Remanierile lui Filat

Mult așteptatele remanieri s-au produs. Doar că și de data asta, așa, de ochii lumii. Adică așa cum deja ne-a obișnuit guvernul Filat. Că tot vorbise cel ce ocupă funcția de Premier, acum mai bine de un an, de remanieri, și hai să le facă acum, ca să nu-l mai ia la mișto unii, că nu se ține de cuvânt niciodată.

Ei bun. Filat vorbește de remanieri, dar parcă și Roibu și Șleahtițchi și-au depus demisia, iar pe Filat nu l-am auzit să-i critice pe cei doi cu ceva. Pentru că remaniere asta ar însemna de fapt. Un raport în care să spui de ce x  și y îs răi și nu mai trebuie să stea în funcție. Și dacă-s răi, trebuie într-un anumit fel să răspundă pentru faptele lor, nu? Dar la noi foaie verde și trandafiri albi. Totu-i bine și frumos, aplauze, pupături și conferințe de presă. Dac-ai fi străin și n-ai cunoaște fauna politică moldavă, văzând evenimentele de la numirile de azi n-ai fi înțeles cine-i remaniatul și cine-i numitul…

Șleahtițchi – Sandu

Fraților, mie Șleahtițchi mi-a plăcut. Mi-a plăcut pentru că n-a fost sluga lui Filat și-a făcut ce a crezut el de cuviință că e mai bine. Acuma dac-o fi făcând bine sau nu, e greu să obții o părere univocă. Dar atâta timp cât omul a încercat să facă tot posibilul pentru a stopa hoția națională de la BAC, deja merită tot respectul meu. Eu chiar regret că acum 5 ani, când am susținut și eu acest examen, n-am avut aceleași condiții ca anul acesta. De Istoria Românilor nu vreau să spun prea multe, pentru că e plină țara de pragmatici care iau la mișto faza cu ”adevărul istoric”. Apropo, dacă cineva din politicienii moldoveni chiar a luptat pentru ”adevăr istoric” în ultimii ani, ăla a fost Șleahtițchi și nu Ghimpu sau alții. Din păcate, tocmai acest lucru, coroborat cu măsurile destul de dure de la BAC, care n-au plăcut pragmaticilor și șmecherilor moldoveni, l-au făcut pe Filat să-l dea afară pe ministru.

Nu știu ce e cu noul ministru, Maia Sandu pe al său nume. Dar când am văzut ce bâlbe penibile bâiguia când a fost întrebată în repetate rânduri, de către presă, ce părere are de Istoria Românilor, nu mi-a creat cea mai bună impresie. Sigur că un ministru de învățământ are lucruri mult mai importante de făcut decât stabilirea numelui unei discipline, dar în situația dată doamna ministru a demonstrat că nu prea are coloană vertebrală. Pentru că dacă ai coloană și personalitate, spui direct ce părere ai, dar nu te ascunzi în spatele bâlbelor.

Roibu – Recean

Sincer, ministrul ”Șunci” Roibu m-a făcut să-l regret chiar și pe fostul ministru Catan, lucru pe care nu l-am crezut posibil. Dacă Filat ar fi avut cu adevărat intenția de a reforma poliția și nu de a face un instrument electoral din ea, atunci demult îl demitea pe Roibu, sau nici măcar nu-l numea. Acuma, cu Recean, încearcă și el cumva să dreagă busuiocul. Dar busuiocul a putrezit de tot. La MAI ca să schimbi ceva tre’ să tai în carne vie. Momentul reformelor în acest minister a fost ratat demult. Eu îmi amintesc cum le tremurau pantalonii ”menților” moldoveni în 2009, când s-a schimbat Puterea. Ei bine, atunci, când toți erau înfricoșați era timpul de reforme. Acum, când au înțeles că nu e nicio diferență între comuniști și AIE, ba e chiar mai bine acum (pentru criminalitate, corupție și hoție), nu mai reformezi băieții cu epoleți niciodată.

Și hai să fim serioși, o să facă reforme un băiețaș adus de pe la catedrele unor universități fantomă? Mă-ndoiesc.

Recean a fost pus în funcție pentru că e mai tânăr, mai puțin agramat și poate să aducă mai mult capital electoral PLDM-ului. Dezmățul din poliție cum a fost așa și va fi. Mai ales că, de facto, șeful internelor va fi Ciobanu – unul dintre cei mai de temut și corupți indivizi din cadrul defunctului CCCEC.

Cu corupții, alcoolicii și fantomele cum rămâne?

Bine. Hai să-l lăsăm pe Filat să creadă că a făcut remanieri, așa cum se laudă el acuma pe la televiziuni. Da’ cum rămâne dom’le Premier cu alcoolicul Focșa, cu corupții Șalaru sau Răducan, cu fantoma Șalaru de la mediu sau cu veșnic răzvrătiții pentru care singurul Premier e Plahotniuc – Lazăr și Filip? Cum? Ăștia nu-s membri PLDM? Pai da dom’ Filat, ești Premier sau Președinte PLDM? 


Sursa
2012-07-25 23:01:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:18:05168 de ani de la dezrobirea romilor din Țara Românească —» Curaj.TV | Media alternativă
17:36:34Small Changes, Big Impact: A Look at What’s New In the WordPress Editor  —» Ştefan Grigoriţa
09:46:01Idei cu scîntei în Agora despre Romi, Români și Cioran —» Curaj.TV | Media alternativă
18:06:20APUS —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:53:42Poemul total versus Cartea de poezie —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:45:43IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:29:37DOGGY – o carte cu un subiect actual —» BiblioCity
18:49:00Lansare memorii de Gherasim Păduraru la LondoHome —» Curaj.TV | Media alternativă
14:14:58Ziua Internațională a Cititului împreună & Ziua Națională a Lecturii sărbătorite în BPO Rîșcani —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:13:49Secretara n-a fost pedepsită pentru spray lacrimogen în primărie —» Curaj.TV | Media alternativă
09:20:03Idei în Agora. Cantemir, homo viator. Din tenebre, spre Lumini —» Curaj.TV | Media alternativă
06:09:37POEME DE LA „NEUMA” —» Leo Butnaru
21:31:43Panorama tictoc —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
11:34:17Ziua Națională a Lecturii a fost marcată la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
11:08:16Un băiat de 20 de ani le-a reparat ceasurile și a condus într-un an 26 de oameni la Hristos —» Moldova Creștină
09:58:05Cum să procedeze creștinul când vede nedreptate în biserică? —» Moldova Creștină
08:32:04Crama Mircești: primele albe din roada 2023 —» Fine Wine
07:50:52Grigore Vieru, poetul care a cântat Basarabia, omagiat la biblioteca din Rîșcani —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
06:39:00Campania Naţională ,,Citim cu voce tare Împreună -2024” în BPO Rîşcani —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
05:28:01PUS LA ÎNCERCARE DE COLEGA ANDREA H. HEDEȘ ÎN REVISTA „NEUMA” —» Leo Butnaru
05:18:15hey —» turn up the silence
14:36:55HUMANOID —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:24:45„Satul Românesc” versus „Satul European”. Dacă România investește, de ce de câștigat are doar „Europa”? —» Nicolae Federiuc
12:05:10Gabriela Lungu – o dragoste pentru toată viața —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:53:13Declarația de răspundere managerială —» Blogul elevilor din satul Chetrosu