Clatite cu ricotta












O pufosenie, bune rau... ai tot manca :D gatite in tigaia fissler castigata recent la Clatidiada Bloggerilor Culinari, am ramas foarte multumita de calitatea ei, isi merita banii, clatitele ies minunate, nu se lipesc si nu fac fum la prajit, nu miroase a fum si doar a clatite aromate ! Va recomand aceasta reteta din tot sufletul, e o bunaciune :D !
Si cu aceasta ocazie am fost invitata de Kadia sa particip la concursul ei de clatite :) unde va puteti inscrie pana la data de 18.08.2012 mai multe detalii despre concurs gasiti aici !
Ingrediente:
pentru ~15 clatite:
4 oua mari
250 gr. branza ricotta
3 linguri rase de zahar
175 ml. lapte
100 gr. faina
2 lingurite rase de praf de copt
1 varf de sare
ulei pentru prajit
pentru sos:
150 ml. suc de portocale (proaspat stors) ~3 portocale si 1 taiata pe segmente
1 steluta de anason stelat
1 lingurita de chimen
3 linguri rase de zahar
1 pahar de capsuni
Mod de preparare:
  • Spalati capsunele si le taiati in patru impreuna cu 1 portocala taiata pe segmente, stoarceti sucul din portocalele spalate.
  •  Puneti pe foc sucul de portocale cu zaharul, anasonul si chimenul si fierbeti timp de 1 minut sosul, opariti cu acest sos capsunele cu portocala si le marinati timp de 1 ora.
  • Amestecati galbenusurile cu zaharul, sarea, branza, laptele, faina si praful de copt, mixati totul pana la omogenizare, ingredientele le adaugati dupa ordinea in care le-am scris.
  • Mixati bine albusurile cu batatoarele mixerului curate, e foarte important pentru ca albusurile nu se vor umfla daca au grasime pe ele, cu un strop de sare pana isi maresc volumul si formeaza moturi, adaugati putin din compozitia de albusuri in cea de branza si o amestecati cu un tel in forma de para cu miscari de jos in sus prin metoda rasturnarii pana cand se incorporeaza, acum puteti sa puneti si albusul ramas si sa mai repetati inca o data aceeasi procedura pana cand se vor uni cele doua compozitii. 

  •  Incalziti tigaia unsa cu putin ulei apoi turnati cate un polonic mic ca cel pentru lapte din compozitia de clatite, pe centrul tigaii, prajiti la foc mic cate un minut pe ambele parti.

Pofta buna !

Sursa
2012-08-03 13:09:36



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

11:41:07NADIR (trad. al español*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:04:22IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:00:26CONFLUENȚE PESTE MILENII —» Leo Butnaru
06:14:46DIALOG ȘI VERSURI DIN „HYPERION” —» Leo Butnaru
20:38:41More Control Over the Content You Share —» Soţii Bragaru
12:39:45My Condolences, You’re Now Running a Billion-Dollar Business —» Soţii Bragaru
22:11:39CIREȘE AMARE... —» Andrei LANGA. Blogul personal
21:52:32Expoziție de Mark Verlan la București —» Curaj.TV | Media alternativă
20:07:59Protest la aniversarea începutului invaziei ruse în Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
20:01:16Despre Macarena feministă și impactul ei —» Curaj.TV | Media alternativă
19:26:39POEȚI STRĂINI TRADUȘI DIN LIMBA SPANIOLĂ ÎN ROMÂNĂ * —» Andrei LANGA. Blogul personal
01:04:15Poemul total versus Cartea de poezie —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:31:49CIREȘE AMARE... —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:58:42Fantastica viitorului apropiat…sau răvașe din cosmos pentru moldoveni (și ceilalți) —» blog cultural
22:42:35NOEMĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:44:19Stai si aștepți... —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:03:42Hot Off the Press: New WordPress.com Themes for February 2024 —» costica
11:08:19Ministrul Culturii – în vizită la biblioteca din Negurenii Vechi —» BPR Ungheni's Blog
22:49:30IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:42:46Protest la ambasada rusă după omorîrea lui Navalny în închisoare —» Curaj.TV | Media alternativă
20:18:51Se spală podul Eroilor cu detergent dubios —» Curaj.TV | Media alternativă
20:15:29Vînătorul de bătrîni, investigație Recorder —» Curaj.TV | Media alternativă
19:01:19Muncitorii poluează chiar la poliția de sector —» Curaj.TV | Media alternativă
14:16:35IARNĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:09:59DIN POEZIA FRANCEZĂ A SEC. XX —» Leo Butnaru