Cum a ajuns Petru Dogocher primar

CUM A AJUNS PETRU DOGOCHER SĂ FIE PRIMAR PENTRU A TREIA OARĂ ÎN COMUNA VATICI, R-NUL ORHEI

Formulă verificată: Ameninţări + Rude puse la evidenţă + Macaroane + Buletine de identitate gratis + Bani în ziua votării = Primar la Vatici!În alegerile locale generale recent încheiate, dl Petru Dogocher mi-a fost contracandidat. Rezultatele oficiale ale numărării bultinelor de vot ne clasează pe unul faţă de altul la o distanţă de doar 37 de voturi. Despre faptul ca aceste alegeri au fost fraudate de reprezentantul PLDM, nu se mai îndoieşte nimeni din comuna Vatici. Motiv pentru care, conform legislaţiei în vigoare, la 22 iunie am înaintat o contestaţie Instanţei de Judecată Orhei, cerînd Consiliului Electoral din cadrul Circuscripţiei Electoale raionale Orhei să anuleze rezultatul alegerilor din comuna Vatici. La 1 iulie Judecătoria Orhei s-a pronunţat în defavoarea mea, iar la 4 iulie am făcut recursla Curteade Apel Chişinău.

În cele ce urmează, dacă cititorii blogului meu îmi permit, aş vrea să mă adresez tuturor locuitorilor satelor Tabăra, Vatici şi Curchi cu următorul mesaj:

Stimaţi consăteni, este pentru prima dată în istoria comunei noastre cînd cineva încearcă să ajungă în fruntea Administraţiei Publice Locale într-un mod atît de fraudulos! Practic pe dl Petru Dogocher nu l-a interesat absolut deloc dacă lumea îl mai vrea, ori nu. Dumnealui a folosit cele mai murdare metode numai de a ajunge cu orice preţ în fotoliul în care s-a obişnuit să stea timp de opt ani, ca de acolo să-şi permită sa gestioneze în continuare banii publici în scopurile lui personale!

Vă spun acum cu cea mai mare sinceritate: Dacă aş avea certidudinea că Primăria din comuna Vatici rîmîne de azi înainte pe mîini bune şi că oamenii din cele 3 sate: Tabăra, Vatici şi Curchi se vor putea bucura de acum încolo de protecţia şi respectul dlui Dogocher, vă asigur ca m-aş apropia de dumnealui şi i-aş strînge mîna, după care mi-aş îndrepta paşii liniştit într-o altă direcţie. Dar din păcate nu este aşa. Am reuşit să îl cunosc mai bine pe Petru Dogocher şi m-am convins că este un om rău şi însetat de răzbunare.

Acum cîteva zile s-a apropiat de mine cineva şi mi-a mărturisit că nimeni din mahalaua lui nu l-a votat pe Dogocher, iar după ce acesta a aflat, s-a mîniat şi a lăsat vorbă că toată mahalaua ceea “Va fi frecată în numele legii!”

Folosindu-mă de această ocazie, mă adresez în special către toţi locuitorii comunei care au fost ameninţaţi şi intimidaţi în ultima lună de zile: Stimaţi consăteni, nu vă mai fie teamă de aşa oameni ca Petru Dogocher! Eu vă asigur că nu voi pleca nicăieri din comuna noastră şi voi duce lupta începută pînă la capăt! Aveţi încredere în mine şi vă promit că în curînd DREPTATEA va ajunge şi în casele d-stră!

Mie niciodată nu mi-a plăcut să ponegresc pe cineva sau să îi vreau răul cuiva. Din contra, de fiecare dată cînd am reuşit să fac un bine, m-am simţit realizat; mai mult decît atît, am simţit că nu trăiesc degeaba pe lume. De data aceasta însă nu pot să tac şi să nu îmi exprim nemulţumirea totală faţă de un individ care nu merită să fie în fruntea comunităţii noastre. Acest Petru Dogocher este un om foarte viclean şi îmi pare rău să spun asta. El este omul capabil de escrocheriile cele mai întortocheate! Păi cum altfel dacă s-a dovedit ca a cumpărat un lot de2 hade pămînt arabil (în zona lacului Radova) de la o bătrînă de 89 de ani, cu preţul mizer de 750 de lei hectarul şi l-a valorificat mai tîrziu la 39 de mii de lei? Iar ca să nu mai înţeleagă nimeni nimic, a folosit metoda triunghiului, adică bătrîna a vîndut mai întîi pămîntul unui oarecare cetăţean din Hînceşti, pe care sărmana nici măcar nu l-a văzut vreodată, după care acest pămînt a ajuns în mîinile primarului!

Tot aşa s-a gîndit Petru Dogocher că-i poate duce de nas pe toţi oamenii din comuna Vatici, fraudînd în masă alegerile locale! Cele 37 de voturi în plus faţă de mine, le-a obţinut folosind următoarele vicleşuguri:

1.  Cu doar cîteva zile înainte de alegeri, în Primăria Vatici au fost aduse şi puse la evidenţă 31 de persoane din mai multe sate ale raionului Orhei, alegători care au votat pe liste suplimentare. (D-nul Dogocher neagă că s-ar fi ocupat cu aşa ceva! Probabil vrea să insinuieze că eu i-am adus pe aceşti oameni, care, din coincidenţă, sînt chiar rudele domniei sale!)

2. Soţia dlui Dogocher, Eugenia Dogocher, care activează în calitate de şefă a Cantinei Sociale “Concordia” în comuna Vatici, i-a ameninţat pe toţi cei care beneficiau zilnic de cîte o porţie de mîncare, că dacă nu îl vor vota pe soţul ei, nu le va mai aduce nimic! Şi din contra: celor care îl vor vota, şefa cantinei le promitea că vor beneficia de acest “privilegiu”.

3. O soră medicală din satul Tabăra ameninţa bolnavii că dacă nu îl vor vota pe Petru Dogocher, nu le va mai pune injecţii!

4. Un pădurar din satul Tabăra ameninţa sătenii ca cine va îndrăzni să nu-l voteze pe Petru Dogocher, nu va mai intra în pădure după lemne!

5. În ziua votării din data de 19 iunie, la doar 40 de metri de secţia de votare din satul Tabăra, un funcţionar al primăriei distribuia bani sub formă de “ajutor social” tuturor celor care veneau la votare! După ce observatorul Partidului Liberal a făcut o contestaţie pe această încălcare, funcţionarul de la primărie s-a mutat cu locul de la 40 la 150 de metri distanţă de secţia de votare şi a continuat să distribuie bani nestingherit!

6. În perioada cuprinsă între 6 şi 18 iunie 2011, în toate cele trei sate ale comunei, Eugenia Dogocher, precum şi cîteva persoane care o ajutau, au distribuit alegătorilor sute de kg de macaroane, crupe de grîu, fulgi de ovăs, sare, orez şi haine la mîna a doua, cerînd în schimb votul pentru Petru Dogocher! De cealaltă parte, Petru Dogocher promitea familiilor cu mulţi copii, care aveau pe lîngă casa o vacă, că dacă îl vor vota, le va lua această vacă şi vor primi în schim o vacă mai mare!

7. În aceaşi perioadă cuprinsă între 6 şi 18 iunie 2011, Petru Dogocher a făcut unui număr de alegători din comună buletine de identitate gratis, precum şi forma nr. 9, în schimbul votării sale la cel de-al doilea scrutin din data de 19 iunie.

Iată aşadar, pe scurt, cum a obţinut Petru Dogocher cele 37 de voturi în plus faţă de mine! Acum haideţi să facem împreună un simplu calcul: dacă e să îi scădem pe cei 31 de străini care au venit din alte sate să ne hotărască nouă soarta, rămîne o diferenţă de 6 voturi. Şi dacă mai scădem 4 voturi de ale mele, care au fost anulate pe motiv că ştampila era pusă oarecum alături, rămîne o diferenţă de doar 2 voturi. Şi dacă e să ţinem cont acum de toate ameninţările şi presiunile care s-au făcut asupra alegătorilor, în special asupra acelora neajutoraţi, dacă e să ţinem cont şi de buletinele de identitate gratis, de macaroanele de la “Concordia” şi de banii oferiţi chiar in ziua votării, atunci e lesne să bănuim care ar fi trebuit să fie rezultatul alegerilor şi cine ar fi trebuit să devină pînă la urma primar!

Diferenţa cea mai mare dintre mine şi Petru Dogocher în cadrul acestor alegeri este că pe mine nu m-a votat nimeni de frica sau pentru1 kgde macaroane! Eu le-am arătat tuturor că nu sunt ca el. La adunările pe care le-am avut cu oamenii din toate cele trei sate, practic am pus în palmă sufletul meu şi le-am arătat tuturor cît de mult îi iubesc pe toţi! Le-am explicat tuturor că se poate trăi mai bine în satele noastre dacă vom face o SCHIMBARE substanţială. Toţi locuitorii comunei, care ani la rînd au contribuit la crearea bugetului local, nu au ştiut niciodată cum sunt cheltuiţi cu adevărat banii lor! Eu le-am promis că dacă ajung primar, vor cunoaşte cu toţii cum se cheltuie fiecare leu din primărie şi mai ales vor cunoaşste cum s-au cheltuit toţi banii pînă acum. Acest lucru însă l-a speriat tare pe Dogocher, care s-a obişnuit de-a lungul anilor să folosească bugetul primăriei ca pe un bun personal.

Şi acum, în încheiere, vreau să fac o demonstraţie cum Petru Dogocher minte cu neruşinare în mod public! La postul de televiziune Jurnal TV d-lui a declarat că reprezentantul Partidului Liberal (adică eu) a făcut o campanie electorală murdară, în timp ce el a stat numai la pat! Este pur şi simplu incredibil cum de pot unii să scornească verzi şi uscate în faţa lumii fără nici o remuşcare! Poetul Alexadru Vlahuţă spunea că minciuna cea mai periculoasă este cea amestecată cu puţin adevăr! Exact aşa face şi Petru Dogocher! El într-adevăr a făcut accident şi a stat la pat. Evident însă că nu m-am bucurat de asta şi chiar la adunările ce le-am organizat îi transmiteam multă sănătate. Dar chestia e că el nu a stat la pat întreaga campanie electorală, aşa cum pretinde! Sper să nu se interpreteze că îmi pare rău de însănatoşirea lui. Din contra, sa-i dea Dumnezeu sănatate! Dar totodată, pentru a dezminţi afimraţiile d-lui, îl rog să îmi raspundă la cîteva întrebări: Dle Dogocher, dacă d-stră aţi stat numai la pat, aşa cum pretindeţi, cine oare era acela care încă inainte de primul tur de scrutin electoral a organizat o masă de pomenirela Mănăstirea Tabăra? Nu eraţi cumva d-stră? Cine îndemna oamenii la acea masă să vă voteze fiindcă spuneaţi că Vascan e prea tînăr şi că va fi prea flămînd?! Mai mult decît atît, cine a organizat o adunare cu alegătorii din satul Tabăra şi l-a avut invitat pe ministrul agriculturii dl Vasile Bumacov? Oare nu eraţi d-stră acela? Dar la întrunirile pe care le organizam eu cu alegătorii, cine venea să asiste?! Oare nu d-stră? Dar cînd eu v-am întrebat cu ce drept umblaţi cu antreprenorul prin sat şi amplasaţi platformele pentru deşeuri menajere solide, că doar sunteţi suspendat din funcţie, iar d-stră mi-aţi răspuns că îi arătaţi drumul antreprenorului, oare cu cine am vorbit eu atunci? Dar vaci mai mari şi cu mai mult lapte, oare nu d-stră personal umblaţi pe la casele oamenilor şi le promiteaţi? Dar cine căra macaroanele şi crupele cu maşinala Curchişila Tabăra, nu cumva d-stră? Cine avea grijă oare cui să i se facă buletin şi forma nr. 9la Secţiade Paşapoarte din Orhei, nu d-stră? Eu, dle Dogocher, vreau să vă recunosc în modul cel mai sincer că ma bucur pentru d-stră ca om, că v-aţi însănătoşit şi mergeţi pe picioare, dar mă dezgustă extrem de tare minciunile pe care le scorniţi! Stau şi mă întreb oare cum de nu vă este ruşine să spuneţi aşa gogomănii la televizor, cînd ştiţi că o să audă o lume întreagă şi că pînă la urmă adevărul tot o să iasă la iveală? Dar să vă răspund eu mai bine de ce, dle Dogocher, fiindcă de la d-stră tot numai o minciună pot auzi: Adevărul este că nu v-aţi gîndit niciodată ca va veni ziua cînd totul se va sfîrşi destul de dramatic pentru cei care încalcă legile în mod sfidător! Fiindcă nu v-aţi gîndit niciodată că va veni vremea să răspundeţi în faţa legii şi a sătenilor pentru toate fărădelegile făcute! Şi în sfîrşit, nu v-aţi gîndit niciodată că oamenii din satele Tabăra, Vatici şi Curchi, pe care i-aţi dispreţuit şi i-aţi batjocorit cu cele mai urîte cuvinte, se vor putea bucura odată şi odată de DREPTATE şi LIBERTATE la ei acasă!

Fie ca Dumnezeu să îi întărească pe cei suferinzi şi vredinici şi să binecuvînteze satele Tabăra, Vatici şi Curchi!

 

 

 

 

 

 


Filed under: Semnat Ruslan Vascan

Sursa
2011-07-13 02:14:52Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

09:41:02Număr record de crame la Vernisajul Vinului —» Fine Wine
14:43:57UE va oferi peste 530 de milioane de euro pentru cooperare teritorială incluzând Ucraina și Moldova în perioada 2021-2027 —» Elena Robu
13:11:39Lansarea platformei online compensatii.gov.md —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:29:345 decembrie - Ziua Internaţională a Voluntarilor în Slujba Dezvoltării Economice şi Sociale. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:27:02Anunţ ,,Ajutor la contor" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
08:14:13CSE a dispus revizuirea tarifelor pentru energie electrică —» Elena Robu
21:47:46Omonimele – cum le deosebim sensul? (2) —» Moldova Creștină
19:56:23Decembrie, luna totalurilor și a concluziilor #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
19:49:53Dezbatere: Capitalismul pe muchie de cuțit —» Curaj.TV | Media alternativă
15:11:41Spune că a lucrat o lună în Polonia fără să fie plătit —» Curaj.TV | Media alternativă
15:01:03În R. Moldova, poliția a descoperit o rachetă căzută în apropierea orașului Briceni —» Elena Robu
14:58:07Dumitru – primul moldovean în echipa politici Google/Youtube —» Curaj.TV | Media alternativă
14:52:11Cum evităm E-urii din alimentație și alte substanțe periculoase pentru sănătatea noastră —» Elena Robu
14:19:05Lena Chilari la atelierul Vlad Ioviță, Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:00Acțiune unionistă la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:07:02Fărădelegi pe strada Armenească, cu complicitatea poliției —» Curaj.TV | Media alternativă
13:45:42Despre impact —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
09:45:36Ce să faci când continuu visezi pe cei morți? —» Moldova Creștină
06:48:03Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
06:44:00Laboratorul internațional „Noi perspective asupra designului instituțional al finanțării publice pe bază de proiect pentru cultură în țările Parteneriatului Estic" —» BiblioCity
07:38:16Micile și marile bucurii ale lunii noiembrie 2022 —» Sunt MAMĂ!
11:56:54Город Днепр за один день —» Бессарабские хроники
06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz