Vis de toamna


Photobucket

Photobucket



Ingrediente:

blat alb - 2 oua, 2 linguri faina, 2 linguri zahar
blat de cacao - 3 oua, 3 linuri zahar, 2 linguri faina, 1 linura cacao

crema :
1 borcan de lapte condensat fiert de 370 gr. la temperatura incaperii
370 gr. unt moale la temparatura incaperii
3/4 pahar de arahide coapte preventiv 20 de minute la trepta 4 cuptor cu gaze ~ foc un pic mai mic de mediu

sirop pentru insiropat blaturile:

200 ml apa 100 gr. zahar se fierb pana se ingroasa putin siropul si devine galbui dupa care se adauga o lingura de coniac .

decor:
alune curatate si scufundate in caramel, frunze din ciocolata neagra topita la bain-marie cateva arahide
maruntite bucatele potrivite
spirala din caramel
zahar pentru caramel

glazura:
200 gr. ciocolata pentru fondat
100 gr unt
100 ml lapte fiert

Mod de preparare :
blat:

Blaturile au la baza acelasi proces tehnologic, se mixeaza ouale cu zaharul pana devin o crema alba si pufoasa, dupa care se adauga faina sau faina amestecata cu cacao la blatul cafeniu, cernuta direct in bol peste ouale mixate si se amesteca cu grija cu o spatula de sus in jos pana se incorporeaza faina, dar cu mare griga sa nu pirdeti oxigenul din oua, dupa aceasta se toarna compozitia in tava cu diametrul de 20 cm unsa cu unt si infainata preventiv cu faina si se da in cuptorul preaincalzit la 180 de gr, la treapta 4 cuptor cu gaze si se coace ~25 de minute depinde de fiecare cuptor in parte, e important sa nu deschideti cuptorul primele 15 minute sa faceti testul scobitorii ca sa iasa curata dupa ce faceti o impunsatura in blat :).

Photobucket

crema :

Laptele condensat de mixeaza la viteza mica cu untul moale pana se omogenizeaza dupa care se adauga arahidele cu biscuitii faramiciosi maruntite bucati potrivite si se mai amesteca pentru uniformizare, sa nu le mixati mult timp ca sa nu strivit biscuitii ce trebuie sa ramana bucatele care sa se simta cand ve-ti manca tortul :).

Photobucket


Din crema data am lasat 1/3 inainte de a adauga in ea nuca si biscuitii pentru a imbraca tortul dupa asamblare.

asamblare:
Blatul cu cacao se taie orizontal pe mijloc astfel, obtinand doua blaturi cafenii .
Primul strat este blatul cafeniu care se insiropeaza si se distribuie pe el o jumatate din crema cu nuci, apoi se adauga blatul alb la fel insiropat pe care se distribuie a doua parte de crema si iarasi blatul cafeniu.

Tortul se imbraca cu crema de unt lasata preventiv de jur imprejur si se glazureaza, turnand direct pe centrul tortului ciocolata topita cu untul si laptele, distribuiti atent cu o spatula glazura pe toata suprafata tortului, avand grija si de margini ca sa fie imbracate in glazura .

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

decor:
Frunzele naturale se scufunda in ciocolata topita la bain-marie cu partea inferioara a frunzei si se lasa pna se intareste ciocolata, apoi se indeparteaza frunza naturala cu grija sa nu rupeti ciocolata .

Cateva alune impunse cu ace de siguranta se scufunda in zahar topit si se scot pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei.

Se topeste 4 linguri de zahar cu o lingura de apa pana devine un caramel care la ridicarea lingurii se scurge si nu se rupe.
Pe un facalet invelit cu folie de aluminiu si uns cu putin ulei se imbraca caramelul astfel:

se inmoaie o lingura in caramel si se tine deasupra vasului in care sa topit zaharul ca sa se scurga ca o ata, apoi se rasuceste facaletul astfel, torcand caramelul pe el obtinem o spitrala din caramel, tragem atent folia de aluminiu de pe facalet, pastrand forma cilindrica a foliei dupa care trebuie sa rezulte un cilindru din folie de aluminiu, il rasucim atent ca sa-i micsoram putin diametrul si scoatem cu grija spirala de caramel obtinuta .

Photobucket

Pofta mare !!!


Sursa
2011-06-08 01:46:08



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

20:01:19Mi-a ieșit un slalom impresionant pe pasaj și bulevard —» .:EU:.
13:10:00How Yarnnakarn Ceramics Uses WordPress.com to Expand Their Business —» Adăpostul gîndurilor nerevendicate | If I enjoy the hatred of life, I do not hate life, I enjoy i
09:48:46atenție, atenție: portalu s-o deschis —» Portalu
04:55:03UN CELEBRU POET CIUVAȘ - GHENNADI AYGHI. ESEU PLUS POEME —» Leo Butnaru
17:15:00Top 6 alimente care conține substanțe cancerogene. —» Blog de Cultura
16:59:00Care este diferența dintre un psiholog, psihoterapeut și un psihiatru? —» Blog de Cultura
16:56:37Mega Protestul de astăzi al profesorilor în București —» Curaj.TV | Media alternativă
15:00:00Concept to Creation: Custom Theme Designs Just Got Easier —» ada rosu
14:54:29Romanul „Montana” de Alexandru Popescu în continuă discuție —» BiblioCity
09:39:11Tutunul și impactul asupra performanței școlare și profesionale —» BiblioCity
15:31:25Zilele Onisifor Ghibu la Biblioteca „Onisifor Ghibu” —» BiblioCity
13:57:00DIN COSMOGRAME —» Leo Butnaru
06:47:32DIN LITERATURA VECINILOR —» Leo Butnaru
21:00:04Au băut nişte ofiţeri în unitate, se poate?! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:43:43A luat foc un clopot de gunoi lîngă Gara de Nord —» Curaj.TV | Media alternativă
11:41:12Mașină de poliție pe trotuar, cu motorul pornit —» Curaj.TV | Media alternativă
05:12:17UN ALT POET AL MODERNITĂȚII FRANCEZE —» Leo Butnaru
14:45:06Happy 20th Anniversary, WordPress! We Wouldn’t Be Here Without You  —» Adăpostul gîndurilor nerevendicate | If I enjoy the hatred of life, I do not hate life, I enjoy i
12:00:26Cele mai bune teze de doctorat din Republica Moldova în anul 2022 —» Gheorghe Cuciureanu
05:35:51DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
19:16:18Povesti care inspiră: Cristina Tănase de la Salvati copiii —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:57Activitatea: Ce este un plan de faceri? în imagini —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
12:33:29UN POEM, UN POET/ UN POEMA, UN POETA (Antologie de poezie bilingvă spaniolă-română*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:06:55PAS se aruncă din nou „curajos” în urma trenului. Au așteptat să treacă „ziua victoriei” și s-au apucat s-o anuleze  —» Nicolae Federiuc
07:35:23ÎN MEMORIA LUI ALEXANDRU COSMESCU: „CU TOT CE-A FOST ODATĂ EL” —» Andrei LANGA. Blogul personal