TIRAMISù CU ANANAS
Despre cum se face tortul Tiramisù clasic am vorbit intr-un articol precedent (http://blogcusaresipiper.wordpress.com/2013/05/22/tort-tiramisu/). Dar stim cu totii, ca pe langa variantele clasice toate lucrurile pe aceasta lume pot fi modificate. Este si cazul tortului nostru. Deci, sa vedem cum putem obtine un Tiramisù gustos fara cafea. Trebuie sa va previn ca am injumatatit dozele de ingrediente, atat cat sa gustam in trei persoane. Daca aveti oaspeti sau sunteti foarte pofticiosi dublati dozele de mai jos.
INGREDIENTE:
biscuiti savoiardi (piscoturi) – 150 gr
oua – 2 buc.
zahar – 2 linguri
mascarpone – 150-180 gr
ananas din compot – 1 conserva
sare
MOD DE GATIRE:
Spargem ouale si punem albusurile si galbenusurile in boluri aparte. Batem galbenusurile cu zahar, iar albusurile cu un pic de sare pana devin pufoase. La galbenusuri adaugam mascarponele si omogenizam. Unim aceste doua creme si amestecam foarte atent de jos in sus.
Intr-un vas dreptunghiular de sticla sau ceramica (direct in el vom servi tortul) aranjam biscuitii savoiardi inmuiati in compotul de ananas (eu am captusit un bol cu pelicula si am facut acelasi lucru). Acoperim cu crema de ou si mascarpone si aranjam bucatele de ananas feliat. Continuam pana la terminarea ingredientelor, dar cu un strat de crema daca facem tortul in vasul in care va fi servit. In acest moment nu ne ramane decat sa il dam la rece pentru cel putin 6 ore. Daca folosim drept recipient bolul captust cu pelicula ultimul strat va fi acel de savoiardi, iar cateva linguri de crema vom lasa deoparte.
Dupa 6 ore aceasta varianta de prezentare a tortului se scoate din frigider si se transfera pe un platou de servit (acoperind bolul cu platoul si intorcandu-l cu susul in jos). Ungem cu crema ramasa, decoram cu fructe si servim.

Sursa
2013-07-06 16:09:12