De ce trebuie să cunoaștem crimele lui Plahotniuc

Astăzi am aflat că Plahotniuc a început să-și retragă banii de prin băncile din Chișinău, pe care le controlează datorită modalităților deja bine cunoscute de către toată lumea. Peste 650 de milioane de lei Plahotniuc a retras în decursul unei singure săptămâni, iar asta!, întâmplător sau nu, s-a petrecut imediat după ce pe numele său a fost deschisă urmărirea penală în Cipru, iar la Curtea de Justiție de la Londra s-a demonstrat că cel cunoscut și ca Al Capone de Grozești stă în spatele atacurilor raider de la Victoribank, Asito, MAIB și Banca de Economii.

Acuma fufele (repet, nu mă refer doar la femei) moldave or să zică, cu mult patos și hotărâre că, vezi Doamne, ăștia-s banii lui Plahotniuc și face omul ce vrea cu ei. Bun, or fi banii lui Plahotniuc, după ce i-a furat de la alții, dar nu asta e problema. Problema e că în orice stat în care există măcăr o țâră de normalitate, în care urmărirea penală pe urmele lui Plahotniuc ar fi fost pornită în urma demascării acestuia la Curtea de Justiție de la Londra, cele 650 de milioane de lei retrase în decurs de doar câteva zile de către companiile sale (unele dintre ele chiar implicate și în atacurile raider de acum un an), ar fi fost încă o dovadă de netăgăduit că cel ce ocupă funcția de Prim-vicepreședinte de Parlament își asigură banii furați împotriva oricărui pericol eventual.

Dacă în țara asta Procuratura Generală nu era condusă de Zubco – probabil cea mai devotată slugă a lui Plahotniuc, retragerea unor asemenea sume astronomice, într-o astfel de situație, ar fi constituit încă un motiv forte de a începe urmărirea penală asupra acestuia, sau măcar de a-l lua la întrebări.

Din păcate niciunul dintre aceste lucruri nu se întâmplă, iar asupra motivului nu cred că mai merită să stărui. Probabil, unii dintre cititori, din motive absolut sincere, s-ar întreba de ce insist atât de mult asupra lui Plahotniuc și a tuturor crimelor pe care le face acesta, dacă oricum măsuri nu se iau împotriva lui.

Ei bine, dragi cititori, fac acest lucru nu din speranța că se va trezi peste noapte justiția moldovenească și va lua măsuri împotriva acestui criminal. Nu, deja sunt convins 100% că actuala justiție, actuala Putere nu se va întoarce niciodată împotriva lui Plahotniuc, deoarece slugile împotriva stăpânului nu prea au cum să se revolte. O fac însă pentru că știu că în această țară încă mai există oameni cu verticalitate, oameni care trebuie să știe din cauza cui toate speranțele lor din 2009 s-au năruit. O fac pentru că acești oameni trebuie să știe cine sunt cei care-i determină să-și ia lumea în cap și să plece peste hotare. Pentru a cunoaște fața adevăraților criminali, care secătuiesc această țară de ultima picătură de vlagă.

O mai fac și pentru că sunt scârbit de felul în care reacționează o bună parte a presei, autointitulată liberă, dar care stă de fapt la cheremul unor Plahotniuci sau alți indivizi dubioși, care îi permit să spună doar ce vor ei. Pentru că dacă presa din această țară ar fi fost liberă cu adevărat, atunci Plahotniuc demult rămânea fără imunitate parlamentară și era judecat, iar asta se întâmpla la presiunea talk-show-urilor și editorialelor în care ar fi fost discutat dosarul penal din Cipru sau dezvăluirile justiției britanice.

În aceste condiții, dragi cititori, lupta cu criminalii stă pe umerii noștri, ai oamenilor care ne pasă și care trebuie să transmită mai departe orice informație asupra crimelor pe care le comite Plahotniuc și cei de teapa sa. Toți vedem că lucrurile sunt departe de cum ne închipuiam noi că vor fi, în 2009, când ”am scăpat de comuniști”. În unele cazuri lucrurile stau chiar mai prost. Ce ne rămâne să facem? Să ne facem că plouă și să ne căutăm de treabă? Să ne luăm lumea-n cap și să plecăm naibii din această țară? Sau să ne asumăm toate riscurile existente și să luptăm atâta timp cât mai este posibil?

Eu am ales cea de-a treia variantă. Pentru că cred că lucrurile încă se mai pot schimba. Cred că de alde Zubco, Drăguțan, Chetraru, Poalelungi, Timfoti etc. încă se mai poate de scăpat, iar odată cu ei și de Plahotniuc și criminalii care fac din Moldova cel mai sărac stat din Europa.


Sursa
2012-07-03 19:36:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

01:04:15Poemul total versus Cartea de poezie —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:31:49CIREȘE AMARE... —» Andrei LANGA. Blogul personal
22:42:35NOEMĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:44:19Stai si aștepți... —» Andrei LANGA. Blogul personal
18:03:42Hot Off the Press: New WordPress.com Themes for February 2024 —» costica
11:08:19Ministrul Culturii – în vizită la biblioteca din Negurenii Vechi —» BPR Ungheni's Blog
22:49:30IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:16:35IARNĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:09:59DIN POEZIA FRANCEZĂ A SEC. XX —» Leo Butnaru
05:24:313 Motive Pentru Care Să Nu Te Muți în America —» DOINITSA BLOG
21:45:31APUS —» Andrei LANGA. Blogul personal
21:41:34POEM PERICULOS —» Andrei LANGA. Blogul personal
21:40:47Ce mult ai lipsit... —» Andrei LANGA. Blogul personal
21:09:02OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:18:05168 de ani de la dezrobirea romilor din Țara Românească —» Curaj.TV | Media alternativă
17:36:34Small Changes, Big Impact: A Look at What’s New In the WordPress Editor  —» Ştefan Grigoriţa
10:58:51Bârna din ochiul șarlatanului. Sau despre cum și-au luat moldovenii un pumn în figură și au început să vadă mai bine —» Nicolae Federiuc
09:46:01Idei cu scîntei în Agora despre Romi, Români și Cioran —» Curaj.TV | Media alternativă
20:43:30Hummer EV, monstrul “ecologic” —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:06:20APUS —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:53:42Poemul total versus Cartea de poezie —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:45:43IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:29:37DOGGY – o carte cu un subiect actual —» BiblioCity
02:58:15Ultima zi din mai —» turn up the silence
18:49:00Lansare memorii de Gherasim Păduraru la LondoHome —» Curaj.TV | Media alternativă