Disperarea lui Traian. Băsescu evident


Încleștarea politică de la București ajunge și la Chișinău. Cu o zi înaintea venirii lui Ponta în capitala Republicii Moldova, președintele suspendat, Traian Băsescu, s-a întâlnit cu un grup de jurnaliști și bloggeri din Republica Moldova care au fost în mod special duși la București.
Grupul, organizat discret, a cuprins în el doar jurnaliști care de mai multe ori și-au exprimat public simpatia pentru Băsescu. Lucru firesc căci mesajul suspendatului către basarabeni a fost unul de denigrare a premierului român, Victor Ponta.„Să aveţi grijă să nu vă mintă!", le-a spus Traian Băsescu în ajunul vizitei premierului român Victor Ponta la Chişinău.„Este un om care minte foarte mult, şi-a plagiat toată biografia, nu ştiu dacă nu şi-a plagiat şi data naşterii. Omul ăsta poate fi chiar el însuşi plagiat", a explicat Băsescu. Băsescu l-a comparat pe Victor Ponta cu fostul preşedinte al Republicii Moldova, comunistul Vladimir Voronin. „Voronin şi Ponta, totuna", a spus Traian Băsescu. 
A-l compara pe Ponta, primul premier român care nu a fost membru al Partidului Comunist Român, cu președintele comuniștilor moldoveni este o clară lipsă de tact. E semn că vinurile băute odată împreună cu Voronin la Mileștii Mici au fost uitate, e semn că cele 16 mii de sticle de vin dăruite de comunistul  Vladimir Voronin pentru fostul membru al comuniștilor români s-au dus pe apa sâmbetei și că lui Crin Antonescu nu i-a mai rămas nici una.
Președintele suspendat a recunoscut imposibilitatea unui câștig la referendumul din 29 iulie. „Este un moment nepotrivit, sunt un preşedinte cu popularitatea erodată de 8 ani de mandat şi de 3 ani de criză, dar asta nu înseamnă că n-o să încerc să câştig. Este o misiune imposibilă, dar şi eu sunt un politician imposibil. Nu mă las până nu văd că am pierdut", a spus Băsescu.
Domnia sa speră ca prin intermediul jurnaliștilor și bloggerilor moldoveni, sentimentalii moldoveni să fie convinși întru a mai vota, la referendum, încă odată în favoarea-i. Această disponibilitate de a sta de vorbă cu niște jurnaliști provinciali și cu niște bloggeri necunoscuți vine să demonstreze că suspendatul președinte e disperat. 
Mult mai puțină disperare are în acțiunile sale preşedintele interimar Crin Antonescu – acesta ar vrea ca românii din diasporă să voteze la referendumul din 29 iulie doar dacă plătesc cel puţin un impozit în Romania. Dorința vine din cunoașterea faptului că în exterior imaginea lui Băsescu este mai bună.  „Plec de la exemplul din 2009, când alegerea lui Băsescu a fost decisă cu voturile celor din străinătate, dar consecinţele nu le suportă aceştia, ci românii din ţară. Ceea ce nu mi se pare corect", a motivat liderul PNL.
Până la urmă Ministerul Afacerilor Externe al României a decis deschiderea a două secții electorale în Chișinău și câte una la Ungheni, Bălți și Cahul. Românii din Republica Moldova vor putea vota la referendumul de pe 29 iulie, la doar cinci secții amenajate pe teritoriul țării: două la Chișinău, una la Ungheni, una la Bălți și o secție de votare la Cahul. 
Gestul externelor de la București vine să reducă din pofta lui Antonescu de a-i pune la respect pe românii din diasporă, semn că deocamdată nimeni nu e mai presus de lege, iar asta înseamnă că cetățenii români indiferent de locul în care se află rămân încă cu dreptul de a își exprima sufragiile. Fie ele că plac sau nu plac oficialilor bucureșteni. De aia și încleștarea pentru voturile noastre!

Sursa
2012-07-16 14:43:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

11:41:07NADIR (trad. al español*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:04:22IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:00:26CONFLUENȚE PESTE MILENII —» Leo Butnaru
06:14:46DIALOG ȘI VERSURI DIN „HYPERION” —» Leo Butnaru
20:38:41More Control Over the Content You Share —» Soţii Bragaru
12:39:45My Condolences, You’re Now Running a Billion-Dollar Business —» Soţii Bragaru
22:11:39CIREȘE AMARE... —» Andrei LANGA. Blogul personal
21:52:32Expoziție de Mark Verlan la București —» Curaj.TV | Media alternativă
20:07:59Protest la aniversarea începutului invaziei ruse în Ucraina —» Curaj.TV | Media alternativă
20:01:16Despre Macarena feministă și impactul ei —» Curaj.TV | Media alternativă
19:26:39POEȚI STRĂINI TRADUȘI DIN LIMBA SPANIOLĂ ÎN ROMÂNĂ * —» Andrei LANGA. Blogul personal
01:04:15Poemul total versus Cartea de poezie —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:31:49CIREȘE AMARE... —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:58:42Fantastica viitorului apropiat…sau răvașe din cosmos pentru moldoveni (și ceilalți) —» blog cultural
22:42:35NOEMĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:44:19Stai si aștepți... —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:03:42Hot Off the Press: New WordPress.com Themes for February 2024 —» costica
11:08:19Ministrul Culturii – în vizită la biblioteca din Negurenii Vechi —» BPR Ungheni's Blog
22:49:30IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:42:46Protest la ambasada rusă după omorîrea lui Navalny în închisoare —» Curaj.TV | Media alternativă
20:18:51Se spală podul Eroilor cu detergent dubios —» Curaj.TV | Media alternativă
20:15:29Vînătorul de bătrîni, investigație Recorder —» Curaj.TV | Media alternativă
19:01:19Muncitorii poluează chiar la poliția de sector —» Curaj.TV | Media alternativă
14:16:35IARNĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:09:59DIN POEZIA FRANCEZĂ A SEC. XX —» Leo Butnaru