152640 cazuri COVID-19 în Moldova
6726 – cazuri active
142669 – cazuri vindecate
3245 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 17 ianuarie 2021 ora 08:22


De ce a fost asasinat Igor Țurcan?

La Chișinău s-a ajuns ca până și din moartea unui om să se facă show politic. Asasinarea lui Igor Țurcan, pentru că nu prea există dubii asupra faptului că Țurcan a fost asasinat, s-a transformat dintr-o tragedie care ar trebui deplânsă, în noi campanii de PR pentru unii politicieni, iar acest lucru nu poate provoca decât dezgust.

Nu vreau să par cinic, dar s-a creat impresia că Mihai Godea a așteptat ca regretatul Igor Țurcan să decedeze și apoi să iasă într-o conferință de presă. Într-un moment în care mass-media și întreaga societate civilă era cu ochii pe acest caz regretabil, Godea a părut că încearcă să profite de tot tam-tam-ul creat și a convocat o conferință de presă ad-hoc, în care în loc să deplângă soarta regretatului său prieten, a preferat să arunce cu săgeți în direcția adversarilor săi politici. Sau mai bine zis, în direcția adversarilor politici ai celor care stau în spatele lui Godea.

E ciudat că Godea a anunțat mass-media de convocarea briefingului imediat după aflarea anunțului despre decesul lui Țurcan, tocmai atunci când emoțiile erau suscitate la maximum și atenția opiniei publice era direcționată către această tragedie.

Bine, era absolut normal ca Godea să convoace o conferință de presă, să ceară organelor de anchetă să facă lumina în acest caz, pentru că, într-adevăr, atunci când un apropiat al tău, un președinte al staff-ului tău electoral este asasinat într-o asemenea modalitate, atunci nu ai cum să taci. De aici și până la a acuza că anumite forțe politice  stau în spatele asasinatului este însă un drum prea lung și un exces de zel al lui Godea, care chiar nu-și are locul în asemenea circumstanțe, la doar câteva zeci de minute după ce victima a decedat. Ieșirea lui Godea a părut mai degrabă a regie hollywoodiană decât a regret pentru decesul unei persoane apropiate.

Cine este interesat de asasinarea lui Igor Țurcan?

Cu atât mai mult devine ridicol Godea prin acuzele sale deoarece orice om care are câțiva neuroni își poate da seama că cel mai puțin interesat în existența unui asemenea atentat este tocmai omul pe care el îl acuză. Lui Filat, pe fondul tuturor problemelor cu care se confrunta până acum, îi mai lipseau și crime de o asemenea gravitate, ba chiar și acuze că ar fi implicat direct în aceste cazuri.

Însă hai să analizăm un pic la rece această situație și să ne întrebăm cine are interes direct în acest caz? Cine este interesat ca la Chișinău să existe instabilitate, iar de toate relele să fie acuzat Vlad Filat? Oare nu tocmai cei mai înverșunați dușmani ai premierului, cei ce de fapt stau și în spatele lui Godea?

Poate forțez un pic lucrurile, dar tind să cred că între plecarea lui Mihai Godea din PLDM, candidatura sa pentru Primăria capitalei, refuzul său de a se retrage din cursă, rezultatul din Chișinău de la 5 iunie și asasinatul lui Igor Țurcan există o legătură strânsă și niciun caz cea pe care o insinuează Godea.

Acum normal ar fi ca organele de anchetă să-și facă treaba, iar într-o perioadă cât mai scurtă să vină cu o poziție oficială, din care să vedem măcar pe care pistă se merge. Pentru că să ne așteptăm la elucidarea misterului nu putem, deoarece cunoaștem bine deja cum își fac treaba aceste organe și la ordinul cui reacționează ele.

Regretabil este însă că războiul politic la Chișinău a căpătat cote din ce în ce mai grave, iar dacă se ajunge la atentate cu mașini capcană trebuie neapărat acest lucru să ne pună în gardă și să ne întrebăm cât oare mai pot fi tolerate asemenea lucruri și cât îi mai putem tolera pe acești politicieni. Și mă refer la absolut toți cei implicați, de pe ambele baricade. Se merge mult prea departe, iar cuvintele pe care le spuneam cu câteva luni în urmă, că apariția în politică moldovenească a unor indivizi foarte dubioși, care și-au făcut averi numai Dumnezeu știe cum, va avea grave repercusiuni asupra felului în care această țară va fi guvernată. Se pare că cei ce au călcat pe cadavre pentru a avea succes în ”business”, încep să calce pe cadavre și pentru a-și asigura succesul în politică.


Sursa
2011-06-07 22:48:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:01:38„Casa mea a fost Biblioteca” —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
19:22:00Despre cazul SA Gemeni, Poroșenko și alți granguri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:40:02Sfântul Cuvios Octavian de Volterra —» VIAŢA DE FAMILIE
16:28:30New Theme: Twenty Twenty One —» costica
16:03:56Bariere scumpe și aberante la serele din parc —» Curaj.TV | Media alternativă
15:53:53Atenție, chiar și poliția e fără mască la piață! —» Curaj.TV | Media alternativă
15:48:51Poliția locală din Tg Jiu favorizează evazioniștii din piață? —» Curaj.TV | Media alternativă
11:51:13Geană le-a dat frisoane celor cu coșciuge și icoane —» Curaj.TV | Media alternativă
11:01:02Promovarea unei slugi loiale și umilința unui întreg sistem de drept —» Curaj.TV | Media alternativă
10:29:01Acuză poliția de la Geoagiu de maltratare —» Curaj.TV | Media alternativă
08:55:37Blogul de Biblioteconomie și Știința Informării (după 10 ani) —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
20:11:00Despre Trump și limitele libertății de exprimare #Live —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:43Cum a îngropat Romsilva controlul demarat după o investigație Recorder —» Curaj.TV | Media alternativă
16:00:12”Aroganță” periculoasă a poliției locale —» Curaj.TV | Media alternativă
15:47:49Moldova Curată: lista moldovenilor curați & Igor Șarov —» Gheorghe Erizanu
12:53:01BiblioLeader —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
12:30:40EDUCAȚIA DEONTOLOGICĂ A PERSONALULUI DE SPECIALITATE DIN BIBLIOTECI —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
09:40:29Politica externă “cu ochii închiși” a Moldovei? —» Dionis Cenuşa
09:25:57“Terorism” moldovenesc în SUA. Atacul asupra Capitoliului —» Cojocari Vitalie
00:38:01bloody —» turn up the silence
20:57:27PALESTINE HAS BECOME THE FIRST COUNTRY IN THE MIDDLE EAST TO REGISTER SPUTNIK V VACCINE —» ajna-blogging-press
17:53:05Iubiri trecute —» Frinturi din suflet de femeie
14:07:21Noul an: importanța trăirii în lumina veșniciei —» Moldova Creștină
14:00:23De ce nu sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților și Dragobetele —» Sunt MAMĂ!
13:54:47La clătite, înainte! Rețeta celor mai delicioase clătite americane + o activitate pentru copii —» Sunt MAMĂ!