Lucinschi si Voronin contra AIE

In aceste zile au loc consultari ale premierului Filat cu societatea civila, partide, sindicate etc.
Eu nu am fost admis la aceste consultari cu fostul meu coleg de facultate, caci nu cint in corul aplaudacilor.
Cei care participa la aceste intilniri, declara ca de fapt Premierul insista pe doua idei.
Prima este ca Guvernul este nefunctional si ca nu se petrec reforme, si a doua ca opozitia comunista trebuie sa participe constructiv la depasirea crizei politice.
Si imi mai spun cei care au participat la aceste intruniri, ca in fiecare grup de vizitatori sunt citeva persoane care citesc texte pregatite din timp, care au acelasi mesaj, ca guvernarea trebuie reformatata, ca asa nu mai merge, ca unii ministri sunt corupti si dependenti de papasar, facindu-se aluzie la PD si Plahotniuc.
Astfel Filat si anturajul sau au organizat un spectacol sub denumirea “La sfat cu poporul”.
Care ar fi scopul acestor consutari si de ce se fac fara presa?
Deja este evident ca se urmareste realizarea unui scenariu de readucere a comunistilor la guvernare intro forma sau alta si de aruncare in opozitie a PD si PL.
Dupa consultari, Filat se va referi la opiniile unor participanti la intilnirile care le organizeaza, favorabile readucerii comunistilor la guvernare, si de asta nu este admisa presa, caci s-ar vedea ca marea majoritate a vorbitorilor au recomandat Premierului sa constinuie guvernarea in cadrul AIE.

Concluzia este simpla
,
gruparile oligarhice din R.Moldova se reorganizeaza, si aici nu se mai pune in capul mesei interesul national, de modernizare a R.M. ci cel de clan. Se da lupta pentru resursele statului si controlul asupra acestora.
In 2009/2010 toti oligarhii s-au unit impotriva lui Voronin si l-au debarcat de la putere.
In prezent oligarhii din jurul PLDM si PCRM se unesc impotriva PD si a lui Lupu si Plahotniuc, incercind sa induca in societate ideea ca Voronin si comunistii nu mai prezinta niciun pericol si ca pericolul principal ar veni din partea lui Plahotniuc si a PD-lui.
Stranie logica a lui Lucinschi, Filat si altor oligarhi centristi care stau in spatele acestui scenariu. Au uitat ei oare cum i-a persecutat Voronin si cit de greu a fost de-l debarcat de la guvernare?

Nu va aduce aminte cumva aceasta situatie de anul 2000, de demiterea Guvernului Sturza, si instalarea Guvernului Braghis, de catre o majoritate formata de Presedintele de atunci, centristul Lucinschi, din comunisti, ppcd-sti si independenti? Voronin si Lucinschi au experienta de actionare in comun si iata ca din nou isi unesc eforturile.
Peste 11 ani scenariul se repeta, iar protagonistii principali sunt aceeasi , Generalii, P.Lucinschi si Voronin, numai ca pe post de Rosca si PPCD se va produce de data asta, Filat si PLDM.
PD si Diacov, cu Lupu Presedinte au acelasi rol, de oponenti cu Lucinschi/Filat, iar in rolul PFD astazi avem PL. Aproape nimic nu s-a schimbat in schema politica din R.M in ultimii 11 ani, aceleasi echipe lupta pentru putere, doar ca au mai aparut unii membri noi.

Societatea este derutata, se creaza impresia ca oamenii inteleg ca politicienii ii mina la abator, dar nu mai pot sa riposteze, nu mai stiu ce sa faca. Cel mai trist este ca o mare parte din elita intelectuala este copartasa la acest exercitiu de readucere a comunistilor nereformati la guvernare, ii cinta laude lui Filat si incearca sa-l albeasca pe Voronin, in felul asta facind un enorm deserviciu cauzei democratizarii si europenizarii R.M.
Asistam la un exercitiu de zombificare in masa, se incearca de catre analistii afiliati PLDM acreditarea ideii ca Voronin si comunistii sai, care il sustin deschis pe Muruianu, vor petrece reforma justitiei in R.Moldova???!!!
Unde am ajuns domnilor centristi, cu minciuna si manipularea? Opriti-va, daca mai aveti ceva obraz si stima fata de sine in primul rind.

Detaliile tehnice mai putin conteaza, insa se stie, comunistii pun o conditie clara, la prima etapa trebuie demis de catre PLDM si PCRM, Marian Lupu din postul de Presedinte al Parlamentului, apoi scenariul de a instaura o noua guvernare se va dezvolta mai departe.

Vineri Filat ne va anunta care va fi rezultatul consultarilor , dar textul pe care il va citi este coordonat deja de catre P.Lucinschi si Voronin. Membrii din conducerea PLDM si PCRM stiu scenariul de guvernare comuna care urmeaza.
Mai exista o mica speranta ca Filat sa refuze sa citeasca textul care deja este scris si sa mentina AIE.
Va avea oare curajul sa o faca?

Din pacate, trebuie sa constatam ca R.Moldova este un stat capturat, stat care deserveste interesele unor grupari politico-economice si oligarhice. Iar retorica reformatoare si proeuropeana este doar o acoperire, pentru politicieni de a guverna si a se imbogati.


Filed under: Uncategorized

Sursa
2011-07-06 23:59:18Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
21:04:16Solidaritate cu revolta din Iran, protest la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
20:30:36Au adus cu trenul sute de mașini noi în capitala sufocată de trafic —» Curaj.TV | Media alternativă
20:24:15Locomotivă de 55 de ani mai cară trenuri CFR —» Curaj.TV | Media alternativă
16:01:51Concurs de oferte pentru achiziționarea produselor igienice —» Asociaţia Obştească "Demos"
15:27:37Concurs de oferte pentru achiziția produselor alimentare —» Asociaţia Obştească "Demos"
12:56:46Cea mai delicioasă pizza pe tigaie —» Sunt MAMĂ!
12:40:48Aur pentru echipa de elevi și profesori de la Colegiul „Nichita Stănescu” din Ploiești —» Curaj.TV | Media alternativă