De ce a fost asasinat Igor Țurcan?

La Chișinău s-a ajuns ca până și din moartea unui om să se facă show politic. Asasinarea lui Igor Țurcan, pentru că nu prea există dubii asupra faptului că Țurcan a fost asasinat, s-a transformat dintr-o tragedie care ar trebui deplânsă, în noi campanii de PR pentru unii politicieni, iar acest lucru nu poate provoca decât dezgust.

Nu vreau să par cinic, dar s-a creat impresia că Mihai Godea a așteptat ca regretatul Igor Țurcan să decedeze și apoi să iasă într-o conferință de presă. Într-un moment în care mass-media și întreaga societate civilă era cu ochii pe acest caz regretabil, Godea a părut că încearcă să profite de tot tam-tam-ul creat și a convocat o conferință de presă ad-hoc, în care în loc să deplângă soarta regretatului său prieten, a preferat să arunce cu săgeți în direcția adversarilor săi politici. Sau mai bine zis, în direcția adversarilor politici ai celor care stau în spatele lui Godea.

E ciudat că Godea a anunțat mass-media de convocarea briefingului imediat după aflarea anunțului despre decesul lui Țurcan, tocmai atunci când emoțiile erau suscitate la maximum și atenția opiniei publice era direcționată către această tragedie.

Bine, era absolut normal ca Godea să convoace o conferință de presă, să ceară organelor de anchetă să facă lumina în acest caz, pentru că, într-adevăr, atunci când un apropiat al tău, un președinte al staff-ului tău electoral este asasinat într-o asemenea modalitate, atunci nu ai cum să taci. De aici și până la a acuza că anumite forțe politice  stau în spatele asasinatului este însă un drum prea lung și un exces de zel al lui Godea, care chiar nu-și are locul în asemenea circumstanțe, la doar câteva zeci de minute după ce victima a decedat. Ieșirea lui Godea a părut mai degrabă a regie hollywoodiană decât a regret pentru decesul unei persoane apropiate.

Cine este interesat de asasinarea lui Igor Țurcan?

Cu atât mai mult devine ridicol Godea prin acuzele sale deoarece orice om care are câțiva neuroni își poate da seama că cel mai puțin interesat în existența unui asemenea atentat este tocmai omul pe care el îl acuză. Lui Filat, pe fondul tuturor problemelor cu care se confrunta până acum, îi mai lipseau și crime de o asemenea gravitate, ba chiar și acuze că ar fi implicat direct în aceste cazuri.

Însă hai să analizăm un pic la rece această situație și să ne întrebăm cine are interes direct în acest caz? Cine este interesat ca la Chișinău să existe instabilitate, iar de toate relele să fie acuzat Vlad Filat? Oare nu tocmai cei mai înverșunați dușmani ai premierului, cei ce de fapt stau și în spatele lui Godea?

Poate forțez un pic lucrurile, dar tind să cred că între plecarea lui Mihai Godea din PLDM, candidatura sa pentru Primăria capitalei, refuzul său de a se retrage din cursă, rezultatul din Chișinău de la 5 iunie și asasinatul lui Igor Țurcan există o legătură strânsă și niciun caz cea pe care o insinuează Godea.

Acum normal ar fi ca organele de anchetă să-și facă treaba, iar într-o perioadă cât mai scurtă să vină cu o poziție oficială, din care să vedem măcar pe care pistă se merge. Pentru că să ne așteptăm la elucidarea misterului nu putem, deoarece cunoaștem bine deja cum își fac treaba aceste organe și la ordinul cui reacționează ele.

Regretabil este însă că războiul politic la Chișinău a căpătat cote din ce în ce mai grave, iar dacă se ajunge la atentate cu mașini capcană trebuie neapărat acest lucru să ne pună în gardă și să ne întrebăm cât oare mai pot fi tolerate asemenea lucruri și cât îi mai putem tolera pe acești politicieni. Și mă refer la absolut toți cei implicați, de pe ambele baricade. Se merge mult prea departe, iar cuvintele pe care le spuneam cu câteva luni în urmă, că apariția în politică moldovenească a unor indivizi foarte dubioși, care și-au făcut averi numai Dumnezeu știe cum, va avea grave repercusiuni asupra felului în care această țară va fi guvernată. Se pare că cei ce au călcat pe cadavre pentru a avea succes în ”business”, încep să calce pe cadavre și pentru a-și asigura succesul în politică.


Sursa
2011-06-07 22:48:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:48:03Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
06:44:00Laboratorul internațional „Noi perspective asupra designului instituțional al finanțării publice pe bază de proiect pentru cultură în țările Parteneriatului Estic" —» BiblioCity
06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz
13:46:15Arcadie Suceveanu la ceas aniversar —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
10:49:51”Democrație sustenabilă prin educație electorală!” – o campanie a bibliotecii din Ungheni, demnă de locul I —» BPR Ungheni's Blog
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
06:23:51POEME, CĂRȚI PRIN ANI... —» Leo Butnaru
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
11:21:17MIȘCĂRILE SUBIECTULUI —» Leo Butnaru
10:00:48Pâinea noastră cea de toate zilele —» Moldova Creștină
10:00:21Să îmi iubesc dușmanul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină
08:38:02Scriitorul Volodymyr Vakulenko a fost ucis. Trupul său a fost găsit la Izium —» nimic nu e asa cum pare a fi...
08:00:152 NUVELETE. MISTERIOASELE TRANSFORMĂRI DIN... EL, ÎN... EA... —» Leo Butnaru
06:01:15DUPĂ AUSCHWITZ POEZIA A FOST ȘI ESTE OBLIGATORIE —» Leo Butnaru
19:06:54Omonimele – cum le deosebim sensul? —» Moldova Creștină