Clatite cu ricotta












O pufosenie, bune rau... ai tot manca :D gatite in tigaia fissler castigata recent la Clatidiada Bloggerilor Culinari, am ramas foarte multumita de calitatea ei, isi merita banii, clatitele ies minunate, nu se lipesc si nu fac fum la prajit, nu miroase a fum si doar a clatite aromate ! Va recomand aceasta reteta din tot sufletul, e o bunaciune :D !
Si cu aceasta ocazie am fost invitata de Kadia sa particip la concursul ei de clatite :) unde va puteti inscrie pana la data de 18.08.2012 mai multe detalii despre concurs gasiti aici !
Ingrediente:
pentru ~15 clatite:
4 oua mari
250 gr. branza ricotta
3 linguri rase de zahar
175 ml. lapte
100 gr. faina
2 lingurite rase de praf de copt
1 varf de sare
ulei pentru prajit
pentru sos:
150 ml. suc de portocale (proaspat stors) ~3 portocale si 1 taiata pe segmente
1 steluta de anason stelat
1 lingurita de chimen
3 linguri rase de zahar
1 pahar de capsuni
Mod de preparare:
  • Spalati capsunele si le taiati in patru impreuna cu 1 portocala taiata pe segmente, stoarceti sucul din portocalele spalate.
  •  Puneti pe foc sucul de portocale cu zaharul, anasonul si chimenul si fierbeti timp de 1 minut sosul, opariti cu acest sos capsunele cu portocala si le marinati timp de 1 ora.
  • Amestecati galbenusurile cu zaharul, sarea, branza, laptele, faina si praful de copt, mixati totul pana la omogenizare, ingredientele le adaugati dupa ordinea in care le-am scris.
  • Mixati bine albusurile cu batatoarele mixerului curate, e foarte important pentru ca albusurile nu se vor umfla daca au grasime pe ele, cu un strop de sare pana isi maresc volumul si formeaza moturi, adaugati putin din compozitia de albusuri in cea de branza si o amestecati cu un tel in forma de para cu miscari de jos in sus prin metoda rasturnarii pana cand se incorporeaza, acum puteti sa puneti si albusul ramas si sa mai repetati inca o data aceeasi procedura pana cand se vor uni cele doua compozitii. 

  •  Incalziti tigaia unsa cu putin ulei apoi turnati cate un polonic mic ca cel pentru lapte din compozitia de clatite, pe centrul tigaii, prajiti la foc mic cate un minut pe ambele parti.

Pofta buna !

Sursa
2012-08-03 13:09:36



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

14:54:38Pentru copiii de la Tabăra de Vară a Alianței Franceze vara a început cu lecții —» BiblioCity
14:54:13La Tabără, la Bibliotecă vin copii talentați —» BiblioCity
14:53:49În vacanța mare? De unul singur? Oare cum ar fi? —» BiblioCity
14:53:27Orice întâlnire a copiilor cu scriitorii devine un eveniment memorabil —» BiblioCity
14:52:43Cartea cea de toate zilele. Adevărată lecție de educație patriotică și spirituală —» BiblioCity
14:52:19Copii și Cuvinte. O Vacanță Mare cu o Scriitoare Mare este o Poezie scrisă împreună —» BiblioCity
14:51:57CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
14:49:23GHICITORI PE PORTATIV. Scriitoarea Marcela Mardare și-a amintit de elevii săi de cândva —» BiblioCity
17:35:45IHTIANDRU —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:16:32105 ani de la nașterea artistului plastic Gleb Sainciuc —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
14:45:27EDITORIAL | Cazul „expertului” pedofil și noua mare provocare a lumii „moderne” —» Nicolae Federiuc
11:04:24DACĂ CITIȚI ÎN BULGARĂ, UN INTERVIU DIN REVISTA „FLACĂRA”, EDITATĂ DE UNIUNEA SCRIITORILOR DIN BULGARIA Leo Butnaru - Ognian Stamboliev —» Leo Butnaru
03:42:46PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:02:18EXTRAS DIN INTERVIU —» Leo Butnaru
03:01:20JURNALUL CA MEMORIE, 1992 —» Leo Butnaru
10:18:42Primul concediu în patru cu Ilinca și Matei (probabil ultimul în Creta) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
16:32:16Marea strategie scurtcircuitată —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:32:49CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
04:10:45PĂMÂNTUL FĂGĂDUINȚEI / POEME —» Leo Butnaru
19:04:43PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:11:39Mărturii din GULAG filmate la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
06:46:22Cercetașii ingenioși vara la Bibliotecă —» BiblioCity
06:25:46Amintiri despre foame și canibalism —» Curaj.TV | Media alternativă
03:30:24JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
15:07:39Trei reguli de știut când servim spumant! —» Fine Wine