Mobilizare generala pentru turul doi. Ce se intimpla la Publikatv ?

La citeva zile de la alegeri, constatam cu stupoare ca PCRM a cistigat masiv la Chisinau, Cahul si Balti, dar si in tara a ocupat primul loc la primari si consilii.

La Primarii, cu 30,75 % comunistii ocupa locul intii, fiind urmați la voturi de liberal-democrați, pentru care au votat 19,92% de alegători. PL a obținut 19,87% din voturi, iar PD – 16,37%.

Pentru Consiliile raionale/municipale PCRM a obținut 36,90% din voturi, PLDM – 22,55%, PL – 16,25% și PD -15,37%. Comuniștii sunt lideri și în sate/orașe. Astfel, în consiliile sătești/comunale/orășănești, PCRM a obținut – 29,53% din voturi, liberal-democrații – 25,28%, PD – 18,82% și liberalii – 11,86% din voturi. CEC mai informează că din 898 de localități, în 645 primarul a fost ales din primul tur. Trebuie de mentionat drept fapt pozitiv, ca in majoritatea raioanelor partidele membre AIE, vor putea sa alcatuiasca majoritati de guvernare, speram sa nu avem surprize la acest capitol.

Este ridicol ca dupa aproximativ doi ani de guvernare AIE, PCRM apare ca alternativa si este votat masiv de cetateni.
Comunistii au fost favorizati de certurile interminabile din AIE, care au iritat electoratul, si de faptul ca nu au fost trasi la raspundere pentru faradelegile de la guvernare.
Asa numita forta a treia, fiind formata din fosti nomenclaturisti, fara credibilitate, nu a avut cum sa intervina in lupta dintre AIE si PCRM, iar un partid nou, credibil, care sa poata sa fie votat masiv inca nu a aparut. In aceste conditii o mare parte din cetateni dezamagiti de prestatia AIE, au votat iarasi PCRM, care reuseste inca sa mentina monopol pe stinga electorala. Am declarat deja de citeva ori ca ne putem trezi in rezultatul unor anticipate cu Voronin  si PCRM, revenind la guvernare si astfel ne facem de ris in fata intregii lumi, iar dosarul de integrare europeana va fi pus la arhiva.

Rusinea mare a AIE este rezultatul din mun.Chisinau, care se considera intotdeuna fortareata democratiei, unde PCRM a obtinut 26 de mandate in CMC, detinind in acest mod majoritatea, care le permite sa conduca de unii singuri capitala.
Cu atit mai importanta in acest sens devine lupta pentru postul de Primar General. Un consiliu comunist ar trebui contrabalantat de un Primar al AIE, pentru a nu se instaura o guvernare autoritara, minocolora la Chisinau.
Sunt salutabile declaratiile domnilor Lupu si Filat, in sustinerea lui Dorin Chirtoaca in turul doi, ar fi bine sa se implice si alte partide si lideri.

In turul doi se va da o lupta grea intre Dorin Chirtoaca si Igor Dodon, sansele de a cistiga par a fi egale. Ca sa cistige, Chirtoaca trebuie sa mobilizeze intreg electoratul democratic, si sa recupereze, in special in sectoarele Botanica si Riscani, unde Dodon a cistigat masiv. Indemnul meu pentru electoratul democratic este simplu- Hai la vot.

P.S.

Dupa unele comentarii din Facebook, inclusiv despre schimbarile recente de la Publikatv, am fost amenintat de catre angajatul de la Publikatv, Oleg Cristal ca voi sta pe tusa. Am comentat si eu stirea difuzata de cineva pe net, ca  SRL “Analitic Media Grup”, care apartine deputatului PLDM, Chiril Lucinschi  ar fi procurat 68% din Stiri Media Grup SRL, careia ii apartine postul Publikatv. L-am si felicitat pe Premier, in mod ironic – Filat, acum ai televiziune! Am facut si o remarca, ca nu stiu daca este adevarata informatia, care trebuie verificata. Ma asteptam sa fiu invitat sa comentez rezultatele alegerilor locale, dar nu ma invita nimeni.  Din 1 iunie n-am mai fost invitat sa comentez la acest post de televiziune, pe care l-am sustinut si eu dezinteresat de la aparitie incoace prin peste una suta de participari gratuite la diverse emisiuni. Intre comentatorii permanenti si Publikatv s-a format un fel de regula nescrisa, ca publika le foloseste munca, fara de care nu ar putea exista de altfel, nu-i plateste, insa nu le impune ce sa spuna, si pe comentatori ne aranja acest troc neoficial.
Atita timp cit postul apartinea ’romanilor” am fost invitat de circa 3 ori pe saptamina la diverse emisiuni si aveam placerea sa ma exprim liber.

Ce se intimpla domnule director, Tira? Imi pare rau ca ajungem sa discutam prin intermediul presei, dar de ce un angajat de “talia” lui Oleg Cristal, poate sa decida sa apar, sau nu,  la Publikatv? Sau poate d-a personal a-ti dat acest ordin?
Atunci va rog sa-mi explicati , ce rationamente au stat la baza. Am auzit ca de la preluarea de catre “moldoveni” a postului Publikatv, s-au facut liste de indezirabili? Vreti sa faceti din Publikatv un al doilea NIT?
Poate nu ma luati in serios, si considerati ca puteti sa ma jigniti, sa-mi inchideti gura brutal intr-un mod caracteristic perioadei comuniste?

http://www.evz.ro/detalii/stiri/chisinau-lipsa-reformelor-si-certurile-dintre-aliati-i-au-inviat-pe-comunisti-932911.html


Filed under: Uncategorized

Sursa
2011-06-08 02:10:57Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:04:35LINIA VIEȚII —» Leo Butnaru
14:49:58DINTR-O POSIBILĂ ANTOLOGIE, 2014 —» Leo Butnaru
10:11:03SOLIDARITATE —» Leo Butnaru
07:07:40Milostenia nu-i mai mult sau mai puţin merituoasă, după însemnătatea darurilor —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
08:50:04DIN ISTORIA (ȘI GEOGRAFIA) LITERATURII ROMÂNE ÎN IMAGINI © —» Leo Butnaru
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:30:29REVISTA „NEUMA” ÎNTREABĂ —» Leo Butnaru
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:30:02POET AL AVANGARDISMULUI UCRAINEAN - VICTIMA BOLȘEVISMULUI —» Leo Butnaru
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
07:58:56Pandemia mai este, chiar dacă n-o vedem —» blog cultural
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi