Studiu de eficienţă economică

Ce e mai rentabil: să ucizi 2 milioane cămile sălbatice sau 100 mii de australieni domestici?
Apărătorii drepturilor maidanezilor, fundamentaliştii creştin-ortodocşi şi luptătorii antisistem şi antiglobalizare au intrat în alertă maximă. "NEBUNIE în AUSTRALIA, - titrează ei. - Pentru a proteja MEDIUL autorităţile australiene vor SACRIFICA peste 1 milion de cămile"!!!Să vedem, însă care este situaţia "la rece", fără isterie ONGistă şi clericală.
Camilele salbatice terorizeaza un orasel australian Conform unor declaratii oficiale ale guvernului din Teritoriul Nordic al Australiei, locuitorii comunitati izolate din Docker River, din această regiune, formata din aproximativ 350 persoane este tinuta sub asediu de invazia in orasul lor a 6 000 de camile salbatice si praduitoare. Tot oficialul a mai adaugat ca mai multe elicoptere vor fi mobilizate pentru a alunga animalele la 15 kilometri in afara comunitatii,  unde vor fi impuscate si lasate sa moara. 
Australienii vor omorî peste 1 milion de cămile sălbatice pentru a proteja mediul         Australia are în vedere acordarea unor credite de carbon pentru sacrificarea a 1.2 milioane de cămile sălbatice ce trăiesc în regiunile nelocuite din Australia. Cămilele au fost introduse în Australia în secolul al 19-lea, pentru a ajuta primii colonişti. De atunci, cămilele s-au înmulţit într-un ritm rapid. Considerat dăunătoare din cauza pagubele pe care le face asupra vegetaţiei, o camilă produce, în medie, o tonă de dioxid de carbon pe an, făcându-le în colectivitate unele dintre cele mai mari emiţătoare de gaze cu efect de seră din Australia. Flatulenţa cămilelor sălbatice din Australia poate depăşi 1.9 milioane de tone metrice de dioxid de carbon până în 2020. Australia este una dintre ţările cu cea mai mare poluare din lume pe cap de locuitor, iar guvernul caută soluţii pentru a schimba acest lucru.
Într-adevăr, 1,2 milioane cămile în ecosistemul fragil al Australiei este o mare problemă. Căci din punct de vedere climateric majoritatea teritoriului Australiei reprezintă deşerturi aride şi stepe semi-aride.  Deşerturile propriu zise constituie 20 la sută din teritorul continentului (vezi aici lista şi suprafaţa deşerturilor australiene), însă dunele de nisip acoperă 40% din teritoriu, iar pe 50 % din teritoriu precipitaţiile constituie mai puţin de 300 mm pe an (Wikipedia). Anume sub acest aspect - lupta cu desertificarea stepelor şi păşunelor australiene - turmele de cămile sălbatice constituie o mare pacoste şi deci, urmează a fi obligatoriu NIMICITE/ELIMINATE din ecosistemul fragil.
Însă motivaţia care încearcă a fi vehiculată în scopul obţinerii unei "înţelegeri" mai largi - gradul sporit al emisiilor de carbon emanat de cămile - este unul absolut fals. Căci sub acest aspect, al emisiilor de gaze, cămila australiană cu ale sale 1000 kg de CO2 pe an, pare de-a dreptul inocentă în comparaţie cu "confraţii" săi de ecosistem bipezi şi plini de intelect - australienii, emisiile de dioxid de carbon ale fiecăruia dintre ei constituind 19,7 tone pe an de căciulă!
Clasamentul complet aici >>> În acest context o soluţie cu mult mai eficientă de a evita sporirea emisiilor cu 1,9 milioane tone pe an, urmând logica birocraţilor australieni, ar fi vânarea din helicoptere a 95 mii australieni, în loc de 1,9 mln cămile sălbatice estimate în 2020.
Ce economie grozavă de resurse s-ar produce, conform legilor economiei de piaţă!
Iată de ce sunt inadnisibile ignoranţa şi populismul politizat în rezolvarea problemelor ecologice.
Pentru stoparea proceselor de desertificare şi conservarea ecosistemelor de stepă foarte fragile din Australia sunt absolut necesare măsuri de exterminare urgentă a hoardelor de cămile sălbatice. Este un adevăr dureros, dar care nu se discută şi nu se negociază! În materie de biocenoză "dialogul social" e o tâmpenie care nu-şi mai are locul - măcar să se spânzure în semn de protest în faţa noastră toţi apărătorii maidanezilor din România, Australia şi restul lumii.

Pentru a lupta însă cu excesul emisiilor antropogene de carbon, guvernanţii australieni urmează să caute alte mecanisme şi motivaţii. 
Bunăoară, triplând accizele "ecologice" la carburanţi, diminuând astfel în mod serios nivelul de trai şi consum din ţară - principalul responsabil al emisiei şi poluării antropogene excesive.
Sau acceptând, în sfârşit, propunerea foarte inteligentă şi ecologică a profesirului Barry Walters de la University of Western Australia, care prevede ca  fiecare familie cu mai mult de doi copii să fie impozitată la naşterea bebeluşilor cu o „taxă pe copii” de $5.000 şi o taxă de carbon anuală de $800 per copil, pentru compensarea emisiilor de carbon generate de aceştia pe parcursul vieţii lor ulterioare. 
Adevărul e că cea mai bună soluţie ar fi totuşi, dacă Australia s-ar asocia cu Brazilia, Canada, Rusia, Argentina şi alţi Bio-Creditori ai lumii în vederea promovării şi înstituirii în lume a MODELULUI BIO-CORELAT DE DEZVOLTARE ECONOMICĂ A UMANITĂŢII. Atunci multe "conflicte" şi distorsionări dintre regnul vegetal şi cel animal (inclusiv omul) de pe planetă ar dispare de la sine...

P.S. Ştiaţi că fiecare român este de 4,7 ori mai nociv şi "băşinos" decât o cămilă sălbatecă australiană !?
BIETUL ANIMAL !...

Sursa
2011-06-18 13:58:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:56:23Decembrie, luna totalurilor și a concluziilor #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
19:49:53Dezbatere: Capitalismul pe muchie de cuțit —» Curaj.TV | Media alternativă
15:11:41Spune că a lucrat o lună în Polonia fără să fie plătit —» Curaj.TV | Media alternativă
14:58:07Dumitru – primul moldovean în echipa politici Google/Youtube —» Curaj.TV | Media alternativă
14:19:05Lena Chilari la atelierul Vlad Ioviță, Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:00Acțiune unionistă la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:07:02Fărădelegi pe strada Armenească, cu complicitatea poliției —» Curaj.TV | Media alternativă
13:45:42Despre impact —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
06:48:03Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
06:44:00Laboratorul internațional „Noi perspective asupra designului instituțional al finanțării publice pe bază de proiect pentru cultură în țările Parteneriatului Estic" —» BiblioCity
06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz
13:46:15Arcadie Suceveanu la ceas aniversar —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
10:49:51”Democrație sustenabilă prin educație electorală!” – o campanie a bibliotecii din Ungheni, demnă de locul I —» BPR Ungheni's Blog
19:38:56Cu gunoiul pînă-n grindă, dar cu tricolor în tindă —» Curaj.TV | Media alternativă
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu