10 tag-uri HTML, care sunt folosite rar de începători

Fiecare care citește această lecție, cu siguranță știe ce este HTML. Indiferent de nivelul de experiență care îl ai, revizuind cunoștințele de bază poate spori nivelul de cunoștințe și abilitățile dumneavoastră, mai ales într-o continuă evoluția a tehnologiilor web.

Se vorbește mult despre schimbările care au adus HTML 5. Fiecare tag menționat în acest articol sunt acceptate în HTML 4.01 și HTML 5. Deși unele dintre aceste tag-uri sunt utilizate pe scara largă, va fi foarte util de a revizui metodele aplicate .

1.<!- ->

Fiecare carte despre programare menționează faptul că este foarte bine de a explica ceea ce face codul. De ce sunt comentariile o idee bună? Acest lucru este foarte util pentru oricine care citește codul, să înțeleagă ceea ce se întîmplă.

Pentru HTML, comentarea pare nejustificată, cu toate acestea, ea poate fi utilizată pentru a defini secțiuni, și vă poate ajuta să păstrați codul organizat și structurat. Etichetarea începutului și sfîrșitul unei secțiuni într-adevăr ajută mult atunci cînd lucrezi la un proiect.

<!-- Inceptul navigarii --> <ul> <li>Menu 1</li> <li>Menu 2</li> </ul> <!-- Sfirsitul navigarii --> <!-- Inceptul continului --> <p>Continutul</p> 2.<thead>,<tbody>,<tfoot>

Pentru a face un design mai frumos pentru tabel trebuie sa folosim tag-urile menționate mai sus. Ele toate afectează rîndurile tabelei și poate fi ușor stabilite stiluri.

Item Qty Sum 7 #1 3 #2 4 <thead>

Se foloseşte pentru a grupa una sau mai multe linii ale tabelului într-un antet al acestuia.

<tbody>

Se foloseşte pentru a marca grupuri de linii ale tabelului care conţin datele propriu zise. Într-un tabel pot exista mai multe zone
. Dacă tabelul nu are
sau
atunci
poate să lipsească, altfel este obligatoriu.

<tfoot>

Se foloseşte pentru a grupa una sau mai multe linii ale tabelului într-un subsol al acestuia.

<table> <thead> <tr> <td>Item</td> <td>Qty</td> </tr> </thead> <tfoot> <tr> <td>Sum</td> <td>7</td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr> <td>#1</td> <td>3</td> </tr> <tr> <td>#2</td> <td>4</td> </tr> </tbody> </table> 3.<optgroups>

Listele “drop down sunt o modalitate foarte bună de a prezenta date pentru ca utilizatorul sa aleagă. Ele nu numai că ocupă spațiu putin, dar și utilizatorii sunt familiarizați  și ușor de utilizat. Cu proprietatea <optgroup> este posibilitatea de a crea categorii pentru elementele din listă.


Detroit Tigers Chicago Cubs


Detroit Lions Chicago Bears

<select> <optgroup label="Бейсбольные команды"> <option value="Detroit Tigers">Detroit Tigers</option> <option value="Chicago Cubs">Chicago Cubs</option> </optgroup> <optgroup label="Футбольные команды"> <option value="Detroit Lions">Detroit Lions</option> <option value="Chicago Bears">Chicago Bears</option> </optgroup> </select> 4.Heading

Desigur, toată lumea folosește titluri. Dar pentru a fi sincer, cînd ultima oară ați folosit h3 sau mai mic. Titlurile vă permit să cronstruiți structuri semantice mai puține, cum ar fi stiluri de text în div.
Nu trebuie să facem muncă suplimentară. Amentiți-vă de aceste tag-uri.

5.<fieldset>și<legend>

La toată lumea le place site-urile unde este ușor de găsit informația necesară care este grupă. <fieldset>grupează elementele formei, desenînd împrejurul lor un dreptunghi. De asemenea, este posibil de adăugat titlu la acest grup cu <legend>

<form> <fieldset> <legend>General Information: </legend> <label>Name: <input type="text" size="30" /></label> <label>Email: <input type="text" size="30" /></label> <label>Date of birth: <input type="text" size="10" /></label> </fieldset> </form> 6.<label>

Tag-ul <label> nu are nici un efect asupra stilului. El afectează funcționalitatea paginii.

<label>se utilizează pentru a determina eticheta elementui de intrare. Această proprietate este valabilă pentru cîmpurile de tip text și radio butoane.

Numele:

Masculin:

Feminin:

<form> <label>Numele: <input type="text" size="30" /></label> <label>Masculin: <input type="radio" name="sex" /></label> <label>Feminin: <input type="radio" name="sex" /></label> </form> 7.<blockquote>

Dacă sunteți în căutarea de a crea un efect dramatic de a atrage atenția la o declarație sau o propoziție, puteți folosi <blockquote>. În mod implicit, înainte și după element se adaugă un spațiu gol.

Exemplu de utilizare a <blockquote>

Exemplu de utilizare a acestui tag

<blockquote> Exemplu de utilizare a acestui tag </blockquote> 8.<cite>

Nu se poate de spus că <cite> se referă la <blockquote>, de obicei ele sunt folosite împreună. Gîndiți-vă de eticheta <cite>, atunci cînd aveți nevoie de citat pe cineva.
Exemplu:

Utilizarea tag-ului cite în tag-ul blockquote

<blockquote> <cite>Utilizarea tag-ului cite în tag-ul blockquote </cite> </blockquote> 9.<dl>

Listele ne oferă oportunitatea pentru organizarea informației. Toată lumea știe de <ul>, dar cît de des folosiți <ol> și <dl> ?
Tipuri de liste

  1. Listă neordonată (ul)
  2. Listă ordonată (ol)
  3. Listă de definiții(dl)

Ce fac ele

  • Listă neordonată (ul): listă cu buline
  • Listă ordonată (ol): listă numerotată
  • Список определений (dl): O listă de definiţii ale elementelor

Modul de afișare a informației în fiecare tip de listă este diferit. Desigur nu trebuie să ma opresc asupra <ul> și <ol>, dar asupra listei de definiții care necesită clarificare suplimentară.

<dl> <dt>List Item #1</dt> <dd>Definiția pentru elementul din Lista #1</dd> <dt>List Item #2</dt> <dd>Definiția pentru elementul din Lista #2</dd> </dl>

În loc de a specifica un element din listă (<li>), vom folosi două etichete: <dt> și <dd>. <dt> definește fiecare element și <dd> descrie elementul de mai sus.

10.&#39;(și alte caractere ASCII)

La folosirea HTML trebuie de folosit codul ASCII, atunci cînd trebuie să inseram un simbol. Această regulă necesită acțiuni suplimentare, dar asigură afișarea simbolului corect pe ecranul utilizatorului.

Sursa:aici

Sursa
2011-01-01 23:23:01



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

00:19:19Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:32:13Toamnele Chișinăului românesc de altă dată —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
16:25:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
04:22:00DIN POEZIA FRANCEZĂ —» Leo Butnaru
02:21:18Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:46:00I got mail —» turn up the silence
20:47:56Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:39:35Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:00:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:33:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:51:22Cafeneaua Literară: Spiritul Creator al Modernismului —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
08:40:56The Governor Fume Blanc 2023: Grand Gold —» Fine Wine
07:10:16Tabără de vară „Îndrăznește să-ți pese” la Biblioteca „Dimitrie Cantemir”, cu adolescenți mai încrezători și mai deschiși către lume —» BPR Ungheni's Blog
04:46:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
12:33:00Fantome —» Andrei LANGA. Blogul personal
01:17:34Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:12:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:02:57Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:57:42Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:29:01Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:12:00Pământ —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:12:00Pământ —» Andrei LANGA. Blogul personal
04:32:00POEME PRIN ANI —» Leo Butnaru
03:46:13Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
01:54:22Fără Titlu —» Путепроводные Заметки