Urma politică în atentatul asupra lui Igor Țurcanu

În fața domnului Vlad Filat în aceste momente prinde formă o nouă dilemă existențială în raport cu acțiunile ce urmează să le ia în continuare – ori rămâne în componența Alianței pentru Integrare Europeană și o susține pe deplin, ori intră în ”dialog” cu fracțiunea comunistă din Parlamentul Republicii Moldova trădându-și propriul electorat. Pentru a schimba mersul lucrurilor acesta mai are nevoie de o acțiune, la prima vedere, expromtă care să justifice devierea de la înțelegerile din sânul Alianței.

 Într-o postură similară se află și Partidul Comuniștilor. Pentru a câștiga alegerile ultima soluție pentru aceștia ar fi să încrimineze pentru un caz ieșit din comun pe unii din membrii Alianței. Un astfel de caz ieșit din comun sau situație excepțională se poate concretiza printr-un act de terorism. Aceasta ar fi cu atât mai posibil cu cât deja se știe că în spatele provocărilor cu ziarele false se află foști membri ai unui partid din Alianță.

 Oricât de mare nu ar fost presiunea societății civile pentru aflarea adevărului în aceste cazuri oricum adevărul nu a fost scos la suprafață nici până la alegeri și nici după. Nu au fost găsiți adevărații comanditari, deci acțiunile destructive și provocările pot continua.

 Lipsa de operativitate în elucidarea omorurilor duble petrecute de vreo câteva ori în Republică a făcut ca încrederea în organele de forță să scadă semnificativ și indirect să aibă un efect negativ asupra unor partide din Alianță.

 În acest context putem să privim și cazul de astăzi când președintele Federației de Tenis din Moldova, domnul Igor Țurcanu, a fost ucis de suflul exploziei unei mașini cu numere rușești. Astăzi la un post TV național chiar în primele minute ale difuzării reportajului despre acest caz s-a strecurat o informație conform căreia Serviciul de Informații și Sercuritate are deja informații cine este responsabil în acest caz. Se știe că Igor Țurcanu a fost în această campanie și șeful stafului electoral al candidatului independent la primăria Chișinăului, domnul Mihai Godea.

 În aceeași ordine de idei, indicii conform cărora atentatul contra lui Igor Țurcanu sunt relevanți pentru a trage concluzia că a fost un act de terorism. Este vorba despre modelul mașinii – ”Lada” prețul căreia este unul foarte mic și faptul că acest automobil este unul foarte accesibil. Faptul că această mașină staționa și doar în momentul cînd a trecut victima pe lângă ea ne vorbește de multe.

 Părerea conform căreia atentatul de astăzi este legat de activitatea în sfera de business a acestui domn deviază de la pista politică în alt domeniu exclusiv al criminalului. Se știe că Mihai Godea a fost urmărit și chiar amenințat începând cu ziua în care a ieșit din cadrul Partidului Liberal Democat din Moldova.

 Revenid la cele spuse la început, putem să spunem, ca o concluzie, că PCRM și implicit PLDM să fie direct interesați în tensionarea relațiilor în țară pentru a prelua frâiele puterii pornid de la argumentul că nimeni nu mai poate deține controlul situației infracționale din țară și nemulțumirea oamenilor a ajuns la cote maxime.


Sursa
2011-06-07 16:56:39Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
10:49:51”Democrație sustenabilă prin educație electorală!” – o campanie a bibliotecii din Ungheni, demnă de locul I —» BPR Ungheni's Blog
15:52:04Jesus’ first miracle —» Erik and Elena Brewer's Weblog
11:25:30AZI ȘI DE-A PURURI! —» Leo Butnaru
07:06:26Фотографы —» Бессарабские хроники
06:44:20RELAȚIA CU UN BĂRBAT NARCIS —» Lifestyle
15:11:57God’s Promises for Difficult Days —» Erik and Elena Brewer's Weblog
14:56:21Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
12:14:58Rezultatele Evaluării externe periodice 2021-2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
06:23:51POEME, CĂRȚI PRIN ANI... —» Leo Butnaru
15:24:40Prima întâlnire cu un scriitor —» BiblioCity
11:21:17MIȘCĂRILE SUBIECTULUI —» Leo Butnaru
10:00:48Pâinea noastră cea de toate zilele —» Moldova Creștină
10:00:21Să îmi iubesc dușmanul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină
08:38:02Scriitorul Volodymyr Vakulenko a fost ucis. Trupul său a fost găsit la Izium —» nimic nu e asa cum pare a fi...
08:00:152 NUVELETE. MISTERIOASELE TRANSFORMĂRI DIN... EL, ÎN... EA... —» Leo Butnaru
06:01:15DUPĂ AUSCHWITZ POEZIA A FOST ȘI ESTE OBLIGATORIE —» Leo Butnaru
19:06:54Omonimele – cum le deosebim sensul? —» Moldova Creștină
18:47:23RomStoria: Noi nu suntem țigani! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:10:59Au lăsat mașina în intersecție ca să-și ia de mîncare! —» Curaj.TV | Media alternativă
12:50:17Nu-și mai roade unghiile! Cum am rezolvat problema —» Sunt MAMĂ!
11:10:30Jurnaliștii comunitari au participat la Gala Jurnalistului Comunitar —» BPR Ungheni's Blog
08:01:35Сказочная палитра Бессарабии на полотнах Михаила Пейкова —» BiblioCity