Filat, din nou lovit de păpușar

După publicarea articolului de ieri, în care am vorbit despre motivele ce-l determină pe Vlad Filat să ezite să ia cu adevărat atitudine în raport cu păpușarul pe care-l invocă de luni bune, inevitabil, au apărut și fanii liderului PLDM, care n-au ezitat să mă acuze de toate relele din lume pe mine, precum și site-urile care mi-au preluat articolul. Și nu m-a deranjat prea mult atitudinea anonimilor care se ocupă cu lustruirea imaginii lui Filat pe internet, pentru că știu sigur că nici măcar ei nu cred în ceea ce scriu, dar o fac pentru că așa vine comanda din partea ”șăfului”.

Altceva m-a determinat să scriu aceste rânduri, și anume întâmplarea demnă de filmele americane de acțiune, petrecută astăzi la ”Franzeluța”. Acolo situația e destul de simplă. Păpușarul controlează în acest moment cea mai mare fabrică de pâine din Moldova, iar Filat, care se crede Prim-ministru în această țară, a avut o încercare timidă de a schimba administrația întreprinderii cu capital majoritar de stat. Doar că s-a văzut cât de Prim-ministru este Filat în Moldova în decurs de doar câteva ore, când Baleca a fost demis, și a revenit imediat cu o decizie judecătorească ce-l repunea în funcție.

Vă-ntrebați cum e posibil ca în decurs de o oră un om să reușească să atace în judecată o decizie și să și primească răspunsul? Bine, eu cam bănuiesc cum este posibil acest lucru, dar aceasta nu este o noutate pentru justiția moldovenească, decizia de repunere în funcție a lui Baleca demonstrând încă odată că cineva controlează sistemul judecătoresc, și că dacă este nevoie o decizie poate fi anulată în decurs de doar câteva minute.

Și toată tărășenia nu s-a oprit aici, pentru că astăzi Baleca și-a adus la ”Franzeluța” un adevărat comando de luptă, interzicând intrarea sau ieșirea din instituție până și angajaților. Degeaba și-au făcut apariția acolo forțele de ordine, că armata lui Baleca nici măcar nu i-a luat în seamă, iar acestea se întâmplau chiar în timp ce Filat se rățoia la Roibu și Bumacov că nu este ordine la ”Franzeluța”. Păi nu cred că Roibu și Bumacov se fac vinovați de situația de la ”Franzeluța”, ci chiar el, care a tot închis ochii în cei 2 ani de când ocupă funcția de șef al guvernului la toate ”mahinațiile” de acolo.

Ei bine, toate cele petrecute ieri și azi la ”Franzeluța” demonstrează încă odată cele spuse de mine în articolul de ieri, și anume că în timp ce Filat se dă în spectacol prin conferințe de presă, păpușarul îi aplică lovituri constant, rămânând doar o problemă de timp până ce-l va doborî pe omul care se crede Prim-ministru.

Vă întrebați de ce afirm pentru a doua oară că Filat doar se crede Prim-ministru? Păi pentru că situația cam așa și este, iar problemele de la ”Moldtelecom”, ”Banca de Economii” sau ”Franzeluța” demonstrează că Filat nu e decât un ocupant al funcției de șef al guvernului, deoarece cu totul altcineva diriguiește în Moldova. Și dacă se va ascunde în continuare în spatele degetului, Filat are toate șansele nu doar să piardă total frâiele guvernului, ci și chiar pe cele ale partidului pe care-l conduce.


Sursa
2011-06-22 21:09:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

11:08:19Ministrul Culturii – în vizită la biblioteca din Negurenii Vechi —» BPR Ungheni's Blog
06:09:59DIN POEZIA FRANCEZĂ A SEC. XX —» Leo Butnaru
05:24:313 Motive Pentru Care Să Nu Te Muți în America —» DOINITSA BLOG
19:18:05168 de ani de la dezrobirea romilor din Țara Românească —» Curaj.TV | Media alternativă
17:36:34Small Changes, Big Impact: A Look at What’s New In the WordPress Editor  —» Ştefan Grigoriţa
10:58:51Bârna din ochiul șarlatanului. Sau despre cum și-au luat moldovenii un pumn în figură și au început să vadă mai bine —» Nicolae Federiuc
09:46:01Idei cu scîntei în Agora despre Romi, Români și Cioran —» Curaj.TV | Media alternativă
20:43:30Hummer EV, monstrul “ecologic” —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:06:20APUS —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:53:42Poemul total versus Cartea de poezie —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:45:43IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
10:29:37DOGGY – o carte cu un subiect actual —» BiblioCity
02:58:15Ultima zi din mai —» turn up the silence
18:49:00Lansare memorii de Gherasim Păduraru la LondoHome —» Curaj.TV | Media alternativă
08:00:07De ce două botezuri? De ce dorește cineva să fie mai presus decât ortodoxia? —» Moldova Creștină
00:48:21Sexbomb în centrul Bienne-ului —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
14:14:58Ziua Internațională a Cititului împreună & Ziua Națională a Lecturii sărbătorite în BPO Rîșcani —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:13:49Secretara n-a fost pedepsită pentru spray lacrimogen în primărie —» Curaj.TV | Media alternativă
09:20:03Idei în Agora. Cantemir, homo viator. Din tenebre, spre Lumini —» Curaj.TV | Media alternativă
06:09:37POEME DE LA „NEUMA” —» Leo Butnaru
21:31:43Panorama tictoc —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
11:34:17Ziua Națională a Lecturii a fost marcată la bibliotecă —» BPR Ungheni's Blog
11:08:16Un băiat de 20 de ani le-a reparat ceasurile și a condus într-un an 26 de oameni la Hristos —» Moldova Creștină
09:58:05Cum să procedeze creștinul când vede nedreptate în biserică? —» Moldova Creștină
08:32:04Crama Mircești: primele albe din roada 2023 —» Fine Wine