BORS CU SFECLA ROSIE

Avem nevoie de:
sfecla rosie - 3-4 buc marime medie
cartofi - 2-3 buc marime medie
morcov - 1 buc
ceapa - 1 buc
usturoi - 2-3 catei
zahar - 1-2 lingurite
marar sau patrunjel - dupa gust
putin suc de lamaie
sare - dupa gust
ulei - ptr prajit
apa - cca 2 ltr
Cum se face:
1. se dau prin razatoare mare sfeclele si se amesteca cu zaharul si sucul de lamaie. si se prajeste cca 5-7 min la foc mediu, amestecand des.
2. Se toaca marunt ceapa. Se da prin razatoare morcovul. prajim in tigaie ceapa, cand devine transparenta adaugam morcovul si mai prajim cca 5 min amestecand des.

4. Adaugam peste cartofi morcovul cu ceapa, cca 2 ltr de apa si lasam sa fiarba 10 min.
5. Adaugam sfecla rosie si mai fierbem cca 10 min.
6. Cu vre-o 2 min inainte de a stinge focul adaugam usturoiul si verdeata tocate marunt. Saram dupa gust.
cam asta ...
Pofta mare
Sursa
2012-03-21 00:41:00