Vis de toamna


Photobucket

Photobucket



Ingrediente:

blat alb - 2 oua, 2 linguri faina, 2 linguri zahar
blat de cacao - 3 oua, 3 linuri zahar, 2 linguri faina, 1 linura cacao

crema :
1 borcan de lapte condensat fiert de 370 gr. la temperatura incaperii
370 gr. unt moale la temparatura incaperii
3/4 pahar de arahide coapte preventiv 20 de minute la trepta 4 cuptor cu gaze ~ foc un pic mai mic de mediu

sirop pentru insiropat blaturile:

200 ml apa 100 gr. zahar se fierb pana se ingroasa putin siropul si devine galbui dupa care se adauga o lingura de coniac .

decor:
alune curatate si scufundate in caramel, frunze din ciocolata neagra topita la bain-marie cateva arahide
maruntite bucatele potrivite
spirala din caramel
zahar pentru caramel

glazura:
200 gr. ciocolata pentru fondat
100 gr unt
100 ml lapte fiert

Mod de preparare :
blat:

Blaturile au la baza acelasi proces tehnologic, se mixeaza ouale cu zaharul pana devin o crema alba si pufoasa, dupa care se adauga faina sau faina amestecata cu cacao la blatul cafeniu, cernuta direct in bol peste ouale mixate si se amesteca cu grija cu o spatula de sus in jos pana se incorporeaza faina, dar cu mare griga sa nu pirdeti oxigenul din oua, dupa aceasta se toarna compozitia in tava cu diametrul de 20 cm unsa cu unt si infainata preventiv cu faina si se da in cuptorul preaincalzit la 180 de gr, la treapta 4 cuptor cu gaze si se coace ~25 de minute depinde de fiecare cuptor in parte, e important sa nu deschideti cuptorul primele 15 minute sa faceti testul scobitorii ca sa iasa curata dupa ce faceti o impunsatura in blat :).

Photobucket

crema :

Laptele condensat de mixeaza la viteza mica cu untul moale pana se omogenizeaza dupa care se adauga arahidele cu biscuitii faramiciosi maruntite bucati potrivite si se mai amesteca pentru uniformizare, sa nu le mixati mult timp ca sa nu strivit biscuitii ce trebuie sa ramana bucatele care sa se simta cand ve-ti manca tortul :).

Photobucket


Din crema data am lasat 1/3 inainte de a adauga in ea nuca si biscuitii pentru a imbraca tortul dupa asamblare.

asamblare:
Blatul cu cacao se taie orizontal pe mijloc astfel, obtinand doua blaturi cafenii .
Primul strat este blatul cafeniu care se insiropeaza si se distribuie pe el o jumatate din crema cu nuci, apoi se adauga blatul alb la fel insiropat pe care se distribuie a doua parte de crema si iarasi blatul cafeniu.

Tortul se imbraca cu crema de unt lasata preventiv de jur imprejur si se glazureaza, turnand direct pe centrul tortului ciocolata topita cu untul si laptele, distribuiti atent cu o spatula glazura pe toata suprafata tortului, avand grija si de margini ca sa fie imbracate in glazura .

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

decor:
Frunzele naturale se scufunda in ciocolata topita la bain-marie cu partea inferioara a frunzei si se lasa pna se intareste ciocolata, apoi se indeparteaza frunza naturala cu grija sa nu rupeti ciocolata .

Cateva alune impunse cu ace de siguranta se scufunda in zahar topit si se scot pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei.

Se topeste 4 linguri de zahar cu o lingura de apa pana devine un caramel care la ridicarea lingurii se scurge si nu se rupe.
Pe un facalet invelit cu folie de aluminiu si uns cu putin ulei se imbraca caramelul astfel:

se inmoaie o lingura in caramel si se tine deasupra vasului in care sa topit zaharul ca sa se scurga ca o ata, apoi se rasuceste facaletul astfel, torcand caramelul pe el obtinem o spitrala din caramel, tragem atent folia de aluminiu de pe facalet, pastrand forma cilindrica a foliei dupa care trebuie sa rezulte un cilindru din folie de aluminiu, il rasucim atent ca sa-i micsoram putin diametrul si scoatem cu grija spirala de caramel obtinuta .

Photobucket

Pofta mare !!!


Sursa
2011-06-08 01:46:08



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

20:17:49Ce cărți bune am mai citit (23) —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
13:31:00Ieri —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:12:33FESTIS : realitatea în oglinda caricaturii —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
03:40:21Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
22:08:18Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:07:45Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:46:23Tot ce n-am scris —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
15:57:33Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:34:30Mafia lemnului, pedepsită din nou! Camion confiscat  —» Curaj.TV | Media alternativă
22:03:15Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:01:12Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:45:14Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:25:57Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:59:00Moară de vânt —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:53:00DIN POEZIA LUMII —» Leo Butnaru
02:11:13Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
00:00:12Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:59:36Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
08:22:25Kvint a făcut rebranding —» Fine Wine
07:54:00CE RĂMÂNE... —» Leo Butnaru
05:57:00Cui să-i fi trecut prin cap una ca asta?... —» Leo Butnaru
19:36:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:01:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:50:14Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:45:09Fără Titlu —» Путепроводные Заметки