Françoise Hardy - arhetipul feminității franceze


Françoise Hardy, actriță și cântăreață franceză, la doar 17 ani își face apariția timid în fața publicului francez, devenind o senzație vie și melancolică totodată, nu doar pentru vocea ei ci și datorită frumuseții.

La susținerea examenelor de Bacalaureat, a primit cadou de la tatăl ei o chitară, adolescentă fiind a început să reproducă piesele ce le auzea la radio ca mai târziu să lanseze piesa Tous les garçons et les filles, un hit imens ce s-a vândut în două milioane de exemplare într-un timp record. Imaginea sa este promovată și de prietenul ei fotograf Jean-Marie Périer. 


Françoise Hardy a apărut pe primele pagini ale revistelor Paris Match şi Vogue, purtând cele mai recente modele ale creatorilor de modă de avangardă: Yves Saint Laurent, Paco Rabanne şi André Courrèges. Succesele muzicale nu se termină aici: Le Temps de l'amour de André Salvet (muzica de Jacques Dutronc), Le Premier Bonheur du jour, Mon amie la rose, L’Amitié, La maison où j'ai grandi, Rendez-vous d'automne, Des ronds dans l'eau... etc., înregistrate, semnate și promovate de Records Vogue, iar mai târziu în 1967 fondează ”Asparagus”, propria sa casă de producție și semnează cu Vogue un nou contract de distribuție. Astfel succesul fulminant o consacră ca imagine incontestabilă a muzicii anilor 60-70. 

Succesul în muzică a lansat-o și în modă: fustele mini, cizme înalte, purtând blugi skinny, pomeți perfecți, privire sigură și intensă, părul drept, lung și cu breton, ochelari maxi, întruchipează perfecțiunea și grația stilului parizian, devenind un fashion-iconai anilor 60. Enigmatică și grațioasă cu piesele ei melancolice cucerește mai mulți regizori jucând în peste cinci filme printre care Grand-Prixde John Frabkenheimer, și Masculin, féminin: 15 faits précis de Jean-Luc Godard.

Mai târziu este muza lui Bob Dylan și Nicolas Ghesquière, șeful casei de modă Balenciaga. Sinonim al eleganței pure, Françoise devine imaginea perfecțiunii și armoniei absolute pentru Ghesquière. Stilul și frumusețea pariziană ce o desemnează ca fiind un fashion-iconal anilor 60-70 trece prin metamorfoze în cariera sa, de la un stil atemporal la un stil chic-motociclist. Insolitul creator de modă Paco Rabanne, colaborează cu vestita cântăreață creând o ținută metalizată pentru inaugurarea Expoziției internaționale de diamantedin 15 mai. Rochia mini, cea mai scumpă din lume ce o va purta Françoise Hardy,  este făcută din plăcuțe de aur ce sunt încrustate cu diamante – o reinventare a supleței și confortului. Distantă și timidă, Françoise Hardy va inspira și va precede femeia anilor 2000. Lumină, forță, senzualitate, independență și inteligență acestea vor fi calitățile dominante ale femeii mileniului trei. Françoise Hardy apare în renumitele reviste de modă VOGUE și ELLE. Caldă și inspirată cu picioare lungi de o frumusețe nobilă, imaginea sa a rămas ca un model ce a influențat ani la rândul podiumurile mondiale.

Acum câțiva ani, Françoise declară într-un interviu că se simte bine și fericită în solitudinea ei la ea acasă ”pe patul meu, în camera mea, cu o carte bună”. Françoise este simplitate și atitudine, o adevărată femeie ce a dăruit frumusețe prin muzica și trăirile sale, întruchipând perfecțiunea stilului parizian.

Sursa
2012-07-27 19:20:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru
14:49:58DINTR-O POSIBILĂ ANTOLOGIE, 2014 —» Leo Butnaru
10:11:03SOLIDARITATE —» Leo Butnaru
07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
08:50:04DIN ISTORIA (ȘI GEOGRAFIA) LITERATURII ROMÂNE ÎN IMAGINI © —» Leo Butnaru
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:30:29REVISTA „NEUMA” ÎNTREABĂ —» Leo Butnaru
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:30:02POET AL AVANGARDISMULUI UCRAINEAN - VICTIMA BOLȘEVISMULUI —» Leo Butnaru
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
07:58:56Pandemia mai este, chiar dacă n-o vedem —» blog cultural
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi