Cum să creezi un text sofisticat

În acest tutorial Photoshop am să-ți arat cum să adaugi logo-ului tău un efect 3D. Pentru acest tutorial vom folosi Cinema 4D pentru a crea logo-ul și Photoshop pentru ai adăuga culoarea. Să începem !

Imaginea finală

Poți să descarci demo-ul de la Cinema 4D de aici.

Timp de realizare al tutorialului:

12-15 ore

Abilități

Dezvoltarea elementelor 3D

Modelarea în Cinema 4D

Îmbinarea texturi în Photoshop și Cinema 4D

Crearea efectelor în Photoshop

Pasul 1

În cinema 4D, îmbină versiunea unui vector a logo-ului tău într-un document nou (vei găsi vector-ul de îmbinare al logo-ului meu în fișierele tutorial-ului). Acest logo a fost creat folosind Illustrator și va servi ca o bază pentru extrădarea logo-ului și dezvoltarea elementelor 3D cu scopul de a umple emblema.

01

Pasul 2

Acuma modelează mai multe obiecte de bază pentru a înfăşura, în jurul culțurilor, logo-ul. Am vrut ca logo-ul meu să aibe un sentiment de luptă aeriană din Star Wars, așa că obiectele mele au fost inspirate de acea idee – Mă gândesc la arcuri, roți, guri de aerisire și chiar și la fereastra unui pilot, care am folosit-o pentru litera C în ABC.

02

Pasul 3

După ce obiectele sunt create, folosește unealta Bezier Tool din Cinema 4D pentru a desena căi specifice pentru fiecare înfășurare. Soluția este să păstrezi elementele în cadrul limitelor logo-ului original astfel încât să păstreze integritatea și să nu devină prea dificil de a fi indentificat.

03

Pasul 4

După poziționarea obiectelor în jurul logo-ului, începe să adaugi detalile mici logo-ului 3D creeând căi de lumină și alte elemente diferite. Aceste elemente vom umple anumite zone ale logo-ului fără să devină prea complex. În acest caz, forma este deja complexă, așa că asigură-te că păstrezi obiectele 3D pe o scală un pic mai largă.

04

Pasul 5

Acuma vom adăuga textura logo-ului. Am creat o mulțime de texturi diferite de metal în Cinema 4D folosind setarea Reflections pentru Fresnel cu un gradient. Adaugă mai mult în Photoshop folosind imagine de metal cu șuruburi folosite pentru a crea avioanelor, precum și alte texuri cum ar fi de sticlă, și folosește-le pentru a textura modelele 3D.

05

Pasul 6

În plus pe lângă folosirea texturilor, lumina joacă un rol foarte important în succesul logo-ului tău. Eu am folosit GSG Light Kit Pro pentru a lumina scena pe un fundal fără sudură. Gândește-te la perspectiva logo-ului tău. Eu am vrut să redau o versiunea dreaptă, așa că am adăugat o umbră sub logo care arată detalile ferestrei create pntru litera C.

06

Pasul 7

Acuma deschide logo-ul creat cu Cinema 4D cu un canal Alpha. Aceast lucru îți va permite să ajustezi nivelurile logo-ului fără să afectezi fundalul. Acuma folosește Dodge Tool și Burn Tool pentru a scoate în evidență anumite surse de lumină și pentru a îmbogăți întunericul imagini.

07

Pasul 8

Am fost în stare să compun fotografiea actuală a flăcări cu redarea mea 3D pentru a crea aspectul unui avion de luptă care a fost lovit în bătălie. Adaugă câteva imagini cu flăcări, iar în Photoshop, poziționează flăcările peste logo folosind layer-ul mască pentru a ascunde unele zone care nu trebuie să se vadă. Setează Blend Mode la acest layer pe Screen.

08

Pasul 9

Următorul pas este de a adăuga câteva detali finale logo-ului. Crează picturi personalizate folosind blocuri albe de culori creând o selecție și umplând-o cu alb într-un layer nou setate pe Screen. După aceea am adăugat câteva logo-uri ale clienților mei, am fost inspirat de avioanele vechi de luptă B-52 de prin ani 50. Nu sunt foarte sigur dacă avioanele de luptă din Star Wars au acele logo-uri, dar mi-a plăcut efectul.

09

Pasul 10

Pentru a accentua ideea că acest avion de luptă a fost lovit în bătălie, am adăugat câteva rămășițe ca să arate că dauna a fost făcută. Adaugă câteva imagini de rămșițe, după aceea inversează-le și desaturează-le. După aceea ajustează nivelurile pentru a obține un negru închis și un alb luminos, după setează acest layer pe Multiply.

10

Pasul 11

Acuma pentru fundal am adăugat niște imagini cu munți și lună. Desaturează-le și setează Blend Mode pe Overlay. Duplică acest layer o dată și setează copia tot pe Overlay, în acest fel vei obține câteva culori interesante.

11

Pasul 12

Acuma am să creez un airbrush personalizat cu unealta Airbrush Tool. În particular, am folosit brush-ul în partea de jos a munților pentru a sugera ideea de ceață și am amestecat partea de jos a mulților astfel încât să mă asigur că nu există o margine dură între partea de jos a munților și culoarea solidă a fundal-ului. Am folosit de asemenea airbrush-ul la margini cu mâna, dar de această dată am folosit negru și Blend Mode setat pe Soft Light.

12

Pasul 13

Tema acestui logo a fost Star Wars, așa că am decis să-i ofer un tratament de epocă și textural. Selectează o bucată de hârtie cu un aspect granulos, redimensioneaz-o și poziționează textura în vârful logo-ului cu Blend Mode setat pe Soft Light sau Overlay. Am terminat aici prin desaturarea imagini de hârtie și ajustarea nivelurilor pentru a obține aspectul dorit.

13

Pasul 14

În acest punct, ești aproape gata cu logo-ul 3D. Totuși, eu am vrut să încerc niște opțiuni de culori diferite. După ce i-am arâtat logo-ului unui prieten pe feedback, am decis să experimentez cu un constrast de culori calde și reci, în loc să păstrez totul cald.

14

Pasul 15

Am folosit un layer de ajustare pentru a schimba fundalul pe o paleta mai bună. Căldura provocată de foc, întotdeauna se bate cu fundalul rece.

Descarcă fișierele acestui tutorial (4,83MB)

Tradus din engleză în română de către AnDr3yy

Sursă: http://www.computerarts.co.uk/tutorials/2d__and__photoshop/give_your_logo_work_a_3d_edge


Sursa
2011-06-20 17:46:15Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz
13:46:15Arcadie Suceveanu la ceas aniversar —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
10:49:51”Democrație sustenabilă prin educație electorală!” – o campanie a bibliotecii din Ungheni, demnă de locul I —» BPR Ungheni's Blog
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
06:23:51POEME, CĂRȚI PRIN ANI... —» Leo Butnaru
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
11:21:17MIȘCĂRILE SUBIECTULUI —» Leo Butnaru
10:00:48Pâinea noastră cea de toate zilele —» Moldova Creștină
10:00:21Să îmi iubesc dușmanul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină
08:38:02Scriitorul Volodymyr Vakulenko a fost ucis. Trupul său a fost găsit la Izium —» nimic nu e asa cum pare a fi...
08:00:152 NUVELETE. MISTERIOASELE TRANSFORMĂRI DIN... EL, ÎN... EA... —» Leo Butnaru
06:01:15DUPĂ AUSCHWITZ POEZIA A FOST ȘI ESTE OBLIGATORIE —» Leo Butnaru
19:06:54Omonimele – cum le deosebim sensul? —» Moldova Creștină
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă