BORS CU SFECLA ROSIE

Eu nu prea des gatesc supe, zame si borsuri pe acasa. Adica gatesc, dar numai pentru Sofia. Nu ca nu mi-ar placea, dar dupa supa mai simt nevoia sa mai pap ceva. Ceva cu CARNE :) De aceea preponderent gatesc felul doi... si chiar atunci cand fac supe, au si carnita in ele. Acest bors e fara. Si cat n-ar fi de straniu imi place. Reteta am gasit-o intamplator pe net. Mi-a atras atentia procesul de pregatire - cam neobisnuit, dupa mine. Deci, ca sa nu mai intind vorba, iata receta:
Avem nevoie de:
sfecla rosie - 3-4 buc marime medie
cartofi - 2-3 buc marime medie
morcov - 1 buc
ceapa - 1 buc
usturoi - 2-3 catei
zahar - 1-2 lingurite
marar sau patrunjel - dupa gust
putin suc de lamaie
sare - dupa gust
ulei - ptr prajit
apa - cca 2 ltr

Cum se face:
1. se dau prin razatoare mare sfeclele si se amesteca cu zaharul si sucul de lamaie. si se prajeste cca 5-7 min la foc mediu, amestecand des.
2. Se toaca marunt ceapa. Se da prin razatoare morcovul. prajim in tigaie ceapa, cand devine transparenta adaugam morcovul si mai prajim cca 5 min amestecand des.
3. in cratita fierbem cartofii (nu cred ca e necesar sa scriu ca trebuie curatati si taiati felii) in putina apa pana sunt aproape gata. Apa trebuie sa fie doar atat cat sa acopere cartofii. Apoi pisam un pic cartofii, astfel ca sa obtinem o compozitie de "piureu nefinisat" (nu stiu cum altfel sa numesc asta: trebuie sa ramana si bucati de cartofi intregi).
4. Adaugam peste cartofi morcovul cu ceapa, cca 2 ltr de apa si lasam sa fiarba 10 min.
5. Adaugam sfecla rosie si mai fierbem cca 10 min.

6. Cu vre-o 2 min inainte de a stinge focul adaugam usturoiul si verdeata tocate marunt. Saram dupa gust.
cam asta ...
Pofta mare


Sursa
2012-03-21 00:41:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

17:22:37Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:03:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
10:56:00Cum ne salvăm în caz de incendiu – sfaturi esențiale pentru toate situațiile —» Eleonora Lisnic în versuri
09:39:00Energocom a semnat un contract pe 3 ani cu OMV Petrom pentru livrarea de gaze naturale din Marea Neagră —» Eleonora Lisnic în versuri
05:33:00DIN POEMELE RECENTE —» Leo Butnaru
18:41:09Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:59:33Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:45:40Din loc, de pe loc, în loc de – câte fețe are cuvântul „loc”? (2) —» Moldova Creștină
12:10:54Premieră: spumant Orange —» Fine Wine
09:29:00ȘEICUL ȘI SÂNGELE SEMIT. SAU INVERS, SĂ NU SE SUPERE NIMENI —» Leo Butnaru
22:27:30Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:26:57Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:52:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:50:36Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:36:59Start admitere in clasa a 5-a, anul de studii 2025 -2026 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
05:33:36Start admitere in clasa V-a, anul de studii 2025-2026 —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
05:22:00LA PLECAREA LUI VLADIMIR BEȘLEAGĂ —» Leo Butnaru
23:58:50Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:27:23©️ Smerenia unui om mare —» Licurici de suflet
15:41:37Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:38:00MARI SAVANȚI „ÎNSTRĂINAȚI” APĂRÂND LIMBA ROMÂNĂ LA... MOSCOVA / Jurnal, 7.I.2014 —» Leo Butnaru
02:08:53Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:06:26Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:14:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:55:38Renaşterea valorilor culturale naţionale române a Basarabiei —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'