Filat, din nou lovit de păpușar

După publicarea articolului de ieri, în care am vorbit despre motivele ce-l determină pe Vlad Filat să ezite să ia cu adevărat atitudine în raport cu păpușarul pe care-l invocă de luni bune, inevitabil, au apărut și fanii liderului PLDM, care n-au ezitat să mă acuze de toate relele din lume pe mine, precum și site-urile care mi-au preluat articolul. Și nu m-a deranjat prea mult atitudinea anonimilor care se ocupă cu lustruirea imaginii lui Filat pe internet, pentru că știu sigur că nici măcar ei nu cred în ceea ce scriu, dar o fac pentru că așa vine comanda din partea ”șăfului”.

Altceva m-a determinat să scriu aceste rânduri, și anume întâmplarea demnă de filmele americane de acțiune, petrecută astăzi la ”Franzeluța”. Acolo situația e destul de simplă. Păpușarul controlează în acest moment cea mai mare fabrică de pâine din Moldova, iar Filat, care se crede Prim-ministru în această țară, a avut o încercare timidă de a schimba administrația întreprinderii cu capital majoritar de stat. Doar că s-a văzut cât de Prim-ministru este Filat în Moldova în decurs de doar câteva ore, când Baleca a fost demis, și a revenit imediat cu o decizie judecătorească ce-l repunea în funcție.

Vă-ntrebați cum e posibil ca în decurs de o oră un om să reușească să atace în judecată o decizie și să și primească răspunsul? Bine, eu cam bănuiesc cum este posibil acest lucru, dar aceasta nu este o noutate pentru justiția moldovenească, decizia de repunere în funcție a lui Baleca demonstrând încă odată că cineva controlează sistemul judecătoresc, și că dacă este nevoie o decizie poate fi anulată în decurs de doar câteva minute.

Și toată tărășenia nu s-a oprit aici, pentru că astăzi Baleca și-a adus la ”Franzeluța” un adevărat comando de luptă, interzicând intrarea sau ieșirea din instituție până și angajaților. Degeaba și-au făcut apariția acolo forțele de ordine, că armata lui Baleca nici măcar nu i-a luat în seamă, iar acestea se întâmplau chiar în timp ce Filat se rățoia la Roibu și Bumacov că nu este ordine la ”Franzeluța”. Păi nu cred că Roibu și Bumacov se fac vinovați de situația de la ”Franzeluța”, ci chiar el, care a tot închis ochii în cei 2 ani de când ocupă funcția de șef al guvernului la toate ”mahinațiile” de acolo.

Ei bine, toate cele petrecute ieri și azi la ”Franzeluța” demonstrează încă odată cele spuse de mine în articolul de ieri, și anume că în timp ce Filat se dă în spectacol prin conferințe de presă, păpușarul îi aplică lovituri constant, rămânând doar o problemă de timp până ce-l va doborî pe omul care se crede Prim-ministru.

Vă întrebați de ce afirm pentru a doua oară că Filat doar se crede Prim-ministru? Păi pentru că situația cam așa și este, iar problemele de la ”Moldtelecom”, ”Banca de Economii” sau ”Franzeluța” demonstrează că Filat nu e decât un ocupant al funcției de șef al guvernului, deoarece cu totul altcineva diriguiește în Moldova. Și dacă se va ascunde în continuare în spatele degetului, Filat are toate șansele nu doar să piardă total frâiele guvernului, ci și chiar pe cele ale partidului pe care-l conduce.


Sursa
2011-06-22 21:09:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
07:58:56Pandemia mai este, chiar dacă n-o vedem —» blog cultural
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
21:04:16Solidaritate cu revolta din Iran, protest la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
20:30:36Au adus cu trenul sute de mașini noi în capitala sufocată de trafic —» Curaj.TV | Media alternativă
20:24:15Locomotivă de 55 de ani mai cară trenuri CFR —» Curaj.TV | Media alternativă
16:01:51Concurs de oferte pentru achiziționarea produselor igienice —» Asociaţia Obştească "Demos"
15:27:37Concurs de oferte pentru achiziția produselor alimentare —» Asociaţia Obştească "Demos"
12:56:46Cea mai delicioasă pizza pe tigaie —» Sunt MAMĂ!