Studiu de eficienţă economică

Ce e mai rentabil: să ucizi 2 milioane cămile sălbatice sau 100 mii de australieni domestici?
Apărătorii drepturilor maidanezilor, fundamentaliştii creştin-ortodocşi şi luptătorii antisistem şi antiglobalizare au intrat în alertă maximă. "NEBUNIE în AUSTRALIA, - titrează ei. - Pentru a proteja MEDIUL autorităţile australiene vor SACRIFICA peste 1 milion de cămile"!!!Să vedem, însă care este situaţia "la rece", fără isterie ONGistă şi clericală.
Camilele salbatice terorizeaza un orasel australian Conform unor declaratii oficiale ale guvernului din Teritoriul Nordic al Australiei, locuitorii comunitati izolate din Docker River, din această regiune, formata din aproximativ 350 persoane este tinuta sub asediu de invazia in orasul lor a 6 000 de camile salbatice si praduitoare. Tot oficialul a mai adaugat ca mai multe elicoptere vor fi mobilizate pentru a alunga animalele la 15 kilometri in afara comunitatii,  unde vor fi impuscate si lasate sa moara. 
Australienii vor omorî peste 1 milion de cămile sălbatice pentru a proteja mediul         Australia are în vedere acordarea unor credite de carbon pentru sacrificarea a 1.2 milioane de cămile sălbatice ce trăiesc în regiunile nelocuite din Australia. Cămilele au fost introduse în Australia în secolul al 19-lea, pentru a ajuta primii colonişti. De atunci, cămilele s-au înmulţit într-un ritm rapid. Considerat dăunătoare din cauza pagubele pe care le face asupra vegetaţiei, o camilă produce, în medie, o tonă de dioxid de carbon pe an, făcându-le în colectivitate unele dintre cele mai mari emiţătoare de gaze cu efect de seră din Australia. Flatulenţa cămilelor sălbatice din Australia poate depăşi 1.9 milioane de tone metrice de dioxid de carbon până în 2020. Australia este una dintre ţările cu cea mai mare poluare din lume pe cap de locuitor, iar guvernul caută soluţii pentru a schimba acest lucru.
Într-adevăr, 1,2 milioane cămile în ecosistemul fragil al Australiei este o mare problemă. Căci din punct de vedere climateric majoritatea teritoriului Australiei reprezintă deşerturi aride şi stepe semi-aride.  Deşerturile propriu zise constituie 20 la sută din teritorul continentului (vezi aici lista şi suprafaţa deşerturilor australiene), însă dunele de nisip acoperă 40% din teritoriu, iar pe 50 % din teritoriu precipitaţiile constituie mai puţin de 300 mm pe an (Wikipedia). Anume sub acest aspect - lupta cu desertificarea stepelor şi păşunelor australiene - turmele de cămile sălbatice constituie o mare pacoste şi deci, urmează a fi obligatoriu NIMICITE/ELIMINATE din ecosistemul fragil.
Însă motivaţia care încearcă a fi vehiculată în scopul obţinerii unei "înţelegeri" mai largi - gradul sporit al emisiilor de carbon emanat de cămile - este unul absolut fals. Căci sub acest aspect, al emisiilor de gaze, cămila australiană cu ale sale 1000 kg de CO2 pe an, pare de-a dreptul inocentă în comparaţie cu "confraţii" săi de ecosistem bipezi şi plini de intelect - australienii, emisiile de dioxid de carbon ale fiecăruia dintre ei constituind 19,7 tone pe an de căciulă!
Clasamentul complet aici >>> În acest context o soluţie cu mult mai eficientă de a evita sporirea emisiilor cu 1,9 milioane tone pe an, urmând logica birocraţilor australieni, ar fi vânarea din helicoptere a 95 mii australieni, în loc de 1,9 mln cămile sălbatice estimate în 2020.
Ce economie grozavă de resurse s-ar produce, conform legilor economiei de piaţă!
Iată de ce sunt inadnisibile ignoranţa şi populismul politizat în rezolvarea problemelor ecologice.
Pentru stoparea proceselor de desertificare şi conservarea ecosistemelor de stepă foarte fragile din Australia sunt absolut necesare măsuri de exterminare urgentă a hoardelor de cămile sălbatice. Este un adevăr dureros, dar care nu se discută şi nu se negociază! În materie de biocenoză "dialogul social" e o tâmpenie care nu-şi mai are locul - măcar să se spânzure în semn de protest în faţa noastră toţi apărătorii maidanezilor din România, Australia şi restul lumii.

Pentru a lupta însă cu excesul emisiilor antropogene de carbon, guvernanţii australieni urmează să caute alte mecanisme şi motivaţii. 
Bunăoară, triplând accizele "ecologice" la carburanţi, diminuând astfel în mod serios nivelul de trai şi consum din ţară - principalul responsabil al emisiei şi poluării antropogene excesive.
Sau acceptând, în sfârşit, propunerea foarte inteligentă şi ecologică a profesirului Barry Walters de la University of Western Australia, care prevede ca  fiecare familie cu mai mult de doi copii să fie impozitată la naşterea bebeluşilor cu o „taxă pe copii” de $5.000 şi o taxă de carbon anuală de $800 per copil, pentru compensarea emisiilor de carbon generate de aceştia pe parcursul vieţii lor ulterioare. 
Adevărul e că cea mai bună soluţie ar fi totuşi, dacă Australia s-ar asocia cu Brazilia, Canada, Rusia, Argentina şi alţi Bio-Creditori ai lumii în vederea promovării şi înstituirii în lume a MODELULUI BIO-CORELAT DE DEZVOLTARE ECONOMICĂ A UMANITĂŢII. Atunci multe "conflicte" şi distorsionări dintre regnul vegetal şi cel animal (inclusiv omul) de pe planetă ar dispare de la sine...

P.S. Ştiaţi că fiecare român este de 4,7 ori mai nociv şi "băşinos" decât o cămilă sălbatecă australiană !?
BIETUL ANIMAL !...


Sursa
2011-06-18 14:09:01Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru
14:49:58DINTR-O POSIBILĂ ANTOLOGIE, 2014 —» Leo Butnaru
10:11:03SOLIDARITATE —» Leo Butnaru
07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
08:50:04DIN ISTORIA (ȘI GEOGRAFIA) LITERATURII ROMÂNE ÎN IMAGINI © —» Leo Butnaru
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:30:29REVISTA „NEUMA” ÎNTREABĂ —» Leo Butnaru
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:30:02POET AL AVANGARDISMULUI UCRAINEAN - VICTIMA BOLȘEVISMULUI —» Leo Butnaru
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
07:58:56Pandemia mai este, chiar dacă n-o vedem —» blog cultural
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi