TIRAMISù CU ANANAS

IMG_7082

Despre cum se face tortul Tiramisù clasic am vorbit intr-un articol precedent (http://blogcusaresipiper.wordpress.com/2013/05/22/tort-tiramisu/).  Dar stim cu totii, ca pe langa variantele clasice toate lucrurile pe aceasta lume pot fi modificate. Este si cazul tortului nostru. Deci, sa vedem cum putem obtine un Tiramisù gustos fara cafea. Trebuie sa va previn ca am injumatatit dozele de ingrediente, atat cat sa gustam in trei persoane. Daca aveti oaspeti sau sunteti foarte pofticiosi dublati dozele de mai jos.

INGREDIENTE:

biscuiti savoiardi (piscoturi) – 150 gr
oua – 2 buc.
zahar – 2 linguri
mascarpone – 150-180 gr
ananas din compot – 1 conserva
sare

MOD DE GATIRE:

Spargem ouale si punem albusurile si galbenusurile in boluri aparte. Batem galbenusurile cu zahar, iar albusurile cu un pic de sare pana devin pufoase. La galbenusuri adaugam mascarponele si omogenizam. Unim aceste doua creme si amestecam foarte atent de jos in sus.

IMG_7048    IMG_7051

IMG_7052    IMG_7053

Intr-un vas dreptunghiular de sticla  sau ceramica (direct in el vom servi tortul) aranjam biscuitii savoiardi inmuiati in compotul de ananas (eu am captusit un bol cu pelicula si am facut acelasi lucru). Acoperim cu crema de ou si mascarpone si aranjam bucatele de ananas feliat. Continuam pana la terminarea ingredientelor, dar cu un strat de crema daca facem tortul in vasul in care va fi servit. In acest moment nu ne ramane decat sa il dam la rece pentru cel putin 6 ore. Daca folosim drept recipient bolul captust cu pelicula ultimul strat va fi acel de savoiardi, iar cateva linguri de crema vom lasa deoparte.

IMG_7056    IMG_7058

IMG_7060

Dupa 6 ore aceasta varianta de prezentare a tortului se scoate din frigider si se transfera pe un platou de servit (acoperind bolul cu platoul si intorcandu-l cu susul in jos). Ungem  cu crema ramasa, decoram cu fructe si servim.

IMG_7085

 



Sursa
2013-07-06 16:09:12



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

13:11:19Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:53:59Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:06:00Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:39:02Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:41:00UNDE E COVORUL? / File de Jurnal —» Leo Butnaru
04:13:00signs and symbols —» turn up the silence
03:50:58Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
02:23:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:14:06Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:41:35Nonagenar Elfrida Koroliova —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:35:20MUzica ușoară moldovenească. Cântece de estradă —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
06:00:00YES-EURI —» Leo Butnaru
03:57:32Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:33:40Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
10:06:45La Ungheni s-a desfășurat etapa raională a Concursului Național de Lectură „La izvoarele înțelepciunii”, ediția a XXXV-a —» BPR Ungheni's Blog
08:24:00POEME PRIN ANI —» Leo Butnaru
17:05:10Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:58:46Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:06:53Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
08:39:46Chateau Cristi intră pe piața spumantelor —» Fine Wine
19:27:00EUROVISION? – ACUM TREI ANI, ÎN 2022, CA ȘI AZI, ÎN 2025 —» Leo Butnaru
14:43:31Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:53:44Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:37:00Fără Titlu —» Leo Butnaru
13:58:53Fără Titlu —» Путепроводные Заметки