Eu Vara Nu Torn sau BAC-ADMITERE

Cînd vine vara fiecare își imaginează anumite călătorii, nopți nedormite, întîlnitul răsăritului, sarutări pe plajă, muzică și mult mult soare. Vara aceasta din start am înțeles că va fi o perioadă de timp de la rascruce, o perioadă în care trebuie să demonstrezi unele lucruri, să alegi o cale corectă, și să realizezi că se termină o deprindere(deprindere ca perioadă) se termină deprinderea de a veni acasă liniștit știind că este mîncarea pregătită, știind că hainele cineva o să le spele, știind că cineva va cumpăra producte. Vara aceasta pentru mine și pentru mulți bobocei bărboși din anu 93”, pe alocuri 92, și 94, este vara sub egida BAC-ADMITERE. Pentru genul masculin cred că va mai apărea și Europene și Olimpiada.
    BAC-ul este evenimentul experiențelor, căci experiența te face să treci mai ușor prin această încercare,  experiența de a copia, de a DA și de a cere, experiența diplomatică de a te înțelege cu oricine. BAC-ul are sistema sa de dezvoltare, are sistema sa de apreciere, și aici acel ce are 5 ca în Biblie automat poate avea 10. Bacul este unul din capurile Gorgonei al sitemului din Republica Ribentrop-Molotov, este capul pe care greu vriun Heracle o să-l taie, și poți crea 70 de mii de grupe pe facebook, în care să scrii că nu ajuți pe nimeni la BAC, și odată în 2 zile intră cineva și scrie pe WALL cică eu nu am dat de copiat, eu nu am ajutat, eu nu am futut megabaiți pe internet mobil, și dă doamne ca acei oameni să fie sinceri, însă măarturiile lor tot mai mul seamănă cu mărturiile Unui Club De Anonimi, în care apare un Juck pe nume Ion Cioropcanu(nume fictiv) și zice cu lacrimi în ochi și tremurici în glas eu nu am dat de copiat și nu am ajutat pe nieni de 10 ani la BAC și toți convulsiv aplaudă și strigă Aleluia. Ahuieti ne Vstati, prin așa metode noi ne batem cu Gorgona, sau cum zice maldavanu, cu sapa la vertalioate. Presa are și ea rolul ei, ea îi Don Quijote, cînd îi BAC-ul elevul se transformă în Țel(kă), în care se aruncă toate săgețile, pe care îi ponigresc și le caută compromate prin întrebări provocatoare, care se transforma în oamenii care duc țara de rîpă în condamna ții Gulagului Ministerului de Învățămînt. Da iacă dacă pornim televizorul peste o lună la BAC-urile repetate vedem cum din Țel noi devenim Sniperi, cică dea sîntem victime și de ce ne controlează cu aparate,și de ce ni se pune bruiaj. Presa da poate vă apredeliți, sau vouă lijbă sensație să fie. De CCEC tac, ei îs lucișie cu TOATE LITERELE MARI. 
   Și Trecem lin pe Lîngă campioana Spania la Admitere, Admiterea este într-adevăr un lucru important, mai important ca 7 BAC-uri căci dînd diploma de BAC la o instituție tu automat pui ștampila domeniului care ți-l alegi pe ulteriorul tău serviciu pe parcursul vieții, da sînt și excepții, zarabotka, și genialitatea brusc manifestată în alt domeniu, ca la Nata Albot(avocat-așa matincă)însă lucrează la televiziune. Eu nuștiu am dat la Științe Administrative, mulți mă sfătuiau la Jurnalism(Științe ale Comunicării) sincer nuștiu ce mi se potrivește mai bine, Voi ce ziceți ? Admiterea este o sfătuială cu tine însuți bine pusă la punct, este o intuiție a cea ce te va ajuta pe viitor să-ți asiguri existența. Însă păcat că sistemul burselor din R.M este așa de sărăcuț și așa de viclean că dacă nu vrei să-l pui pe tata la cheltuilă tre să fii ori bibliotecar ori fizician. eu vroiam să fiu profesor de istoria, da bleaha muha cu 1000 de lei ce fel de profesor să fiu, să stau pe spinarea părinților pînă la 60 de ani. Vroiem să fiu Primar, pentru că mă gîndeam că mulți chiar nu fac nimic, și eu zic da eu dacă am să fiu un primar bun, poate lumea își va schimba impresia, însă poți fi tu cît de bun nu ai fi dacă nu-i cultură în masă, aristocrație, și bunul simț, atunși sfînta sVodka, Cambat, Batiania, Sbornaia, Biciok,și Idi Nahui își face efectul său. Tăți așteaptă să le toarne, indiferent că-s în discotecă, că-s în casă, că-s la mare, păcat că EU VARA NU TORN, nu torn prostii, și debilisme, că de băutură ne scutise legea(22-00  STOP CRAN). Și fiecare din noi ar trebui să se gîndească ce le toarnă unii în capul lor, cum îi amăgesc și cum noi împăcați cu sine tăcem, de fapt noi nu sîntem impîcați cu sine sîntem împăcați cu șablonul, Șablonul zice taci și înghite tu taci și înghiți.
Și iată așa în mare parte trece vara unui absolvent în așteptare, așteptarea de ați vedea notele la BAC, așteptarea BAL-ului, Admiterei, Rezultatelor și așa mai departe, și cei și mai înfiorător-că așteptarea este toată viața, aștepți primul copil, nunta, soția, mașina, serviciu,salariu,schimbarea,motivația și doar moarte vine neașteptată.
    Însă noi oricum în ochișoarele libere a verii, trebuie să ne bem berea, să ne sărutăm prietenele, să vorbim cu părinții tot mai mult și mai profund, să venim tot mai dimineața, tot mai treji, să vedem cît mai multe lune pline,și răsărituri roșii, să fie ploaie și noi să fugim prin ea, să ne bucurăm de orice clipă, căci tinerețea ți-o faci tu nu cifra magică de 18,19,20. Și pe lîngă așteptare să trăim în bucurie și speranță. Speranța că tot va fi ZAIEBISI.
Cadou Muzical

Sursa
2012-07-28 16:09:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:01:46LACONIC —» Leo Butnaru
08:10:38Este Allah cel mai mare? —» Moldova Creștină
17:24:33Greva foamei cu taxiuri galbene în piața Constituției —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:13Radacini Metier – Best of Show Moldova Sparkling Wine —» Fine Wine
14:05:302024 Geneva Motor Show-uleţ —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:03:28Armata se comportă în trafic ca poliția, arogant —» Curaj.TV | Media alternativă
08:53:20Poliția, exemplu prost pentru alți șoferi —» Curaj.TV | Media alternativă
20:55:03How We Built a New Home for WordPress.com Developers Using the Twenty Twenty-Four Theme —» Misterioz
15:29:40Despre guvernarea PAS, deja la timpul trecut. „Sistemul se opune” abia începe —» Nicolae Federiuc
14:50:50ABC-ul reciclării —» BiblioCity
11:41:07NADIR (trad. al español*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:04:22IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:15:14Moldova, record de medalii la Mundus Vini —» Fine Wine
06:38:28CORIFEI AI POEZIEI FRANCEZE —» Leo Butnaru
20:50:02Băi de urzici (I) —» Argentina Gribincea's Blog
19:01:16Atacată de o haită de cîini apoi agresată la primăria Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
15:55:15MĂRIEI SALE POEZIA —» Leo Butnaru
12:02:58Promovarea valorilor europene —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
07:00:26CONFLUENȚE PESTE MILENII —» Leo Butnaru
06:50:37Vasile Romanciuc, poetul cu aripi de carte —» BiblioCity
06:14:46DIALOG ȘI VERSURI DIN „HYPERION” —» Leo Butnaru
20:38:41More Control Over the Content You Share —» Soţii Bragaru
20:21:06Polițistă la volan, fără centură, cu telefon —» Curaj.TV | Media alternativă
12:39:45My Condolences, You’re Now Running a Billion-Dollar Business —» Soţii Bragaru
19:59:40Dragobete Party de Ziua Îndrăgostiților la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă