Transformers să fie!


A treia parte din povestea despre ostilitatea ireconciabilă a Autoboţilor democratici şi Decepticonilor opresivi, la fel ca şi ultimile două, este plină de fier militant, maşini mutilate şi zgârîe-nori distruse. Michael Bay nu pentru prima dată creează o adevărată apocalipsă în film. Una din primele sale lucrări a fost filmul "Armageddon", urmat de "Pearl Harbor", dar ce au făcut transformerii în oraşele pământene, mi-e frică chiar să-mi amintesc. Dar cred că regizorul primeşte plăcere de la ceea ce face, el cu mîndrie declară că este "distrugătorul de maşini" (pentru ultimul "Transformers" el a distrus 352 de vehicule) şi trăieşte după principiul "sfârşitul lumii va fi, dar nu astăzi".
După abundenţa scenelor de acţiuni şi cascadoriilor, efectuate cu efectul 3D, a treia parte a "Transformers" într-adevăr a depăşit predecesorii săi. Şi dacă judecăm despre film după aceste criterii,
el cu siguranţă poate fi numit cel mai bun. Însă dacă să discutăm scenariul acestui film, pare ceva absurd. Dar cine merge la aşa filme pentru a urmări intriga? Principalul lucru este că în timpul vizionării totul este uşor de înţeles şi se află la locul lui, şi chiar dacă ceva vă pare puţin incurcat sau neînţeles - o bătălie nouă a giganţilor mecanici va face să uitaţi toate gândurile. Deja de mult timp scenariile nu sunt partea principală a astfel de filme, şi dacă primul "Transformers" mai avea o structură mai mult sau mai puţin satisfăcătoare, atunci "Transformers 2: The Revenge of the Fallen" a fost în acest sens un eşec complet. Poate de vină a fost şi greva scenariştilor, de obicei scenariul în Hollywood se scrie aproximativ nouă luni, şi de regulă asupra lui lucrează câţiva autori. Pentru "Revenge of the Fallen" a fost nevoie de trei luni, dar aceasta nu a putut să nu afecteze calitatea. Pe de altă parte, bugetul filmului a fost 835 mln. dolari, iar pentru un "blockbuster de vară" acesta este singurul indicator.
În noul său hit (şi interesant dacă ultimul), Michael Bay a încercat să impresioneze publicul cu o gamă vastă de scene epice, şi într-o anumită măsură el a reuşit. "Transformers" este o istorie agresivă, dar în care există şi "metal viu" şi pasiune nebună.
Michael Bay a mai făcut o mişcare interesantă, accidentală sau poate nu, dar plecarea actriţei Megan Fox şi apariţia Rosie Huntington-Whitelei a avut un impact pozitiv asupra filmului. Mai întâi de toate, două fete frumoase într-o franciză este întotdeauna mai bine decât una. Iroina sa este un novice în lumea roboţilor, ea se uită la ei cu nişte ochi uimiţi, şi spectatorul este pătruns de farmecul şi neştiinţa eroinei. În plus, Sam eroul lui Chaillz LaBeouf, devine un erou pe fonul neputinţei ei, un om care face fapte eroice pentru că pur şi simplu altfel nu poate.
Participarea actorilor John Torturro, John Malkovich şi Frances McDormand, câştigătoarei premiului "Oscar" pentru filmul "Fargo", a adăugat "Transformerilor" puţină "maturitate" şi umor subtil.
Povestea transformerilor poate continua la infinit. Publicul a învăţat să vadă în spatele roboţilor fiinţe vii, cu caracter şi abilităţi proprii, s-a deprins cu "Bumblebee" şi a învăţat sa-l respecte pe "Optimus".
În general, cea mai mare parte a publicului merge la "Transformers" deoarece acolo-s "maşinele neobişnuite", din punctul de vedere a spectatorului şi acesta este un argument.

Sursa
2011-06-28 13:23:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
21:04:16Solidaritate cu revolta din Iran, protest la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
20:30:36Au adus cu trenul sute de mașini noi în capitala sufocată de trafic —» Curaj.TV | Media alternativă
20:24:15Locomotivă de 55 de ani mai cară trenuri CFR —» Curaj.TV | Media alternativă
16:01:51Concurs de oferte pentru achiziționarea produselor igienice —» Asociaţia Obştească "Demos"
15:27:37Concurs de oferte pentru achiziția produselor alimentare —» Asociaţia Obştească "Demos"
12:56:46Cea mai delicioasă pizza pe tigaie —» Sunt MAMĂ!
12:40:48Aur pentru echipa de elevi și profesori de la Colegiul „Nichita Stănescu” din Ploiești —» Curaj.TV | Media alternativă