorita. Amestecam ricotta cu oul, saram si amalgamam.
Pe fiecare patrat de aluat punem cate o lingura de ricotta (avem grija sa centram umplutura pentru a nu “murdari” bordurile, de altfel nu le vom putea lipi). Impreunam laturile opuse si le presam usurel. Aranjam placintelele obtinute pe tava de cuptor captusita cu hartie de copt distantate (in cuptor aluatul va creste in volum). Ungem suprafata placintelor cu lapte si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20 minute sau pana se rumenesc.

Sursa
2013-07-16 21:25:21