Filat nu spune cine-i păpușarul pentru că nu are curajul să o facă

Premierul Vlad Filat nu mi s-a părut niciodată a fi un bărbat prea curajos. Prima dată a demonstrat acest lucru în după-amiaza zilei de 7 aprilie, când mai nu izbucnea în lacrimi în fața lui Vladimir Voronin, cerându-și scuze pentru evenimentele care s-au produs la Președinție și Parlament. Cine vrea să mă contrazică să mai privească încă odată materialele video cu Urechean, Filat și Chirtoacă în fața lui Voronin și atitudinea lor umilitoare în raport cu Președintele Moldovei de pe atunci. Atunci a excelat prin atitudine umilă Vlad Filat. Atitudine care a stârnit critici dure din partea mass-media, mai ales cea de peste Prut.

După ce a ajuns să fie șef al guvernului, Filat n-a demonstrat mai mult curaj, adesea mergând la niște compromisuri care nu sunt demne deloc pentru un lider al Alianței pentru Integrare Europeană, ce și-a asumat să aducă lumină în cazul evenimentele din aprilie 2009, să bage la mititica toată adunătura comunistă, să facă ordine în justiție și organele de forță, etc.

În ultimele luni Filat tot vorbește de-un păpușar și ne promite că o să-i spună numele, că o să-l scoată din bârlog și c-o să ne arate tuturor adevărata față a acestuia. Toată șarada a început acum vreo 3 luni, când păpușarul i-a aplicat primul upercut lui Filat, prin plecarea lui Tănase din PLDM. Apoi păpușarul i-a mai aplicat o directă de dreapta exact în bărbie, după ce l-a cumpărat și pe Godea, lovitură ce l-a făcut rău să se clatine pe Premier, acesta reușind să evite un knock-out rușinos doar prin retragerea din cursa pentru Primăria Chișinău a lui Victor Bodiu.

După aceste două grele lovituri primite Filat n-a contraatacat deloc, iar în ultima lună și jumătate o tot ține într-un joc de glezne continuu. În seara zilei de 5 iunie, în direct la Publika TV, Filat promitea că a doua zi, adică la 6 iunie, va ieși într-o conferință de presă în care va spune cine e păpușarul și va prezenta poze din nu știu ce hotel din Viena, în care ar apărea Godea și cel ce stă în spatele plecării sale din PLDM. Am așteptat cu nerăbdare conferința lui Filat, doar că în loc de multașteptata lovitură, liderul PLDM a continuat să alerge prin colțurile ringului, amânând dezvăluirile șocante pentru ziua de 20 iunie. Ieri a fost 20 iunie, Filat din nou a ieșit în conferință de presă, însă și de această dată ne-a lăsat pe toți cu ochii în soare, evitând să spună ceva despre celebrul păpușar.

Între cele două conferințe de presă, de pe 6 și 20 iunie, Filat a mai primit însă un croșeu de stânga destul de tare. S-a întâmplat în ziua de 19 iunie, când în fața sediului PLDM cineva i-a trimis o mașină dubioasă, cu plăcuțe de înmatriculare false, care se pare că și-a îndeplinit obiectivul, băgându-l serios în sperieți pe Filat.

Nu cred că în acea mașină era una capcană, plină cu explozibil, sunt însă sigur că ea a fost trimisă acolo cu un scop bine determinat, și anume de a-l avertiza pe Filat că e mai bine să tacă și să amâne și de această data dezvăluirile.

Și cum Filat ne-a demonstrat deja din plin curajul de care dă dovadă, scopul Audi-ului cu numere de Subaru a fost îndeplinit, iar ieri, când a fost întrebat de păpușar, Filat nu a făcut decât să scoată niște cuvinte nearticulate, însoțite de o încrețite gravă a frunții.

Nici nu m-am așteptat la altceva de la Filat, mai ales după ce am văzut că tam-tam s-a făcut asupra evacuării acelui automobil. Filat, în ultimii doi ani de zile se tot bate cu pumnul în piept că o să ia decizii asumate, drastice, curajoase și încă nu știu de ce fel, însă întotdeauna promisiunile sale se dovedesc a fi nimic altceva decât niște mari blufuri. Povestea cu păpușarul vine încă odată să demonstreze cât de mult valorează cuvântul dat pentru Filat, adică nimic mai mult decât o ceapă degerată.

Iar în tot acest timp păpușarul lovește constat și puternic în Filat, făcându-l pe acesta să se clatine tot mai tare, iar knock-out-ul, deși poate fi amânat, devine inevitabil. Păpușarul a demonstrat că este în stare de orice pentru a-și îndeplini obiectivele, iar atunci când are în față un adversar de talia lui Filat,chiar că nu-i va fi foarte greu să-l distrugă. Asta doar dacă, cine știe, nu se trezește și Filat pentru a face ceva cu adevărat curajos.

Sursa
2011-06-21 14:40:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
06:23:51POEME, CĂRȚI PRIN ANI... —» Leo Butnaru
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
11:21:17MIȘCĂRILE SUBIECTULUI —» Leo Butnaru
10:00:48Pâinea noastră cea de toate zilele —» Moldova Creștină
10:00:21Să îmi iubesc dușmanul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină
08:00:152 NUVELETE. MISTERIOASELE TRANSFORMĂRI DIN... EL, ÎN... EA... —» Leo Butnaru
06:01:15DUPĂ AUSCHWITZ POEZIA A FOST ȘI ESTE OBLIGATORIE —» Leo Butnaru
19:06:54Omonimele – cum le deosebim sensul? —» Moldova Creștină
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă
12:50:17Nu-și mai roade unghiile! Cum am rezolvat problema —» Sunt MAMĂ!
11:10:30Jurnaliștii comunitari au participat la Gala Jurnalistului Comunitar —» BPR Ungheni's Blog
08:01:35Сказочная палитра Бессарабии на полотнах Михаила Пейкова —» BiblioCity
06:43:44Să păzim poruncile lui Dumnezeu şi, cu dânsele, sufletele noastre! —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
05:39:26Postul Nasterii Domnului —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
09:09:21Activități Advent Calendar 2022. Ce vom face anul acesta —» Sunt MAMĂ!
07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru