Două știri despre alegeri la pachet

PCRM nu este învingător, dar nici învins – Igor Dodon

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) nu este învingător, dar nici nu se consideră perdant în cadrul turului doi pentru alegerea primarului general al capitalei. O declaraţie în acest sens a făcut Igor Dodon, care a menţionat că „PCRM nu recunoaşte înfrîngerea”, fără a specifica dacă PCRM recunoaşte sau nu rezultatul general al alegerilor din 19 iunie.

„Promit că vom utiliza toate căile legale pentru a apăra votul adepţilor noştri”, a declarat Igor Dodon, cu referire la unele „falsificări din partea actualei guvernări”. El nu a răspuns la întrebările jurnaliştilor şi nu a specificat dacă va ataca în judecată rezultatele scrutinului. În declaraţia scrisă a lui Igor Dodon, care însă nu a fost dată citirii de către acesta, se menţionează că „începînd cu procesul de întocmire a listelor pline de persoane suplimentare şi suflete moarte, continuînd cu diversiuni mîrşave în ajunul alegerilor, inclusiv din raioane şi din România şi încheind cu modalitatea vicioasă a organelor electorale de a număra voturile, asupra cărora, ca şi pe 5 iunie, planează suspiciuni fondate”.

Igor Dodon a ţinut să mulţumească tuturor susţinătorilor săi, menţionînd că este pentru prima dată cînd candidatul comuniştilor în cursa pentru primăria capitalei a obţinut un rezultat de peste 182 de mii de voturi. Potrivit rezultatelor preliminare, după numărarea a 100% din procesele verbale, Igor Dodon a pierdut în faţa contracandidatului său Dorin Chirtoacă, cu o diferenţă de 1,2% (49,4% faţă de 50,6%). Exprimat în voturi, Dorin Chirtoacă a cîştigat cu o diferenţă de doar 4 422 de voturi.

***** *** *****

Vlad Filat este mulţumit de rezultatele PLDM în cadrul alegerilor locale

Liderul liberal-democrat, Vlad Filat, a făcut totalul alegerilor locale generale pentru PLDM. Acesta se arată mulţumit de rezultatele formaţiunii, menţionînd că este pentru prima dată cînd PLDM participă la un scrutin local. În cadrul celor două tururi de alegeri, liberal-democraţii au obţinut 285 de primari, circa 300 de consilieri raionali şi orăşeneşti şi peste 2900 de consilieri locali. Vlad Filat a declarat că aleşii locali din partea partidelor AIE au suficiente mandate pentru a face coaliţii, specificînd că aleşii liberal-democraţi nu vor face nicio alianţă cu comuniştii. Din calitatea sa de prim-ministru, Vlad Filat a spus, însă, că va trata toţi primarii la fel, indiferent de partidul din care fac parte.

„Partidul Liberal Democrat din Moldova este cîştigătorul la funcţiile de primari aleşi şi mă bucur că în trei ani şi jumătate PLDM reuşeşte să fie partidul cu cei mai mulţi primari aleşi”, a menţionat Vlad Filat.  El a mulţumit partidului pentru faptul că „cumpărarea a doi colegi” nu i-a dezmembrat, dar şi pentru faptul că au sprijinit decizia de retragere din cursa electorală a lui Victor Bodiu. Liderul liberal-democrat a declarat că a avut astăzi discuţii cu ambii candidaţi la funcţia de primar al capitalei şi i-a felicitat cu rezultatele obţinute. Potrivit lui Filat, Dorin Chirtoacă i-a mulţumit pentru susţinere, doar că „PLDM l-a susţinut nu pentru a primi mulţumiri”. Cît ţine de discuţia purtată cu candidatul comunist Igor Dodon, Vlad Filat a menţionat că i s-a părut „ok”. „Consider că Dodon a obţinut un rezultat foarte bun. Însă capitala nu avea cum să fie cîştigată de comunişti. Este liberal-democratică şi aşa va fi „forever” (n.a. întotdeauna)”, a spus Filat.

Şi de această dată Vlad Filat a refuzat să spună cine este „păpuşarul” chiar dacă anterior declarase că va spune imediat după alegeri. Filat le-a răspuns jurnaliştilor că tema conferinţei este alta decît cea de a dezvălui numele „păpuşarului”. „Veţi avea tot timpul ca să aflaţi cine este acesta”, a conchis Vlad Filat.Sursa
2011-06-20 17:54:39Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz
13:46:15Arcadie Suceveanu la ceas aniversar —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
10:49:51”Democrație sustenabilă prin educație electorală!” – o campanie a bibliotecii din Ungheni, demnă de locul I —» BPR Ungheni's Blog
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
06:23:51POEME, CĂRȚI PRIN ANI... —» Leo Butnaru
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
11:21:17MIȘCĂRILE SUBIECTULUI —» Leo Butnaru
10:00:48Pâinea noastră cea de toate zilele —» Moldova Creștină
10:00:21Să îmi iubesc dușmanul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină
08:38:02Scriitorul Volodymyr Vakulenko a fost ucis. Trupul său a fost găsit la Izium —» nimic nu e asa cum pare a fi...
08:00:152 NUVELETE. MISTERIOASELE TRANSFORMĂRI DIN... EL, ÎN... EA... —» Leo Butnaru
06:01:15DUPĂ AUSCHWITZ POEZIA A FOST ȘI ESTE OBLIGATORIE —» Leo Butnaru
19:06:54Omonimele – cum le deosebim sensul? —» Moldova Creștină
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă