FILEU DE PORC LA CUPTOR
De pe masa de sarbatoare carnea nu poate lipsi niciodata, doar daca sunteti vegetarieni puteti organiza o petrecere fara ea. Si cum in traditiile culinare ale poporului nostru carnea ocupa un loc de frunte va propun o reteta cu fileu de porc – usor de gatit, minim de ingrediente si look bestial in combinatie cu multe legume.
INGREDIENTE:
fileu de porc – 500 gr
salvie, rozmarin, cuisoare
sare, piper, ulei
MOD DE GATIRE:
Spalam fileul de porc si il uscam cu hartie de buctarie. Il presuram pe ambele parti cu mirodeniile noastre, care, de altfel, ar putea fi din cele mai diverse, nu neaparat cele indicate in lista de ingrediente. Ungem foaia de staniol cu ulei, punem fileul pe ea si invelim bine.
Dam la cuptorul preincalzit (200 grade) pentru 40-50 minute (timpul depinde de grosimea fileului de carne). Spre sfarsitul gatitului descoperim fileul si il lasam sa prinda crusta (in cazul cand va place aceasta varianta), dar avem grija sa nu uscam prea tare. Fileul gata il transferam pe un platou, acompaniem cu cartofi pai la cuptor, salata de mare, porumb, lamaie, verdeturi.

Sursa
2013-06-04 15:47:12