Retrospectiva politică în scurte comentarii

Retrospectiva politică în scurte comentariiRetrospectiva politică în scurte comentarii


Comentarii subiective la evenimentele ce necesita sa fie dezbatute si luate in discutie. Inca o parere cred ca nu strica
RSS posts

Politica si Politici


Comenteaza

Un alt clown rătăcit prin Moldova


Ieri mai multe publcații rusești au răpândit informația că la Chișinău a fost reținut Eduard Baghirov – un personaj sumbru al culturii moscovite, cunoscut mai ales prin cărțile și publicațiile sale scrise într-un limbaj necenzurat. Nu în ultimul rând prin scandalurile și agresiunile la care s-a dedat față de alți reprezentanți ai profesiei sale.  Organele de forță din Republica Moldova nu au confirmat și nici nu au infirmat știrea despre arestarea acestuia, însă conform unui apropiat de-al lui Baghirov acesta a fost reținut pe o perioadă de trei zile. Motivul conform acestuia ar fi afirmațiile lui Baghirov despre implicarea directă în organizarea revoltei tineretului pe 7 aprilie 2009. Până astăzi acesta nu a fost luat în seamă de nimeni, acum însă toată atenția presei moldovenești și a celei rusești este orientată spre el.  Unele pubicații mai afirmă că Baghirov e un prieten vechi cu Natalia Morari care spre uimirea tuturor după ce a fost alungată de la PublicaTV revine la acest post de televiziune în postură de vedetă și de simbol al acestui post. Morari la rândul său este cunoscută că în evenimentele din 7 aprilie a fost cea care a chemat protestatarii să preia controlul asupra televiziunii naționale în timp ce acolo deja erau efective întărite de trupe abntitero și lunetiști pe clădirile alăturate.

 Vedeta de la Publika TV până la aparitia printre rândurile tinerilor în timpul protestelor din 7 aprilie ar fi fost declarată persona non grata de Federația Rusă fiindu-i interzis accesul pe teritoriul rusesc din cauza articolelor sale despre fondurile obținute prin căi ilicite ale lui Vladimir Putin.  Revenind la Eduard Baghirov pe internet circulă un text atribuit acestuia care conține înjurii, într-un limbaj necenzurat asupra creștinilor. În altă postare de-a sa Bagirov spune că scupă pe monumentul amplasat de Ghimpu în memoria deportărilor și a ocupației sovietice și afirma că molovenii sunt un popor cu un fond genetic stricat . Nu degeaba diaspora basarabeană din Moscova nu-l are la inimă.  Întrebarea este: Oare Natalia Morari are aceleași impresii față de basarabeni? Nu sunt și Baghirov și Morari niște măscărici ale aceluiași păpușar? Sunt înclinat să cred că da.Și incă ceva. Nu are rost ca presa din Moldova să se murdărească făcându-i atâta reclamă acestor doi. Nu le stă bine să facă atâta tam-tam unor șovini de marcă.
Veaceslav Ciobanu - în ”afara sistemului” dar apropiat de clanurile mafiote


Astăzi la cererea prim-ministrului Republicii Moldova, Vlad Filat, în fruntea Departamentului Institutiilor Penitenciare a fost numit domnul Veaceslav Ciobanu.  La brifingul de presă, care a avut loc tot astăzi la orele 14.00, ministrul de justiție Oleg Efim la întrebarea privind relațiile dubioase a nou numitului sef interimar al Departamentului Institutiilor Penitenciare, Veaceslav Ciobanu, a menționat doar că este importat ca acesta ”să fie un om din afara sistemului”.  Ceea ce nu a vrut sa spună domnul Efim este că acest personaj îi este un prieten de cataramă și cumătru cu Iurie Ciocan promovat de formațiunea liberal-democrată la CEC.  Același Veaceslav Ciobanu este și soțul interpretei Aura care a susținut mai multe concerte în susținerea PLDM-ului care din leafa de bugetar i-a dăruit un automobil de teren Land Cruiser.  Este unul din protejații lui Filat din Ministerul de Interne care are un apartament de lux pe strada Eminescu colț cu Veronica Micle din capitală.  Constructia unui clan propriu, iata reforma PLDM in Justitie.
Urma politică în atentatul asupra lui Igor Țurcanu


În fața domnului Vlad Filat în aceste momente prinde formă o nouă dilemă existențială în raport cu acțiunile ce urmează să le ia în continuare – ori rămâne în componența Alianței pentru Integrare Europeană și o susține pe deplin, ori intră în ”dialog” cu fracțiunea comunistă din Parlamentul Republicii Moldova trădându-și propriul electorat. Pentru a schimba mersul lucrurilor acesta mai are nevoie de o acțiune, la prima vedere, expromtă care să justifice devierea de la înțelegerile din sânul Alianței.  Într-o postură similară se află și Partidul Comuniștilor. Pentru a câștiga alegerile ultima soluție pentru aceștia ar fi să încrimineze pentru un caz ieșit din comun pe unii din membrii Alianței. Un astfel de caz ieșit din comun sau situație excepțională se poate concretiza printr-un act de terorism. Aceasta ar fi cu atât mai posibil cu cât deja se știe că în spatele provocărilor cu ziarele false se află foști membri ai unui partid din Alianță.  Oricât de mare nu ar fost presiunea societății civile pentru aflarea adevărului în aceste cazuri oricum adevărul nu a fost scos la suprafață nici până la alegeri și nici după. Nu au fost găsiți adevărații comanditari, deci acțiunile destructive și provocările pot continua.  Lipsa de operativitate în elucidarea omorurilor duble petrecute de vreo câteva ori în Republică a făcut ca încrederea în organele de forță să scadă semnificativ și indirect să aibă un efect negativ asupra unor partide din Alianță.  

În acest context putem să privim și cazul de astăzi când președintele Federației de Tenis din Moldova, domnul Igor Țurcanu, a fost ucis de suflul exploziei unei mașini cu numere rușești. Astăzi la un post TV național chiar în primele minute ale difuzării reportajului despre acest caz s-a strecurat o informație conform căreia Serviciul de Informații și Sercuritate are deja informații cine este responsabil în acest caz. Se știe că Igor Țurcanu a fost în această campanie și șeful stafului electoral al candidatului independent la primăria Chișinăului, domnul Mihai Godea.  În aceeași ordine de idei, indicii conform cărora atentatul contra lui Igor Țurcanu sunt relevanți pentru a trage concluzia că a fost un act de terorism. Este vorba despre modelul mașinii – ”Lada” prețul căreia este unul foarte mic și faptul că acest automobil este unul foarte accesibil. Faptul că această mașină staționa și doar în momentul cînd a trecut victima pe lângă ea ne vorbește de multe.  Părerea conform căreia atentatul de astăzi este legat de activitatea în sfera de business a acestui domn deviază de la pista politică în alt domeniu exclusiv al criminalului. Se știe că Mihai Godea a fost urmărit și chiar amenințat începând cu ziua în care a ieșit din cadrul Partidului Liberal Democat din Moldova.  Revenid la cele spuse la început, putem să spunem, ca o concluzie, că PCRM și implicit PLDM să fie direct interesați în tensionarea relațiilor în țară pentru a prelua frâiele puterii pornid de la argumentul că nimeni nu mai poate deține controlul situației infracționale din țară și nemulțumirea oamenilor a ajuns la cote maxime.
Cică presupușii autori ai ziarelor false au fost reținuți
Potrivit Jurnal.md, două persoane, bănuite de falsificarea unei publicații de la noi din țară, au fost reținute de serviciul operativ al Ministerului de Interne în această noapte. Este vorba despre două persoane din Ucraina, care se află acum în arest pentru 72 de ore. Șefului serviciului de presă al MAI, Chiril Moţpan, a precizat că cele două persoane colaborează formal cu un institut politic din Ucraina. Ar mai trebui să adauge că în interesul anchetei nu vor fi oferite nici un fel de informații adăugătoare. Sunteți chiar penibili domnilor. Ce mai vorbă, situatia geopolitică impune astfel de măsuri?... rușine vouă. S-au schimbat șefii dar la minister se duce aceeași politică. Domnu Robu continuă să se joace cu nervii oamenilor deși este din partea PL. Mă intreb acum care este diferență dintre guvernarea comunistă și cea liberală de acum? De ce nu s-au găsit autorii dublului omor de luna trecută? De ce se tărăgănează atât cu vinovații responsabili cu dezordinile de pe 7 aprilie 2009? De ce și acești funcționari ca și cei de mai înainte ne iau de proști?   Răspunsul este simplu: Cineva are nevoie de o adevărată tragedie în țara asta să zguduie din temelii societatea noastră ca după aceasta să impună un regim de adevărată teroare, să îngenuncheze acest popor. Oamenii sunt la capătul răbdării – un studiu sociologi recent arată că 40% din populație ar vota o altă formațiune politică ce nu ar avea nici o legătură cu actualii cârmuitori ai statului. Cu toții au obosit de promisiuni, de miciuni și de toți cei care au reprezentat puterea politică în ultimele două decenii.  Următoarea revoltă a tinerilor va fi îndreptată asupra tuturor. Va fi o Revoluție a anarhiștilor, a celor care nu mai au nevoie de nimic, de nici un sistem politic actual pentru că acesta a fost compromis de personaje corupte de genul lui Roibu și al celor din subordinea lui care-și bat joc efectiv de toți cei care au sperat într-o transformare amiabilă a sistemului instituțional de la cel de sorginte totalitară comunistă la cel de tip adevărat democratic.  Perversiunea politcă promovată de astfel de funcționari cum au fost în trecut reprezentanțiiagrarienilor, ai așa zișilor„creștin democrați”, ai comuniștilor foști și prezenți, a liberal democraților actuali, trage Moldova într-un haos cu urmări destul de neplacute.  Pactul cu trădătorii pentru păstrarea funcțiilor un atentat împotriva întregului popor, împotriva fiecărui cetățean, altfel cum putem caracteriza votul unianim al Alianței pentru numirea cameleonului politic Serafim Urechean în postul de președinte al Curții de Conturi a Republicii Molodova? De ce acest trădător de neam la început comunist înflăcărat, mai apoi slugă a lui Voronin și până în sfârșit prieten la cataramă cu oportuniștii liberal-democrați care se plimbă liber prin Moldova cu bandiții din Tiraspol a fost sprijinit de toți membrii Alianței? Și aici răspunsul este unul simplu – acest individ care a devenit atât de impopular în rândurile cetățenilor Republicii Moldova, dovadă fiind rezultatele alegerilor, are o influență covârșitoare pe lângă politicienii corupți de genul lui Roibu, a traficanților de țigări și a pedofililor din rândul unor partide de la putere.  Judecați singuri: De ce la putere se mai află comuniștii deși până acum populația s-a revoltat de atâtea ori în cei 20 de ani împotriva lor, de ce nu s-a găsit nici un vinovat care să fie tras la răspundere pentru traficul de țigări în proporții deosebit de mare și de ce s-a uitat așa repede despre cazul de pedofilie care a cutremurat Moldova? De ce nu în ultimul rând presa tace asupra acestor subiecte?  Vinovații de aceste mârșăvii apropie, fără să-și dea seama, timpul venirii la putere a unui despot iubit de oameni, care va face prăpăd printre trdători și corupți, după cuvintele cu adevărat profetice a lui Eminescu: „Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, / Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, / Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, / Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”
Filat e din nou gata să plece dacă nu-l susține Parlamentul... a câta oară


Vlad Filat a spus pentru Radio Europa Liberă că în următoarea perioadă va fi foarte ferm în acțiuni și este gata să se dea la o parte dacă nu va avea susținerea Parlamentului. titreaza unimedia.mdVorbaria cu datul demisiei nu e noua, nu are nimic surprinzator in ea, daca Vladimir Filat vroia sa-si dea demisia o facea demult de cand a vazut ca liderii aliantei sunt in total dezacord cu atitudinea sa dictatoriala.  Liderul formaținii PLDM-iste, Vladimir Filat, la momentul acordării interviului dat a fost ferm convins că partidul comuniștilor nu-l va trăda în nici un caz în situația actuală. Acesta a făcut aluzia la o imaginară trădare din partea unuia din partidele Alianței.  În consecință afirmația lui Filat este una pur electorală cu scopul exclusiv de a discredita din nou Alianța pentru Integrare Europeană. Cel care face un deserviciu democrației în Moldova, nu este acum nici Voronin, nici Lupu, nici Godea ci anume Vladimir Filat, prim-ministrul Republicii Moldova ce bate direcționat în Alianța care i-a adus funcția și influența în stat.  Trădarea lui Filat cu aceste atacuri prinde un contur mai accentuat, din păcate presa mituită de Filat intră în cârdășie cu acest trădător netezindu-i calea spre Primăria Chișinăului candidatului comunist Igor Dodon. Păcat că așa zișii analiști nu prevăd pericolul iminent al revenirii comuniștilor la putere ca urmare a trădării lui Filat. Păcat de ei că nu-și respectă jurământul de a fi echidistanți în fața influiențelor politice și se fac părtași trădării și dezastrului în care ne împinge Filat cu clica lui de bandiți, traficanți, contrabandiști și hoți care fură de la noi toți.
Duelul orgoliilor în sprijinul unor șmecherii ridicole
Reprezentanții Partidului Liberal au transmis, conform cotidianului Adevărul, pe 11 mai, la ora 18.00, o invitație lui Igor Dodon de a participa la dezbateri publice împreună cu Dorin Chirtoacă. Duelul urma să aibă loc la 12 mai, la Stația de Epurare. În replică Dodon spune că nu e prerogativa lui Chirtoacă „să-i dicteze unde și când să se prezinte”.  De dragul chisinauienilor pe candidatii nostii îi mănâcă orgoliul. Ce urât se comportă cei care se vor a fi lideri ăn cadrul unei societăți care se caracterizează prin pace, bunăstare și progres.  Ce diferență este pentru locuitorii municipiului dacă Chirtoacă cu Dodon s-ar întâlni la Stația de Epurare sau pe o stradă prăfuită din Schinoasa, Durlești sau Ciocana? De ce nu s-ar întâlni în Piața Centrală să vadă cât gunoi au lasat comuniștii și cât a rămas acum…  Chișinăuienilor le e greață deja de campania aceasta în timp ce cei ce cu siguranță se simt viitori primari își etalează meritele virtuale. În mod sigur, dacă ar fi un candidat care ar prezenta rezultate concrete și care ar fi fost utile locuitorilor capitalei nu ar fi avut nici o problemă cu niciunul din actualii pretendenți la șefia capitalei.  Un alt subiect intens dezbătut în presă sunt afirmațiile fostului lider al PLDM-ului în Parlament, domnul Mihai Godea și reacțiile celorlalți funcționari politici referitor la acestea.“Președintele interimar Marian Lupu și premierul Vlad Filat i-au dat o replică lui Mihai Godea, care declara azi la amiază că business-ul din Moldova este controlat de Voronin, Filat și Plahotniuc. Vlad Filat spune că îi e milă de fostul său coleg. "Mie îmi este milă de Mihai. Îmi este milă că a ajuns să fie atât de ridicol şi mai mult de atât nu am ce să spun", a menționat liderul PLDM.”  Ridicol mai mult pare Filat decât Godea. În loc să dea un raspuns coerent la această provocare prim-ministrul nostru își exprimă doar sentimentele care de la depărtare se văd că nu sunt ale sale ci ale consilierilor lui. Mi-e greu să cred că Filat are sentimente din moment ce luptă cu toți membrii alianței și doar formal susține punctul de vedere al membrilor acesteia.  Deși se trage din același bârlog ca și Filat Godea a răbufnit de atâta desgust ce-l are față de propria formațiune și față de toată murdăria pe care o promovează în societate. Totuși Godea are un plus față de Tănase și-a expus punctul de vedere cât încă era în PLDM, se putea să-l facă și mai înainte.  N-are rost să mai zicem că este începutul sfârșitului și pentru cariera politică a lui Filat și pentru întreaga formațiune care inevitabil se destramă.  Pe de altă parte Ghimpu propune ca Lupu să rămână președinte interimar încă 3 ani.  ”Marian Lupu ar putea rămâne președinte interimar până la finele mandatului actualului Parlament. Dacă vor fi organizate alegeri anticipate nimeni nu garantează că va fi ales șeful statului. Potrivit Publika.md, declarațiile aparțin liderului PL, Mihai Ghimpu și au fost lansate în cadrul unei emisiuni la Euro TV. La rândul său, preșdintele interimar, Marian Lupu a declarat că soluțiile privind depășirea crizei politice din țară trebuie discutate în cadrul ședinței Consiliului AIE. ”Nu trebuie să admitem organizarea  alegerilor anticipate, perpetuarea crizei politice este catastrofală pentru R. Moldova. În același timp, soluțiile care vor fi găsite, trebuie să se înscrie perfect în cadrul legal al țării”, a mai spus Lupu, astăzi, 11 mai, după ședința Biroului Permanent al Parlamentului.”  După aceste declarații a lui Ghimpu se înțelege că șmecheria lui Filat nu a reușit. Imaginea proastă a formațiunii sale nu s-a schimbat în vreun fel. În societate s-a păstrat viziunea potrivit căreia PLDM-ul trece printr-o criză acută iar liderii săi au rămas cum au fost la fel de corupți. S-a vrut schimbarea raportului de forțe în interiorul Alianței de Integrare Europeană și o dezechilibrare a situației și așa instabile provocate de liderii PLDM-ului pe parcusul ultimilor doi ani.  Filat a mizat pe faptul că dacă candidatul formaținii sale, domnul Victor Bodiu, se va retrage în favoarea lui Dorin Chirtoacă relațiile între PL și PD se vor strica în caz că nu se va retrage și candidatul la funția de primar al ultimei formațiuni, domana Valentina Buliga.Filat a încercat să-și dicteze condițiile sale celorlalți membri ai AIE. Din păcate într-o situație mai complicată se află acum anumwe formațiunea liberală care în eventualitatea câștigării Primăriei va depinde mult mai mult de consilierii PLDM care oricând pot trăda în favoarea apropierii de PCRM.Se crează impresia că situația politică este încordată... până ce nu-i vom vedea din nou la braț pe toți acești actori care încearcă să joace după o melodie compusă în străinătate.
De toate câte-un pic - 11 mai 2011
Mariana Durleșteanu a devenit cetățean român. Despre aceasta anunță Ministerul Justiției al României.  Coincidență sau nu, dar Mariana Durleșteanu este fost ministru al Finanțelor în Guvernul Greceanîi, atunci când Partidul Comuniștilor se afla la putere. Autoritățile române nu precizează data nașterii persoanei pentru a putea compara informațiile.  Sunt oameni si oameni, daca s-a dovedit cumva implicarea marianei durlesteanu in actiuni contra Romaniei atunci autoritatile abilitate cu eliberarea cetateniei romane trebuiau sa se autosesize.  Daca a comis ceva aceasta doamnă oricum serviciul diplomatic este măsura să ceară informații de la partenerii lor din Republica Moldova că oricum sunt din Alianța pentru Integrarea Europeana. S-ar putea să fie și altfel: toți care doresc recăpătarea cetățeniei române trebuie să depună jurământ de credință acestei țări. Cine știe ce angajamente au oferit Reșetnicov și Durleșteanu serviciilor de informații române?! Deja e problema internă a comuniștilor.    Ambasadorul F. Ruse în Moldova: Lărgirea UE nu se prevede. Moldova și Rusia gândesc împreună  Ambasadorul rus în R. Moldova, Valerii Kuzmin, este de părere că Moldova și Federația Rusă au foarte multe lucruri în comun. Acesta a declarat pe 7 mai, în cadrul Zilelor Europei la Chișinău, că moldovenii ar trebui să se gândească mai mult la ce-i unește de ruși, pentru că lărgirea UE nu se prevede în viitorul apropiat.  Kuzmin porneste de la niste premise reale spre deosebire de Filat  care promite marea cu sarea si induce in eroare pe toti facand ca increderea in alianta sa scada. PLDM-ul o să facă întocmai cum îi va dicta Kremlinul. Pentru a stăpâni o țară precum este Moldova acum este nevoie ca poporul să se decepționeze în autoritățile care-i promit o viață mai bună și rabilitarea adevărului istoric.  În curând datorită politicii duse de Filat populația Moldovei în marea ei parte va avea încredere mai mult în personaje precum Kuzmin și nu în liderii țării. Transferul de influență se va produce mai mult ca sigur în axa estică.    Filat nu se va întâlni cu Smirnov - nu i-a plăcut invitația  Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, nu se va întâlni cu liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov. Cel puțin în viitorul apropiat. Asta pentru că premierului nu i-a plăcut textul invitației, pe care i-a adresat-o Smirnov.  Raspunsul oficial al liderului PLDMist a venit abia dupa ce in presa si-au facut simtite nemultumirile oamenilor.Daca nu se dadea mare importanta acestui eveniment Filat mergea la sigur la Tiraspol la prietenul său Smirnov. Aceasta s-a putut vedea în primele ore după ce a fost publicată această informație în mass-media. Mașinăria de propagandă a lui Filat s-a pus în mișcare imediat și a încercat să manipuleze opinia publică inducând idea că această întâlnire este în acest moment cea mai utilă cale pentru rezolvarea diferendului transnistrean.  Sunt sigur, oficial aceștia nici nu se vor întâlni însă neoficial întâlniri de genul celei cu Voronin au avut déjà loc. Date despre aceste întâlniri oricum le vom afla mai devreme sau mai târziu.  Tactica lui Chirtoacă este autovictimizarea, susține Dodon  Dorin Chirtoacă se bucură de tot felul de campanii negative împotriva sa, care-i oferă prilej pentru victimizare și pentru a polemiza pe alte teme decât problemele reale ale Chisinaului. Despre aceasta se menționează într-un comunicat a lui Igor Dodon, care vine ca răspuns la acuzațiile lui Dorin Chirtoacă. Cei care s-au autovictimizat de la bun inceput in R Moldova au fost comunistii. Din cauza lor mai avem aramta de ocupatie pe teritoriul tarii. Pe cine au venit să apere de fiecare dată rușii la noi în țară în secolul trecut? Pe moldoveni? Pe români? Nu. Victime dintoteauna din partea românilor moldoveni s-au simțit dintotdeauna rușii și nu acei care sunt implicați în vreun fel în politică și trăiesc în pace cu băștinașii ci acei care încă mai sunt … impreriului sovietic.  Anume ca niște victime a «regimului» naționalist din Chișinău sunt prezentați în sursele de informare în masă rusești minoritățile vorbitoare de limbă rusă din țară.   Monumentul "Eroilor Comsomoliști" din Chișinău a fost vandalizat  În noaptea de 9 spre 10 mai, monumentul "Eroilor Comsomoliști" de pe bd. Grigore Vieru din Capitală a fost vandalizat. La baza monumentului a apărut inscripţionat mesajul: "Moarte cotropitorilor". Toți politicienii intr-un gand striga ca vor integrarea tarii in structurile europene dar monumentele comsomoliste din perioada totalitara inca mai sunt prezente pe strazile Chisinaului chiar langa hotelul Turist... foarte interesant. Recent a avut loc un marș organizat de Partidul Comunist care s-a sfârșit la Memorialul Eternitatea din centrul capitalei. După ce aceștia au părăsit locul unde în urmă cu 50 de ani se afla partea catolică a cimitirului central, în consecință rasă de pe suprafața pământului de autoritățile sovietice, activiștii comuniști caniște adevărați bolșevici au profanat mormintele soldaților amplasând pe acestea o mulțime de pentagrame roșii –simboluri ale dictaturii leninist-staliniste.  Până acum stau aceste mărturii ale profanării mormintelor și nimeni nu ia seamă de acestea ... habar de grijă, pe aliații noștri nu-i mai deranjează nimic acum, nici secera și ciocanul din centrul Chișinăului nici statuia lui Lenin, absolut nimic în afară de proprile interese.   Atacurile electorale murdare pot fi opera unei a treia forță  Analistul politic Igor Boțan nu crede că atacurile electorale murdare din ultima vreme din capitală sunt produsul comuniștilor. Cu toate acestea, candidatul PL la funcția de consilier municipal, Oleg Cernei, este sigur că în spatele afișelor și a ziarelor denigratoare stau comuniștii. Liberal-democrații susțin însă că vor aștepta răspunsul organelor de drept.  Pana acum n-am vazut sa se ia in serios aceste atacuri de catre organele de drept din republica. Inseamna ca nimeni nu are intentia ca sa se afle adevarul pana la sfarsit. Le convine la toți să persiste această situație de incertitudine. Asta ne duce cu gândul că cei care se fac vinovați de aceste murdării acționază mână-n mînă ori cu organelle de forță ori cu formațiunile politice implicate în cursa electoral.  În general existența unor astfel de cazuri la noi în țară relevă incultura și înapoierea clasei politice naționale, dacă o mai putem numi așa.  Comuniştilor li s-a tras preşul de sub picioare  De Ziua Europei şi încheierii celui de al Doilea Război Mondial, Chişinăul a fost împânzit de susţinătorii diverselor partide antrenate în campania electorală. Pe lângă tricoloruri, teritoriul complexului memorial Eternitate a fost împânzit de drapele cu însemnele PSD, PCRM, PDM şi altele.  Cat timp Filat mai ramane in functie comunistii or sa marsaluiasca in fata lui Stefan cel Mare ca si in Piata Rosie cu steaguri cu secera si ciocanul ocupanților. Rusine celor din Alianta ca nu se pot mobiliza decat prin intermediul PD. S-a văzut ce au făcut de Ziua Europei acei lideri politici care cu așa mare ardoare doresc Integrarea în Uniunea Europeană. Trei formațiuni poltice care dețin jumătate din mandatele din Legislativul Moldovei nu au putut aduna mai mult de 200 de personae iar de Ziua Europei Piața Marii Adunări Naționale se putea asemăna doar cu Piața Centrală.  Aceste două exemple practice la o distanță de doar două zile ne arată adevarata față și influență în teritoriu a liderilor politici. Oamenii s-au săturat de comuniști insă nici cei din alianță nu au vreo propunere pe măsură să intereseze oamenii să și exprime activismul civic.    Flori peste Prut, la 21 de ani după reîntâlnire  Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor (ATRAG) a organizat vineri, 6 mai, un flash-mob, pe malul râului Prut cu ocazia împlinirii a 21 de ani de la primul Pod de Flori din anul 1990. Tinerii au aruncat, în mod simbolic, flori pe apa Prutului şi au intonat melodii româneşti.   Acuma doar podul de tigari ne mai leaga intr-adevar de Romania, nimanui nu-i mai convin florile. Pe politicieni îi preocupă mai mult posturile și funcțiile decât realizarea în practică a promisiunilor cum ar fi Integrarea Europeană. Podul de flori ar fi un motiv în plus să apropie cele două maluri de Prut, însă după cum se vede nimeni nu mai dorește asta decât un pumn de oameni. Păcat, nici “unioniștii » de la PNL și nici ceilalți liberali și nici măcar Mișcarea Național Creștină n-a participat la acest eveniment.    Ghimpu: Daţi-mi banii lui Voronin şi eu adun oamenii  "Daţi-mi banii pe care îi are familia Voronin şi eu voi reuşi foarte uşor să adun oamenii care au participat la manifestaţiile de pe 9 mai. Comuniştii au reuşit să îi adune plătindu-i. Le-au dat bani, e clar. Multă lume a acceptat să vină la paradă, în aceste condiţii" Declaraţia apaţine preşedintelui PL, Mihai Ghimpu şi a fost la 10 mai, în cadrul unei emisiuni de la EuroTV.   Domnu Ghimpu, chiar totul consta in bani? las-o mai domol... te dai de gol unde vi-i unitatea in interiorul partidului? Cum doresti domnule Ghimpu să obții rezultate mari la alegeri daca pui tot accentul accentul pe bani. Chiar imi pare rău de așa o opinie se izbește ca nuca de perete. Înseamnă că la PL orice manifestare publică în care să fie prezenți mai mulți oameni se poate produce numai cu ajutorul banilor.  Nu dă doamne să gândească toți membrii alianței la fel că ar fi o catastrofa pentru țara aceasta. Lumea mai intră în cadrul partidelor nu numai din cauza banilor, cum cred din păcate unii, ci și cu gânduri nobile. Dacă dau de oameni care gândesc la fel cu domnu Ghimpu că politica înseamnă exclusiv un business îmi dau seama încotro se indreaptă țara noastră.  Candidatul PCRM la funcția de primar al Chișinăului, Igor Dodon, i-a recomandat, marți, contracandidatului său Dorin Chirtoacă, ”să dea drumul la aerul din piept”.  Prea multă importanță dă Chirtoacă tuturor murdăriilor pe care le degajă comuniștii. După mine n-ar trebui să atragă nici o atenție acestor provocări. Din contra trebuie să-l intrebe pe colegul său de partid din Ministerul de Interne despre cine ar putea fi responsabil de aceste fapte și să nu aștepte să-l înjosească Dodon în felul asta. Dacă ar fi avut rezultate concrete de la anchetele organelor de drept ar fi mult mai bine pentr el decât să iasa pur și simplu cu acuze sterile în public. Unde sunt probele și argumentele celor expuse?  În afară de comuniști mai pot fi vinovați de aceste fapte adepții formaținii lui Iurie Roșca sau a mișcărilor de extremă stânga.
Scopul politic scuză mijloacele criminale și în această campanie electorală
Campania electorală a formațiunii comuniste, deși nu a început oficial, a luat amploare încă demult. Cei care mai cred că întrecerea dintre candidații formațiunilor politice încă nu a început sunt naivi sau puțin informați. Se vede cu ochiul liber tenta politică a campaniei ”sociale” comuniste în prag de alegeri, nici un argument solid neavând pentru a-și justifica activitățile vădit propagandistice. De aceea, la capitolul dezbateri publice aceștia sunt devansați cu mult de forțele democratice.   Dacă în plan de relații cu mass-media comuniștii șchiopătează destul de tare apoi în plan de intrigi și strategii de destabilizare a situației în țară aceștia sunt ași. Un exemplu în acest sens este și critica referitor la situația criminogenă din țară. În rol de vinovat pentru creșetrea numărului de infractiuni este plasat Ministerul Afacerilor Interne și în general guvernarea Alianței pentru Integrare Europeană. Și într-adevăr, din cauza divergențelor instituționale în stat lumea nu numai că își pierde puțin câte puțin încrederea în capacitatea administrativă a autorităților ci este cuprinsă treptat de o neliniște vis-a-vis de viitorul incert al țării. Cei care profită din plin de această situație nefavorabilă sunt doar comuniștii care pe deasupra mai stimulează această incertitudine și frică a populației.   Recentele crime înfiorătoare din apropierea Chișinăului, în care nu este exclus să fie implicat un maniac, doar au dat apă la moara mediatică a comuniștilor. Un lucru curios în acest sens este creșterea numărului de știri cu referire la crimele grave săvârșite pe teritoriul Republicii Moldova care este paralelă cu campania susținută împotriva Ministerului de Interne. În prag de alegeri și-au activizat prezența în teritoriu și clanurile banditești, ce este la mână exact celor care atacă puterea actuală. Plus la aceasta, încep să fie simțite și provocările la adresa statalității la care se dedau liderii autoproclamatei republici nistrene. Luat împreună tot acest activism ne duce cu gândul la o strategie bine gândită pentru a destabiliza situația în prag de alegeri.   Nu-i exclus ca aceste crime îndelung mediatizate să fi fost opera unor profesioniști ai terorii luați în slujba unei forțe politice cum ar fi Partidul Comunist. Este cunoscut faptul că înaintașii acestei formațiuni s-au numărat printre cei care au transformat într-un timp oamenii normali în torționari iar în Uniunea Sovietică au fost inventatorii GULAG-urilor. Este clar pentru oricine că Moscova este dispusă să facă orice numai ca țărișoara noastră să rămână sub influența fostei metropole sovietice cu atât mai mult cu cât de-a lungul vremii, este știut faptul că, în regiunea transnistreană s-au ascuns de justiție capi ai rețelelor de crimă organizată și foști colaboratori ai serviciilor secrete cu antecedente penale.   De obicei, pentru astfel de situații, când anchetatorii își dau seama că este opera unor profesioniști, se caută un țap ispășitor asupra căruia să arunce toată vina și să claseze cazul cât mai repede pentru a-și șterge obrazul. Se găsesc și probe fictive numai ca situația să nu degenereze iar adevărații criminali, s-ar vehicula ipoteza foști polițiști, vor rămâne în libertate. În acest caz teroarea se negociază, desigur la nivel neoficial, la cel mai înalt nivel – în schimbul aplanării situației se vor percepe de la autorități unele concesii în favoarea unor grupuri legate între ele prin interese comune.   Campania mediatică, politică și criminală, luate toate împreună, va continua exact atât cât se va crede de cuviință pentru a atinge obiectivul dorit - aducerea la putere a unui cerc de persoane fidele unui scop care-și justifică acțiunile pentru controlul și influența aspra Republicii Moldova, influență care nu de puține ori este din exteriorul țării.
7 aprilie – versiune proprie


Tema tabu a discuțiilor, a disputelor și a campaniilor de imagine din această perioadă este legată de revolta tinerilor de acum doi ani. Tone și tone de informații curg neîntrerupt prin sursele de informații în masă direct în mințile oamenilor derutându-i așa cum s-a întâmplat și până acum. Se pun sute de întrebări la care se găsesc mii de întrebări care induc în eroare și mai mult pe cei care sunt dornici să afle adevărul.Și eu mi-am pus destule întrebări mai ales că am fost în mijlocul evenimentelor, nu în epicentru ci în imediata apropiere a acestuia. Dacă ar fi să mă expun pe acest subiect aș zice că anume din locul în care mă aflam în acele momente se putea înțelege mai bine ce se întâmplă într-adevăr. În imediata apropiere a Parlamentului și a Președinției era o învălmășeală de nedescris, acest lucru poate fi demonstrat documentar prin imagini video și fotografii, însă, aș întreba eu, unde sunt imaginile din imediata apropiere?! Unde sunt imaginile din zonele alăturate, din străzile adiacente, clădirile de prin prejur din acele momente?! Mi-ar spune cineva că nu are nici o relevanță ce s-a întâmplat în afara acestei zone și i-aș răspunde că greșește amarnic: anume în zonele alăturate ale complexului administrativ moldovenesc se găsește răspunsul la multe dintre necunoscutele acestui conglomerat de evenimente. Nimeni până acum nu s-a întrebat cum de numai Parlamentul și Președinția au fost distruse iar la casele și clădirile din imediata apropiere nu au fost atinse în vreun fel în condițiile în care la nici 50 de metri se află sediile unor instituții de forță din care se monitoriza și se controla atent mersul evenimentelor?! Nu a fost spars nici măcar un geam din casa alăturată clădirii Legislativului moldovenesc iar pereții acestor edificii au ramas albi ca laptele nefiind atinși de nimeni. Spuneam mai sus că din locul în care mă aflam în acel moment se putea vedea clar tot parcursul evenimentelor și nu mă aflam în vreo clădire ci afară în drum - când la două când la trei străzi depărtare. De acolo, tot ce se petrecea în epicentru părea o acțiune bine dirijată și minuțios gândită de cineva care s-ar părea că stătea nu depate de noi. Mi-a venit aceată idee și în acele momente și ce am obsevat: chiar pe clădirea aflată la intersecția străzii S. Lazo și bd. Ștefan cel Mare, edificiu aflat în construcție se afla un grup de oameni bine îmbrăcați care urmăreau așezați confortabil pe scaune toată scena care se producea la sol. Era destul de interesantă priveliștea pentru că pe acel acoperiș în afară de domnii ceia frumos îmbrăcați din când în când apăreau tineri bine făcuți care preț de câteva clipe comunicau cu bătrânii și mai apoi dispăreau. S-ar părea că tot acel spectacol lugubru era organizat exact pentru ei sau poate pentru ei, ei fiind spectatorii sau mai bine zis evaluatorii acelor evenimente. Cineva acolo jos dădea examene de capacitate pentru profesorii de sus.Până acum se neagă parțial implicarea factorului extern dar nimeni nu zice exact cam câți străini erau în Chișinău, să zicem, de pe 5 până pe 8 aprilie 2009? Ce căutau acești străini anume în centrul capitalei și de ce brusc au apărut prin tot orașul persoane cu fizionomii străine acestor locuri?Nimeni nu neagă că în acele momente urbea moldavă era practic inudată de grupuri de oameni care nu păreau a avea tangențe cu băștinașii. Nici serviciile ruse specializate în antiterorism nu ascund faptul că la Chișinău în acele momente au fost prezente detașamente de luptă stradală și antitero la cererea expresă a președintelui de atunci Vladimir Voronin. După unele surse, la Chișinău într-adevăr au venit reprezentanții diferitor servicii de securitate implicarea cărora nu s-a putut sau nu s-a vrut, din anumite motive, a fi demonstrată.Nerezolvarea problemelor legate de 7 aprilie 2009 demonstrează faptul că statul Republica Moldova este încă destul de slab și nu își poate asigura minimul de protecție informațională caracteristic unei țări independente și suverane. Mai trebuie de muncit și de muncit la acest capitol...
Planul Phoenix al lui Andropov funcționează perfect în Republica Moldova
Cu 40 de ani în urmă, în plină stagnare economică, în Uniunea Sovietică, mai mulți experți în sociologie, psiholgia maselor, economiști, militari și politologi formulau, la cererea expresă a șefului KGB-ului, Iurii Adropov, un plan de renaștere a colosului totalitar de după un ulterior crah și și dezmembrare a imperiului – Planul Phoenix. Acesta prevedea ca, după dispariția Uniunii Sovietice, în majoritatea republicilor unionale să fie create enclave și autonomii social-economice care să permită după o anumită perioadă de timp formarea sub un alt aspect a aceleiași uniuni bazate pe aceleași principii constitutive.   În scopul realizării Planului Phoenix, în anii ’80 ai secolului trecut, s-au creat premisele viitoarelor autonomii și anume: în anumite zone ale republicilor unionale s-a concentrat întraga capactiate industrială a acestora, s-a pus accent pe construcția bazelor militare fortificate, s-au creat noduri ale căilor feroviare care erau de o importanță strategică pe o perioadă foarteînaintată în timp și fără care existența acestor state practic nu ar fi fost posibilă. Al doilea lucru care l-au luat în calcul acești experți a fost incapacitatea noilor lideri să se autoguverneze fără vreun ajutor politic din exterior. În lipsa unei culturi politice temeinice conducătorii acestor state urmau să aducă țările lor spre dezastru în ultima instanță rămânînd o singură soluție – realipirea acestora într-o structură suprastatală de tip unional sau în cel mai rău caz federativ.   Planul Phoenix nu ar fi avut sorți de izbândă dacă în statele fostei Uniuni Sovietice nu ar fi fost plasați agenți de influiență care ar fi sabotat sistematic avântul acestor țări spre o independență reală și o autoguvernare cât mai efectivă. În rolul acestor agenți de influență trebuiau să fie oameni inteligenți, culți și capabili să se afirme pe plan politic dacă nu în plan evident atunci prin activități destructive de lungă durată.   Din păcate, realitatea acum este destul de dură, tot acest plan este nestingherit pus în practică în Georgia (Osetia de Sud și Abhazia), Ucraina (Crimeea), Azerbaijan (enclava Nagorno Karabah), o serie de alte regiuni conflictogene din fostele state unionale (printre care putem include Cecenia, Kîrgîzstan și Tadjikistan) și nu în ultimul rând în Republica Moldova cu așa zisa republica nistreană și autonomia găgăuză. Când nu este cazul unui conflict deschis diferendele sunt susținute în mod continuu atât în domeniu informațional cât și în cel administrativ și economic. Participă forțe din exteriorul țărilor dar mai ales din interiorul acestora prin intermediul trădătorilor pe care i-am mai numit și agenți de influență.   Acești trădători sunt prezenți și în Republica Moldova influența lor se face simțită cu exces atât în viața politică a țării cât și în cea economică. Dacă e să facem excepție de comuniști care își declară pe față orientarea antioccidentală și antidemocratică ne rămâne o pleiadă întreagă de lideri așa ziși naționaliști și patrioți care mai au să-și execute încă misunea destructivă.   Cel mai cunoscut “patriot” de acest gen este Iurie Roșca care în fruntea partidului său “creștin democrat” după ce a reușit să obțină sume enorme de bani din partea românilor de pretutindeni a folosit momentul de a-și arăta supunerea în fața șefilor din Moscova și a votat prelungirea agonia țării sub jugul comunist încă patru ani. Deja circulă destul de multe documente prin internet, în limba rusă, extrase din arhivele KGB care prezintă fotografii, coduri, pseudonime care-l prezintă pe Roșca și cei ce-l înconjoară ca agenți ai serviciilor secrete instruiți încă în timpul Uniunii Sovietice.   Un alt exemplu de acest fel este Vladimir Filat ale cărui cărui contacte în lumea interlopă nu reprezintă vreun secret cu atât mai mult că are deschise mai multe dosare pentru contrabandă în România. În mediul de agenți ai securității este cunoscut cu pseudonimul Kant fiind și acum un personaj sub șantaj  care execută fără dicuții ordinele Kremlinului aceasta văzându-se și în politica față de regiunea transnistreană și cea găgăuză. De când este în funcția de prim-minstru acesta nu a oferit nici o soluție de rezolvare a diferendului transnistrean din contra a adâncit țara în criză și o apropie cu pași rapizi de colaps instituțional prin conflictele interene pe care le provoacă în plan politic și în societate.   În plus domnul Vladimir Filat deja deschis și-a expus orientarea politică – în perfectă concordanță cu linia politică a comuniștilor, avînd întâlniri secrete cu liderul acestora Vladimir Voronin și declarînd fără nici un resentiment că nu este dispus să se consulte în acțiunile sale cu colegii din Alaința pentru Integrare Europeană din care mai fac parte Partidul Democrat și Partidul Liberal.   Agentul de influiență al Kremlinului în Republica Moldova, domnul Vladimir Filat, își face perfect treaba sa murdară pregătind țara, conform Planului Phoenix, spre o nouă anexare a Moldovei  la un alt monstru totalitar.
Urechean – agentul de influenţă a Moscovei în R. Moldova


După cum relatează presa din ţară, Serafim Urechean - noul membru PLDM, a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii aşa zisei republici nistrene, inclusiv şi cu şeful serviciilor secrete al acestei formaţiuni statale autoproclamate colonelul KGB Vladimir Antiufeev. În acelaşi timp, sursele media afirmă că cei doi au efectuat mai o vizită prin raioanele Republicii Moldova ducând „tratative” cu clerul din localitate. Mentionăm că oraşul Orhei este reşedinţa episcopului Nicodim Vulpe. Aceasta doar confirmă faptul că fostul lider al Alianţei „Moldova Noastră” este înaintat în structurile de conducere ale Republicii Moldova, prin intermediul filierei serviciilor speciale ruse cu ajutorul PLDM-ului condus şi el de agentul KGB, Vladimir Filat. Fuziunea AMN cu PLDM nu este nici ea departe de un plan politic bine gândit pentru a ţine sub influenţa Moscovei, pentru o perioadă destul de lungă, Republica Moldova. Înţelegerea dintre Antiufeev şi Urechean ţine mai mult de afaceri şi de interese financiare. Fiind o zonă în care traficul şi contrabanda aduc venituri fabuloase Filat care oficial, doreşte o rezolvare cât mai rapidă a diferendului este interesat în primul rând să-şi lărgească veniturile şi din contul zonei transnistrene.  De fiecare dată când a acces la vreo funcţie publică Urechean nu a avut sorţi de izbândă prin alegeri libere şi corecte ci prin falsificarea lor şi cu ajutorul înţelegerilor de după perdea cu liderii celorlalte formaţiuni. În acelaşi timp, Urechean şi-a dobândit faima de funcţionar corupt datorită legăturilor cu clanurile mafiote din capitală încă de când deţinea funcţia de primar al Chişinăului. În acelaşi timp acesta şi-a dezvoltat o reţea criminală proprie care se ocupa cu şantaj, corupere şi trafic de influenţă. Este cunoscut faptul că la crearea Alianţei „Moldova Noastră” S. Urechean a introdus taxa pe funcţie. Cine vroia un loc mai de frunte in partid i se cerea un preţ proporţional. Tot din presă, aflăm că Urechean periodic efectuează vizite la Moscova unde a avut până acum întâlniri secrete cu Dmitri Kozak, Iurii Lujcov, Boris Grizlov, Veaceslav Trubnikov si cu Vladimir Putin. În timpul acestor întâlniri Urechean a fost asigurat de tot sprijinul, inclusiv financiar pentru viitoarele alegeri în schimbul păstrării statutului transnistriei şi menţinerea capitalei în zona de influenţă rusă prin favorizarea investitorilor şi afaceriştilor ruşi. Miza pentru câştigarea alegerilor locale în Republica Moldova este una foarte mare pentru viitorul PLDM. Dacă la scrutinul din iunie formaţiunea lui Vlad Filat va lua un număr mai mic de voturi influenţa Moscovei va scădea astfel încât Federaţiei Ruse vor trebui să-şi retragă trupele din lipsa unui suport în traficul de arme şi de droguri spre Europa prin teritoriul Republicii Moldova. Astfel, prin înaintarea unor personaje corupte, precum este Serafim Urecheanu, în adminisraţia locală din Republica Moldova, serviciile speciale ruse îşi asigură pe viitor tot controlul asupra spaţiului pruto-nistrean. Anume de aceea pe teritoriul republicii pot circula nestingherit autorii raptului din 92, iar împreună cu ei şi Vlad Filat cu pedofilii şi pederaştii lui.
Mercenarii lui Filat luptă pentru Gaddafi contra revoluţionarilor libieni


Recenta vizită a fiului lui Muammar al-Gaddafi, Seif Al-Islam, la Chişinău a fost interpretată în diverse moduri scăpându-se însă principalul – scopul real al acestei vizite. Imediat după ce preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumintru Diacov, a anuţat informaţia shock de la tribuna legislativului în presa naţională şi cea străină s-au vehiculat diverse opiniii cu privire la acest evenimet. Toată zarva provocată de această informaţie senzaţională nu a rezistat decât o săptămână. Cam straniu, dacă e sa luăm în calcul dovezile incontestabile a fostului consilier al lui Vladimir Voronin, domnul Sergiu Mocanu care fiind difuzate în mai multe publicaţii naţionale au fost răspândite inconituu timp de câteva luni. Este interesantă şi data când a fost efectuată vizita în capitala Republicii Moldova – exact înainte de înteţirea conflictului din Libia care a degenerat într-unul armat. Venirea lui Gaddafi la Chişinău, la invitaţia unuia din cei mai bogaţi oameni din spaţiul Balcanic, nu exclude posibilitatea unor relaţii de afaceri dintre reprezentanţii regimului din Libia şi bussines-mani din Republica Moldova. Numele vehiculat în mass-media naţională este doar al miliardarului moldovean Anatol Stati. La prima vedere, este stranie şi prezenţa la acest eveniment a actualului prim-ministru, domnul Vlad Filat. Al doilea nume, pentru mulţi, mai puţin straniu este chiar al lui Dumitru Diacov asupra căruia s-au revărsat toate acuzaţiile. Nimeni însă nu a făcut vreo legătură logică dintre toate aceste evenimente.

Să revenim, însă la evenimele din Libia – peste câteva zile de la începutul conflictului armat dintre civilii din Libia şi susţinătorii lui Gaddafi s-a vehiculat ideea că de partea dictatorului luptă mercentari aduşi din ţările africane, cei care nu demult s-au antrenat în taberele din această ţară. Nu este nici un secret că pe parcursul timpului de cand Gaddafi este la putere în Libia au fost antrenaţi numeroşi terorişti suspectaţi de atacuri în toată lumea. Încă după puţin timp, publicaţia arabă al-Sharq al-Awsat a pubicat ştirea că de partea lui Gaddafi în acest conflict luptă mercenari din România, Ucraina si Serbia. Imediat MapN din România a venit cu nişte precizări precum că nu este vorba de persoane care să facă parte din această instituţie. Astfel MapN-ul a confirmat faptul că românii sunt implicaţi în acest conflict fratricid între libieni. Este foarte interesant de ce în contextul vizitei fiului lui Gaddafi nu s-a pus problema scopului real al venirii acestuia în Chişinău şi de ce acum această informaţie practic a dispărut din sursele de informare în masă? Răspunsul este doar unul: în toată afacerea aceasta este implicat cineva de la fârful puterii politice din Republica Moldova, este o afacere care aduce profituri enorme şi eventuala aducere la lumină a mai multor amănunte din acest caz ar avea consecinte grave pentru unul din „mogulii” naţionali.

Ceea ce se evită şi se ascunde de ochii oamenilor iese, însă, la iveală. Nu a adus în discutie nimeni ideea că vizita lui Seif Al-Islam este legată de recrutarea de mercenari şi din ţara noastră deşi din România şi Ucraina sunt date sigure că cetăţeni din aceste state participă nemijlocit la acest conflict. În sprijinul acestei afirmaţii se poate aduce un sigur argument dar de ajuns pentru demonstrarea implicării Republicii Moldova în conflictul din Libia: aproape toate sălile de forţă frecventate de profesionişti în ale materiei şi cluburile selecte de arte marţiale acum sunt practic goale iar din localurile de lux şi zonele de agrement din Chişinău au dispărut personaje cu evidente trăsături specifice ale profesiei enunţate mai sus. În plus, se evită a se spune că actualul prim-ministru, Vlad Filat, are legături de afaceri strânse cu familia Gaddafi pe filiera transnistreană a vânzării de arme încă înainte de a intra în politică. În reţeaua de internet deja sunt publicate multe materiale compromiţătoare despre acest personaj politic moldovean, în curând vor aparea noi informaţii despre afacerile tenebroase ale lui Vlad Filat care vor spulbera toate dubiile în privinţa imaginii reale a actualului prim-ministru.

Generat în 0.157 secunde.