Timofti, măscăriciul lui Plahotniuc

Cineva-mi spunea ieri, aproape cu entuziasm, că ”uite Alex, Timofti ia atitudine față de decizia Curții de Justiție de la Londra, mâine va fi convocat Consiliul de Securitate la subiectul atacurilor raider”. Mi-am reținut cu greu un zâmbet.

Până la urmă, luaseră și alții atitudine anul trecut. Vă amintiți de justițiarul Premier Filat, care declara, cu aproape un an de zile în urmă, în fața întregii țări, că el știe cine stă în spatele atacurilor raider și că nu-i va mai tolera, că va cere demisii și alte bla-bla-bla-uri populiste? Ce s-a întamplat după? Nimic!

Azi însă ce am văzut a fost chiar mai ridicol și jenant decât declarațiile lui Filat, de acum un an de zile. Dacă atunci Premierul justițiar măcar era tare-n gură și dădea unele speranțe că vinovații vor fi trași la răspundere, ei bine, astăzi, Timofti și Filat, după ”tusovka” lor, au declarat că totul e bine și frumos, că organismele statului au reacționat aproape exemplar și alte declarații batjocoritoare la adresa cetățenilor acestui stat.

Ce a spus astăzi Timofti este o bătaie de joc la adresa mea și la adresa acestui întreg popor. Păi cum băi marionetă de Președinte ce ești, au reacționat organismele statului aproape exemplar, dacă acționarii de la Victoriabank, Asito și Banca de Economii nici astăzi nu și-au recuperat acțiunile? Cum băi Președinte ridicol de penibil ce ești, poți să declari așa ceva, de vreme ce niciun funcționar ce a contribuit la aceste atacuri raider nu a fost sancționat, iar Plahotniuc, beneficiarul tuturor infracțiunilor , stă bine-mersi și ne râde în nas?

Că am ajuns și la Plahotniuc, ridicolul Timofti s-a dat în stambă în continuare. Întrebat ce părere are despre decizia Curții de Justiție de la Londra, care a demascat faptul că Plahotniuc stă în spatele atacurilor raider din 2011, inclusiv al celui de la Banca de Economii, Timofti s-a bâlbâit, spunând că el ”vrea să vadă hotărâri finale și că nu vrea să vorbească despre nume concrete”. Păi băi măscăriciule ce ești, actele doveditoare prin care se demonstrează că Plahotniuc este deținătorul companiilor prin care s-au efectuat atacurile raider, nu sunt hotărâri finale? Băi Președinte penibil, doar ești jurist ”de forță”, ”apreciat și lăudat” de toată țara, cum poți să spui asemenea inepții, adică hotărârea Curții de la Londra nu este una finală? Și pentru ce mai ești băi Președinte, dacă tu nu-ți permiți să pronunți nume concrete? Depune-ți naibii demisia dacă ți-e teamă să vorbești, și nu mai irita lumea prin declarațiile tale de șobolan fricos.

Poate unele fufe (nu mă refer neapărat la sexul feminin) sensibile or să se irite tare și mă vor acuza de faptul că scriu astfel de Președintele lor. Să o facă! La ce comportament are acestă gonflabilă ajunsă Președinte în urmă cu 3 luni, zău că ar merita apelative mult mai dure. Și după ce i-am văzut declarațiile de azi, cât de penibil se bâlbâia și cum încerca să-l acopere pe criminalul Plahotniuc, m-am convins și mai mult de putreziciunea acestui stat și de ce măscărici fricoși avem în fruntea sa.

Niciodată, această țară nu va avea vreo șansă de a ieși din rahatul în care este acum, atâta timp cât în fruntea sa se vor afla măscărici precum Timofti, care stau acolo din simplul fapt de a ocupa un fotoliu și de a ”asigura constituționalitatea Puterii”. Mai degrabă de a asigura constituționalitatea crimelor lui Plahotniuc.


Sursa
2012-06-29 13:40:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
14:36:50POEME PRIN ANI / ANTOLOGIE DE ETAPĂ #12 (30 de texte) —» Leo Butnaru
13:43:04Citit în ianuarie: „Iannis cel nebun pentru Hristos” (1 și 2) de Dionysios A. Makris —» Sunt MAMĂ!
10:18:34Competențele sociale și individuale pentru un job de succes —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:00:51Să trăim prin credință! —» Moldova Creștină
02:41:36MOLDOVENI! NOI CUM IEȘIM DIN RĂZBOI? —» Daniel Lachi
20:29:42Satan: Our Adversary —» Erik and Elena Brewer's Weblog
18:46:18Zarurile au fost aruncate… —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
17:19:4734 de ani. 34 de lecții —» Sunt MAMĂ!
16:04:13Cozi de TIR-uri spre porturile Ismail, Reni, Giurgiulești, Galați —» Curaj.TV | Media alternativă
11:36:00Vacanța de iarnă a lui Dragoș —» Sandu GRECU
10:00:02Este o cinste să te ferești de certuri —» Moldova Creștină
08:11:28Strada Evreiasca e doar la Odesa? —» Curaj.TV | Media alternativă
06:47:02Întâlnire cu Iulian Filip la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity
17:33:30Moldova – în NATO! Puneți leoparzii pe BECȘI! (1) —» Daniel Lachi
17:24:07”Credința strămoșească”, ia treci la tablă! Sau la Leopard (2) —» Daniel Lachi
16:18:07Fraze lungi – cum să urmărim gândul?  —» Moldova Creștină
13:01:49Nou: Pinot Noir Native, în conversie BIO —» Fine Wine
12:54:49RENTABILITATEA ȘISUSTENABILITATEA AGRICULTURII LA SCARĂ MICĂ —» Mişcarea Ecologistă din Ştefan-Vodă
19:31:23Bare fixe și paralele pentru sport de sănătate într-un oraș asediat —» Curaj.TV | Media alternativă
12:42:14UN IMPORTANT POET FRANCEZ —» Leo Butnaru