Salutari din Karachi

Iata ca in sfirsit am gasit ceva timp sa scriu si pe acest blog. Inainte de a veni in Pakistan am facut multe cercetari si eram foarte ingrijorat de situatia cu homosexualitatea aici. Am inceput sa vorbesc cu mai multa lume si sa aflu mai multe detalii despre cum e viata in aceasta tara.

Este foarte interesant. Eu mi-am promis ca nu voi avea discutii si nici nu voi interactiona aici cu comunitatea LGBT cel putin primele sase luni. Nu s-a primit. Chiar din prima saptamina, avind nr. de mobil pe facebook, m-a contactat un prieten cu care vorbisem inainte de a veni aici si ne-am vazut. Am avut noroc pentru ca el este o persoana de incredere, inteligenta, draguta si cu scopuri nobile, sa spunem asa.

In primul weekend prietenul meu m-a invitat la o petrecere privata pe malul marii. Stateam la dubii daca sa ma duc sau nu, dar am hotorit sa merg, pentru ca am incredere in el. Am ramas socat de ce am vazut. Ne-am dus intr-o casa, foarte mare, in stil modern, deci e un fel de house hunt pe malul marii. La petrecere erau peste 15 baieti, toti din comunitate si care mai de care, majoritatea oarecum bine facuti. Muzica superba si pe linga asta bautura de care vrei. Pentru mine a fost prima experienta de asa gen, as putea sa o compar cu petrecerile pe care le vazusem in filmele americane.

Am fost oarecum surprins ca poti gasi bautura, dar credeti-ma este. Pakistanezii tot servesc si inca care mai de care. Ei deobicei organizeaza asemenea petreceri si as spune ca este chiar mai interesant decit sa te duci o data pe saptamina la o discoteca de tipul nostru.

Mi-au mai spus cineva ca sunt multi baieti, pakistanezi, care intretin relatii cu alti baieti, dar ei nu se considera gay, pentru ei aceasta fiind ca o joaca pina la o anumita virsta si pe urma se linistesc si se stabilesc cu familia. Pe linga asta relatiile de prietenie intre barbati sunt foarte apropiate. Poti vedea pe strada foarte multi baieti tinindu-se de mina, sau se cuprind si asta nu inseamna ca ei sunt gay, ci reprezinta o prietenie foarte apropiata. Insa daca un strain va tine de mina o alta persoana, deja asta devine suspicios. Astfel cineva mi-a explicat ca baietii de aici nu se rusineaza de a-si exprima feminitatea. Majoritatea poarta inele, care mai de care, isi vopsesc genele ca sa evidentieze ochii etc.

In Karachi sunt si anumite locuri unde se aduna comunitatea LGBT pentru relatii sexuale sau pentru a face cunostinta. Am ramas socat sa aflu ca aici sunt foarte multi transsexuali, care au chiar sectorul lor in oras. Trist este ca cei care nu isi pot permite sa achite taxele pentru operatie, isi fac operatie manuala si este foarte neigienic si periculos. Totodata am aflat ca exista un program de supraveghere si de suport pentru persoanele Transsexuale, astfel e bine.

Deci, comunitatea exista, este foarte mare, luind in consideratie populatia orasului care este de peste 15 Mil. de locuitori, dar totul este pe ascuns, in locuri private, nu se vorbeste despre asta deloc.

Pe acest blog, voi scrie foarte rar pe parcursul acestui an, dar puteti fi la curent cu experienta mea si cultura Pakistaneza pe blogul: www.salamalekumkarachi.blogspot.com.

Sursa
2011-07-14 14:11:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
06:23:51POEME, CĂRȚI PRIN ANI... —» Leo Butnaru
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
11:21:17MIȘCĂRILE SUBIECTULUI —» Leo Butnaru
10:00:48Pâinea noastră cea de toate zilele —» Moldova Creștină
10:00:21Să îmi iubesc dușmanul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină
08:38:02Scriitorul Volodymyr Vakulenko a fost ucis. Trupul său a fost găsit la Izium —» nimic nu e asa cum pare a fi...
08:00:152 NUVELETE. MISTERIOASELE TRANSFORMĂRI DIN... EL, ÎN... EA... —» Leo Butnaru
06:01:15DUPĂ AUSCHWITZ POEZIA A FOST ȘI ESTE OBLIGATORIE —» Leo Butnaru
19:06:54Omonimele – cum le deosebim sensul? —» Moldova Creștină
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă
12:50:17Nu-și mai roade unghiile! Cum am rezolvat problema —» Sunt MAMĂ!
11:10:30Jurnaliștii comunitari au participat la Gala Jurnalistului Comunitar —» BPR Ungheni's Blog
08:01:35Сказочная палитра Бессарабии на полотнах Михаила Пейкова —» BiblioCity
06:43:44Să păzim poruncile lui Dumnezeu şi, cu dânsele, sufletele noastre! —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova