FRANTA FACUTA K.O.! PE CAND SI BIROCRATIA DISTRIGAZ?

In ultima saptamana, in tara noastra doi francezi au ingenunchiat in fata a doi romani, in direct, la TV: un boxer a cazut ca trasnit de pumnul lui Bute. Cateva zile mai tarziu, la o receptie oficiala, ambasadorului mandrei Frante, trasnit de canicula, i s-au muiat genunchii si a dat sa cada pe spate, dar n-a mai apucat sa sarute podeaua, salvat de bratele puternice ale micutului Boc. De unde se vede ca Romania incepe sa se ridice, aratndu-si muschii puternici de care trebuie sa se tina seama. Atentie Europa, venim!

Ce ne mai lipseste? Avem un boxer campion mondial, un flacau mandru si frumos, avem un premier mic de stat dar tare in brate care va intra si el in istorie ca salvator al onoarei unui reprezentant al cocosului galic. Eu, unul, sunt pe deplin multumit. Cum am incercat s-o conving si pe pragmatica dar carcotasa mea  sotiie, care se plangea ca de trei zile nu mai avem gaze. Nu  suntem singuri, alaturi de noi sufera alte 44 de familii care locuiesc in blocul nostru cu 10 etaje recent plombat si ferchezuit de ti-e mai mare dragul. Administratorul nostru, om harnic si priceput, a respectat cu sfintenie toate masurile care i s-au cerut , a facut apel la o societate agreata de  ANRE care a inlocuit batranele conducte, a instalat detectoare de gaze in fiecare apartament, ce mai vrea? “Vreau gaze, nu pot sa fac mancare asezand oalele pe vraful de dosare cu acte stampilate si para stampilate pe baza carora s-a efectuat o lucrare pentru care am platit zeci de mii de lei.”

Avea si ea dreptate, cand oare nu are dreptate sotia mea? Am apelat la batranul telefon, am tastat 021.9660 si – spre surprinderea mea, n-a raspuns un robot indiferent, ci o voce amabila de femeie:”Aici oficiul pentru protectia consumatorului, in ce problema ne sunati?” Cu ce sa incep? E o poveste lunga, s-a refacut instalatia, ne-am trezit intr-o bun zi ca a venit o echipa de la Distrigaz si, dupa ce ne-a demontat contoarul general al blocului, ne-a inchis gazele, etc.,etc.

Sunt norocos, ce mai! De servici s-a nimerit a fi in dupa amiaza aceea chiar comisarul insarcinat cu problema gazelor.A avut rabdare sa asculte inalcita poveste, s-a recomandat:?”Iulia Sima”, ne-a cerut sa vina administratorul nostru cu dosarul in cauza, va rezolva chiar in ziua urmatoare cazul nostru. Asa am si facut. In memoriul adresat oficiului pentru protectia consumatorului, istetul administrator- care locuieste si el in blocul nostru, nu e un venetic care ne ia doar leafa si tine in ordine hartiile, ati gicit, are si el nevasta si chiar soacra- a reclamat societatea cu nume , fireste, englezit, S.C. ROART INSTAL DESIGN SRL care luandu-ne banii cu operativitate, executand si lucrarea indeajuns de repede si fara a ne face, e drept, prea multa mizerie,  in apartamente si pe holuri, n-a depus, din pacate, la timp, toate actele necesare la  DISTRIGAZ SUD, FIE DIN NEGLIJENTA, FIE DIN DORINTA DE A ECONOMISI BANII CUVENITI SPECIALISTULUI DIN AFARA SOCIETATII CARE A VERIFICAT LUCRARILE FACUTE.

Pe scurt, incurajat de victoriile lui Bute si Boc, sper din toata inima ca administratorul nostru- aflat acum in fata providentialului comisar IULIA SIMA de la oficiul pentru protectia consumatorului, sa obtina si el un succes in batalia impotiva birocratiei care macina intreprinderile noastre, birocratie fara discriminare, fie ele societati de stat sau private. Am toate motivele sa cred ca se va sfarsi calvarul nostru cu bine. E DREPT, AM FOST AVERTIZAT CA VOR PUTEA TRECE PANA ATUNCI CHIAR 30 (TREIZECI) DE  ZILE, CONFORM LEGII. Vi se pare asa mult? Ce conteaza aceasta micuta asteptare in fata existentei de miliarde de ani a frumasei noasre planete albastre, aflate si ea intr-o permanenta , lenta, dar sigura scimbare?

In rest sa auzim numai de bine!

Nicola HolbanSursa
2011-07-15 08:21:04Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru
14:49:58DINTR-O POSIBILĂ ANTOLOGIE, 2014 —» Leo Butnaru
10:11:03SOLIDARITATE —» Leo Butnaru
07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
08:50:04DIN ISTORIA (ȘI GEOGRAFIA) LITERATURII ROMÂNE ÎN IMAGINI © —» Leo Butnaru
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:30:29REVISTA „NEUMA” ÎNTREABĂ —» Leo Butnaru
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:30:02POET AL AVANGARDISMULUI UCRAINEAN - VICTIMA BOLȘEVISMULUI —» Leo Butnaru
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
07:58:56Pandemia mai este, chiar dacă n-o vedem —» blog cultural
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi