Trăieşti ghini, fericit? Răde, totu' s-o tâmpit

Lumea se duce-n hău. Ajunge să tragi o privire bună-n jur că să-ţi dai seama de acest lucru. Religiile aici se unesc şi prevestesc sfârşitul acestei lumi, adică al unui ciclu uman. Noi trăim sfărşitul (Kali-Yuga la hinduşi).
Creierile încep să se prăjească şi mai tare şi inima e neglijată, viteza o ia razna, totul şi cu toţii se centralizează în oraşe, agitaţie nebună peste tot babilonul urban. În Chişinău la ochi vezi cum numărul maşinilor este într-o creştere vai-de-noi-pietonii, trotuarele devin parcări, mireasma copacilor din oraş nu se mai simte din cauza poluării, deşi bucură mult că numărul bicicliştilor e şi el în creştere. Haideţi, fraţi şi surori, luaţi-vă biciclete, renunţaţi câte oleacă la transportul poluant; vorba ceea, schimbarea se începe cu tine, tu, care dai exemplu la alţii.
Oraşul este sinonim cu abuz, în special în sensul de supradozaj, administrat zilnic în capul orăşenilor. Mă deranjează excesul de culori aprinse, de pe panourile publicitare, care sunt peste tot, gunoiul de la fiecare pas, excesul de miros poluat de gazele otrăvitoare şi parfumurile sintetice şi stridente, chiar şi poluarea fonică îţi atrofiază la dracu timpanu, de la sunetele industrial-urbane ale transportului până la muzica proastă auzită pretutindeni (toţi au iphonuri şi alte playere cu volum mare), chiar şi acel televizor Jurnaltv de peste drum de Primărie e o pacoste sonoră (cum ajunge spaţiul public să fie vândut pe bucăţele e o altă temă vastă a capitalismului diabolic în care murim cu toţii). Au ajuns să bage căcaturi de clipuri cu ţâţe, buci, maşini ca la MuzTv (şi Mtv!) în troleibuze, am văzut, bagau şi publicitate! Mă întreb cum s-a ajuns de la Doga şi Dolgan la non-valorile astea prost educatoare? Ce consilier din Primărie ia bani din publicitatea din transportul public? Matincă Chirtoacă nici habar n-are. Vă daţi seama cum a găsit aparatul corupt de fier din Primărie, dacă nici până acum n-a reuşit să facă schimbări majore în interior, şi fiind desigur, ca orice politician, mereu gânditor la veşnicia cârmei, uită că e el reprezintă poporul. Mai potoliţi-vă setea de putere, oameni buni, şi fiţi mai sinceri cu voi înşivă. Da, ca să nu uit de gusturile contemporane îmbibate cu chimie şi făstfuduri, că e prea tot gustos şi concentrat, ceea ce va duce până la urmă la o atrofiere sigură a papilelor gustative. Supradoza dezechilibrează, şi pierdem măsura. Şi nu e bine. Nu degeaba se spune că moldovenii au pierdut măsura, la băut, de exemplu.
Politicienii... of, şi ei îs cumpărători de reţete de manipulare, făcute în laboratoare. Bani, putere şi cât mai mult. Cu cât mai mulţi bani faci cu atât devii mai dependent de ei şi vrei mai mulţi, tinzând la supradozaj.
De fapt, banii sunt cel mai mare drog astăzi, nimeni cică nu poate fără ei. Şi Facebookul e un drog, unul informaţional-digital, nimic nu e gratuit, nici chiar panourile publicitare ce-ţi ocupă câmpul vizual şi-ţi mai ard câţiva neuroni buni din cap. Totul se bazează azi pe ceea ce consumi (cuvântul cheie: dependenţă). Tastatura devine instrumentul cel mai "cântat" de către oameni, degetele păcii şi victoriei devin nişte automate pentru ţinerea beţişorului alb, zis ţigară. Şi cum e înbeţâvănită lumea şi veşnicia de la sat vai de steaua noastră.
Şi încă ceva, frica de moarte (cea mai frică), e o tema interesantă şi importantă, nu degeaba dacii, strămoşii noştri uitaţi, credeau în nemurire, având o minimă frică de moarte, care a fost considerată drept o frontieră insesizibilă şi eliberatoare, o altă naştere, una în nemurire. Dar, asta cu altă dată.
Curaţiţi-vă conştiinţele şi fiţi mai buni. Şi regăsiţi legătura cu natura.
Vă pup.

Sursa
2011-06-26 20:14:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
10:00:48Pâinea noastră cea de toate zilele —» Moldova Creștină
10:00:21Să îmi iubesc dușmanul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină
19:06:54Omonimele – cum le deosebim sensul? —» Moldova Creștină
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă
12:50:17Nu-și mai roade unghiile! Cum am rezolvat problema —» Sunt MAMĂ!
11:10:30Jurnaliștii comunitari au participat la Gala Jurnalistului Comunitar —» BPR Ungheni's Blog
08:01:35Сказочная палитра Бессарабии на полотнах Михаила Пейкова —» BiblioCity
09:09:21Activități Advent Calendar 2022. Ce vom face anul acesta —» Sunt MAMĂ!
07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru
14:49:58DINTR-O POSIBILĂ ANTOLOGIE, 2014 —» Leo Butnaru
12:34:49Dorința Sexuală Primitivă, Diferența de Vârstă în Relație și Erecția la Copii —» Curaj.TV | Media alternativă
10:11:03SOLIDARITATE —» Leo Butnaru
07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
16:46:38Imagine Dragons va cânta la festivalul Untold 2023 —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
08:50:04DIN ISTORIA (ȘI GEOGRAFIA) LITERATURII ROMÂNE ÎN IMAGINI © —» Leo Butnaru