Gulas de vita cu fasole rosii
O reteta de sezon satioasa si sanatoasa :D !
Ingrediente:
6 portii
500 gr. carne de vita de la gat sau cotlet
300 fasole rosii
8oo ml. apa
3 cepi rosii
2 morcovi potriviti
2 ardei grasi rosii
3 rosii decojite
3 catei usturoi
3 linguri cu varf de bulion de rosii
1 manunchi de patrunjel
ulei pentru prajit
2 linguri de coacaze rosii
2 lingurite amestec de condimente pentru prepararea carnii
2 linguri de boia dulce, 1 lingurita de boia iute, 2 frunze de dafin
sare de mare si piper negru dupa gust
Mod de preparare:
Carnea taiata cuburi de sareaza si se pipereaza apoi o caliti pana devine aurie.
Scoateti carnea intr-o farfurie si caliti in sucul ramas de la carne legumele,mai adaugati putin ulei, prima data ceapa, morcovul taiat cuburi si coacaza, apoi adaugati ardeiul gras taiat la fel cuburi si prajiti cu capac la foc mediu 4~5 minute, adaugati rosiile maruntite prin blander sau le dati pe razatoare si bulionul de rosii, mai fierbeti cu capac vreo 5 minute la foc mediu.
Fasolea rosie pusa la umflat peste noapte, o scurgeti de apa si o puneti la fiert impreuna cu carnea calita in 800 ml. de apa sarata dupa gust si condimentele, timp de 1,5~2 ore la foc mic cu capac.
Inainte sa fie gata carnea adaugati in ea prajitura din legume si o mai fierbeti impreuna inca 30 de minute, la sfarsit adaugati patrunjelul taiat marunt si usturoiul pisat.
Pofta buna prieteni si fiti sanatosi !
Sursa
2012-07-11 11:46:40