Ce-ar fi dacă Filat ar împrumuta ceva din personalitatea lui Saakashvili

Astăzi Vlad Filat l-a vizitat pe Saakashvili. Dacă Filat ar fi cu adevărat bine intenționat și ar accepta să ia măcar câteva lecții de ce și cum se face de la liderul georgian, atunci cu siguranță s-ar întoarce un cu totul alt om de la Tbilisi.

Dar hai să facem un exercițiu și să ne imaginăm ce s-ar întâmpla dacă Filat ar împrumuta ceva din caracterul lui Saakashvili.

Să zicem că Filat se întoarce cu 15% din caracterul lui Saakashvili: mâine, prin gura liderului fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, s-ar cere suspendarea lui Vladimir Plahotniuc din funcția de Prim-vicepreședinte al Parlamentului până la elucidarea de către Procuratura Generală a atacurilor raider din vara anului trecut, în baza dezvăluirilor Curții de la Londra. În cadrul ședinței guvernului s-ar cere demisia imediată a Ministrului Alexei Roibu pentru incompetență. Demisia șefului Vamei, Tudor Balițchi și pornirea anchetei asupra zecilor de nereguli și acte de corupție care se produc la punctele vamale ale Republicii Moldova.

Dacă Filat s-ar întoarce cu 30% din caracterul lui Saakashvili, pe lângă măsurile enunțate mai sus: s-ar propune un Ministru nou de Interne, de origine germană, care va avea principal punct pe agendă reevaluarea tuturor colaboratorilor MAI. În urma evaluării, demiterea tuturor celor corupți și înlocuirea acestora cu tineri absolvenți ai facultăților de Drept, Științe Politice și Relații Internaționale, Comunicare, ș.a. Angajarea se va face în urma unor testări stricte, iar până la intrarea în exercițiul funcției toți candidații vor avea parte de stagii de pregătire în Georgia, Germania, Italia și SUA. S-ar cere demisia miniștrilor Valeriu Lazăr, pentru corupție în cazul privatizării ”Viorica Cosmetic S.A.” şi complicitate cu Vladimir Plahotniuc la atacurile raider din vara anului trecut. Demisia Ministrului Anatol Şalaru, pentru preluarea schemelor de corupţie instituite de guvernarea comunistă şi perfecţionarea lor, deasemenea, pentru declaraţii populiste şi neacoperite.

Dacă Filat s-ar întoarce cu 50% din caracterul şi personalitatea lui Saakashvili: Pe lângă cele enunţate mai sus, ar propune spre votare în Parlament, prin gura deputatului Streleţ, retragerea imunităţii tuturor judecătorilor din ţară pe perioada unui an de zile, timp în care un grup de specialişti în Drept din Uniunea Europeană şi SUA vor face o analiză asupra tuturor acestora. În funcţie de rezultatele cercetărilor, toţi judecătorii corupţi ar urma să fie demişi, iar asupra lor intentate dosare penale. Preşedinţii Curţilor de Apel şi cel al Curţii Supreme de Justiţie să fie numiţi judecători cu experienţă din Uniunea Europeană, pe o perioada de 6 ani. S-ar cere demisia imediată a Procurorului General Valeriu Zubco şi începerea cercetării penale asupra acestuia pentru numeroasele acte de corupţie săvârşite, tăinuirea crimelor înalţilor funcţionari de stat şi complicitatea cu Vladmir Plahotniuc. Un grup de experţi europeni vor analiza activitatea procurorilor moldoveni din ultimii 10 ani. Cei care au comis încălcări vor fi destituiţi, iar asupra lor vor fi intentate dosare penale. Noul Procuror General ar fi numit un procuror italian, care s-a învrednicit de succes în lupta cu mafia italiană.

Dacă Filat ar veni cu 70% din caracterul şi personalitatea lui Saakashvili: Pe lângă cele enunţate mai sus, ar cere autorităţilor române să-i retragă cetăţenia română lui Vladmir Plahotniuc pentru acte de corupţie şi prejudeciere a imaginii Republicii Moldova şi a României în exterior. Ar cere lipsirea de imunitate a acestuia şi începerea imediată a urmării penale, prin intermediul noilor structuri de drept instaurate în ţară. Ar cere votarea unei legi în Parlament, prin care toate proprietăţile din Republica Moldova, ce nu vor putea fi justificate cel puţin la 50% din valoarea lor, să fie confiscate sau plata către stat a unei taxe de 50% din valoarea proprietăţilor. În vederea realizării acestei anchete, va fi înlocuită conducere Fiscului cu specialişti din Uniunea Europeană.

Dacă Filat ar veni cu 100% din caracterul şi personalitatea lui Saakashvili: dacă toate cele menţionate mai sus nu ar fi îndeplinite, şi-ar depune demisia din funcţia de Prim-ministru şi ar retrage PLDM de la guvernare.


Sursa
2012-07-09 18:47:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:01:46LACONIC —» Leo Butnaru
08:10:38Este Allah cel mai mare? —» Moldova Creștină
17:24:33Greva foamei cu taxiuri galbene în piața Constituției —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:13Radacini Metier – Best of Show Moldova Sparkling Wine —» Fine Wine
14:05:302024 Geneva Motor Show-uleţ —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:03:28Armata se comportă în trafic ca poliția, arogant —» Curaj.TV | Media alternativă
08:53:20Poliția, exemplu prost pentru alți șoferi —» Curaj.TV | Media alternativă
20:55:03How We Built a New Home for WordPress.com Developers Using the Twenty Twenty-Four Theme —» Misterioz
15:29:40Despre guvernarea PAS, deja la timpul trecut. „Sistemul se opune” abia începe —» Nicolae Federiuc
14:50:50ABC-ul reciclării —» BiblioCity
11:41:07NADIR (trad. al español*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:04:22IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:15:14Moldova, record de medalii la Mundus Vini —» Fine Wine
06:38:28CORIFEI AI POEZIEI FRANCEZE —» Leo Butnaru
20:50:02Băi de urzici (I) —» Argentina Gribincea's Blog
19:01:16Atacată de o haită de cîini apoi agresată la primăria Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
15:55:15MĂRIEI SALE POEZIA —» Leo Butnaru
12:02:58Promovarea valorilor europene —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
07:00:26CONFLUENȚE PESTE MILENII —» Leo Butnaru
06:50:37Vasile Romanciuc, poetul cu aripi de carte —» BiblioCity
06:14:46DIALOG ȘI VERSURI DIN „HYPERION” —» Leo Butnaru
20:38:41More Control Over the Content You Share —» Soţii Bragaru
20:21:06Polițistă la volan, fără centură, cu telefon —» Curaj.TV | Media alternativă
12:39:45My Condolences, You’re Now Running a Billion-Dollar Business —» Soţii Bragaru
19:59:40Dragobete Party de Ziua Îndrăgostiților la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă