154118 cazuri COVID-19 în Moldova
6463 – cazuri active
144356 – cazuri vindecate
3299 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 20 ianuarie 2021 ora 18:22


Alegerile locale

Eu nu am votat pentru nimeni la alegerile locale. Și nu voi vota nici la acele repetate. Nu e din lene și nu e din lipsă de interes sau informare - merg la alegeri, semnez pentru buletine, și apoi aplic ștampile pentru toți. Să nu se supere nimeni.
Pentru Chirtoacă nu votez din mai multe motive. În primul rând, nu votez niciodată primarii care își amintesc despre locuitorii localității doar cu un an înainte de alegeri - de obicei, așa se întâmplă, în ultimul an se repară drumurile mai acătării, se face curat mai bine și se iese mai des în lume cu declarații despre realizări.
Iar pentru Chișinău au fost 4 ani răi. Nu au fost cei mai răi, au fost răi ca de obicei. Mizerie în oraș. Piață centrală în centru. Tarabe și publicități peste tot. Corupție în primărie. Maidanezi. Parcări. Toate acestea țin de atribuțiile Primăriei, și cu toate acestea nu s-a întreprins nimic. Sau, și mai rău, s-au întreprins lucruri neîndemânatice și neprofesioniste.
Plus, nu văd de ce lucrurile s-ar îmbunătăți. Am urmărit discursurile electorale ale lui Chirtoacă. Cauza tuturor problemelor sunt comuniștii care s-au opus activității normale a Primăriei. Sau puterea centrală. Pe mine m-ar fi interesat să aud de la el care au fost deficiențele și greșelile lui personal, și cum el are de gând să le corecteze. Dar așa ceva nu există. Ascultându-l, se crează impresia că ascult o persoană impecabilă, contra căreia complotează toți. Iar când o persoană se consideră impecabilă, ea nu are motive să se schimbe, să evolueze. Deci, dacă-l alegem, încă patru ani nu se va schimba nimic - vom avea un primar ideal, care lucrează din greu pentru noi, însă toți în jur îi încurcă.
Pe Dodon nu-l voi vota din alte motive. Îl cunosc și îl consider un bun profesionist. Dar el este de la comuniști. Și a-l alege pe el înseamnă al alege pe el împreună cu toată gașca lor, și deciziile desigur nu el le va lua. Iar comuniști la putere nu mai vreau - au avut 8 ani la dispoziție, în timpul cărora puteau face din țara asta o bombonică, dar au avut grijă numai de propriile buzunare.
Deci, ce avem? Un candidat de la liberali care a venit la putere când administrația centrală a țării aparținea comuniștilor. Și un candidat de la comuniști, care vrea să vină la putere când puterea centrală aparține AIE. Pentru ambii era/este evident că din această cauză vor avea probleme în administrarea orașului, ceea ce e rău pentru locuitori. Ambii însă au decis că interesele lor de partid sunt mai presus decât calitatea vieții noastre, a chișinăuienilor. Asta e cel puțin iresponsabil și neprofesionist. Iar eu chiar vreau un primar profesionist.
Iar referitor la aceea că trebuie de ales răul mai mic - mai lăsați-mă. Nu mai vreau să cumpăr carne de câine care mi se vinde drept carne de miel, îmi ajunge. Nu vreau să votez o persoană căre-i nu-i pasă de mine ca de locuitor al orașului. Pot să-mi dau foarte bine seama când sunt folosit... și nu-mi place să fiu folosit.
Care vor fi urmările la aceea că voi strica buletinul? Unul dintre ei va câștiga. Oricare. El va fi primar, dar nu va fi primarul meu. Să fim serioși, mai rău decât acum nu va fi. E perioadă electorală oricum, ne mai așteaptă niște alegeri parlamentare, așa că oricine dintre ei va fi, se va strădui să arate că lucrează. Acestea nu-s alegeri parlamentare, care afectează țara în ansamblu, ci doar alegeri locale, care afectează casele noastre și doar casele noastre. Lăsați, voi convinge vecinii să facem singuri frumos în fața caselor noastre, și vom avea bucățica noastră de Chișinău curat, frumos și cu flori.
Desigur, este puțin probabil ca acel dintre ei care va pierde să piardă cu diferență de un vot. Ar fi prea dramatic. Va fi diferență de vreo 5- 10 mii de voturi. Și voturile celea vor fi acoperite de 5-10 mii de oameni care au decis să nu voteze. Fiindcă avem mult mai mult de 10 mii de oameni care nu vor vota fiindcă nu mai vor să primescă carne de câine etichetată drept carne de mieluț.
Faceți-vă temele de acăsă, pe urmă cereți votul meu.
Iar pe 19 iunie eu voi merge la secția mea de votare și voi pentru ambii candidați. Fiindcă mi-s dragi ambii.

Sursa
2011-06-07 17:38:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

15:23:53Borta pământului —» Gheorghe Erizanu
21:18:11då-i då-i då-i !!! —» turn up the silence
14:02:37La coadă la vaccinare —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:50:05FAPTUL SI FILOSOFIA IMPACARII —» adevaruri biblice
07:56:28“De câte ori trebuie să-ţi spun…” | Costel Oglice —» Moldova Creștină
19:06:47©️ Știi ce contează în viață? —» Licurici de suflet
13:41:47Rusia a stabilit controlul asupra Crimeei înainte de „referendum” – CEDO —» ACUM ÎN UCRAINA
13:41:25CEDO va analiza 11 plângeri ale Ucrainei împotriva Federației Ruse cu privire la încălcările drepturilor omului din Crimeea —» ACUM ÎN UCRAINA
07:48:42După pornirile inimii —» Moldova Creștină
22:04:08now —» turn up the silence
19:01:37Când poate ajunge în Moldova vaccinul promis de România? —» Dionis Cenuşa
14:43:22Universitatea de Medicină apără diploma de master dăruită de Ababii dnei Nemerenco :) —» un alt blog
14:25:02Pagube de 1,4 miliarde de euro după ninsorile istorice din Madrid. Autoritățile vor ca orașul să fie declarat zonă de dezastru natural —» Elena Robu
14:06:30Cazul GEMENI // Moldova riscă să piardă la CtEDO 100 milioane de euro și la toți le e în cot? —» un alt blog
11:40:09171 de ani de la nașterea marelui poet – Mihai Eminescu —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
09:14:22Președintele României Klaus Iohannis s-a vaccinat împotriva COVID-19 —» Elena Robu
07:47:47Să ne implicăm în binele țării —» Moldova Creștină
07:01:38„Casa mea a fost Biblioteca” —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
06:40:00Dragă mămică, închide laptopul și ai grijă de cel mic! —» Sunt MAMĂ!
20:09:36dis —» turn up the silence
19:22:00Despre cazul SA Gemeni, Poroșenko și alți granguri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:40:02Sfântul Cuvios Octavian de Volterra —» VIAŢA DE FAMILIE
18:37:415 greșeli pe care le facem noi, părinții, atunci când copiii răcesc sau au gripă —» Sunt MAMĂ!
16:28:30New Theme: Twenty Twenty One —» costica
16:03:56Bariere scumpe și aberante la serele din parc —» Curaj.TV | Media alternativă