E timpul să plecăm din ţară

A fost la USM. Ne-a citit programul său electoral. De ce? Parcă nu puteam să îl citesc şi pe internet sau de pe afişele electorale care au fost împărţite la intrare. A venit să spună ceva, dar tot nu am înţeles ce. Am descifrat doar că ne indeamnă să mergem la vot.

Au fost mulţi studenţi. Casa de cultură a universităţii a fost arhiplină atât de profesori, jurnalişti, cât şi de membrii şi simpatizanţii partidului.

Dar, nu prea m-a convins să votez partidul ce îl reprezintă. De fapt, poate că nu acesta a fost mesajul vizitei sale, pentru că nu a zis niciodată “Votaţi Partidul dat sau altul”. Dar şi aşa, am rămas un pic mult de tot nedumerită…google.md

Nu mi-a oferit un răspuns concret la o întrebare. E legat de punctul 6 de pe agenda sa de acţiuni ce prevede asigurarea cu locuinţe a tinerilor. L-am întrebat dacă e posibil ca studenţii, dar deja căsătoriţi, să beneficieze  în ziua înregistrării căsătoriei civile de cheile şi actele de proprietate ale unui apartament sau ale unui lot de teren care să le aparţină ulterior?

La care a zâmbit, cum doar el poate, şi mi-a spus că din păcate Republica Moldova nu dispune de resurse economice suficiente pentru a face aşa ceva. A mai zis că de ar fi după el, ar acorda şi câte o maşină fiecăruia dinte noi. Totuşi, chiar de ar fi după el, l-a sigur ar putea să îmi ofere (cel puţin mie) un spaţiu locativ şi cu o maşină în garaj. Glumesc, nu pretind la cadouri electorale sau cu atât mai mult făcute din milă. ;)

Bine, şi atunci ce îmi rămâne? Unica soluţie pare a fi să îmi iau soţul de mânuţă, bagajele şi paşaportul ca să coe.intplec cât mai repede posibil din Moldova prin Canada sau altă ţară care aşteaptă cu braţele deschise tinerii, care le oferă din start o locuinţă, cu toate cele necesare în ea,  şi desigur cu un loc de muncă asigurat?

Nu ştiu, nu acuz! Dar dacă tot afirmă că va asigura tinerii cu locuinţe, atunci cum o va face??? Nu înţeleg. În baza căror criterii, la ce vârstă? De ce nu ar fi posibilă, sugestia pe care am dat-o? Nu cred că ar exista vreun tânăr care nu ar fi de acor cu ea.

Da, sigur că aceste locuinţe să nu fie date gratis, dar în baza unui credit care va fi returnat pe parcurs de locatari. Pentru că la o adică, de ce un tânăr trebuie să dea banii pe care îi câştigă pe chirie, dar să nu-i investească în propria sa locuinţă? Ce e rău în asta??? Spuneţi-mi vă rog, că poate eu nu înţeleg!!!

Ştiu că şi aici există riscuri, de genul că cine ştie dacă căsătoriile se vor încheia din dragoste, dar nu din alte motive mult mai meschine.

Dar totuşi, poate eu sunt mai rea de fire, sau sunt prea realistă, dar de ce să se investească în pensiile bătrânilor, care sunt de pe azi pe mâine, dar să nu se pună accent  pe tinerii şi copii Republicii Moldova care sunt viitorul???

Să fi fost după mine, eu chiar le interziceam bătrânilor, după 70 de ani, dreptul la vot. La vârsta asta ei devin deja senili şi nu prea conştientizează ceea ce vor sau ceea ce fac…Sursa
2010-10-27 22:17:21Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
14:36:50POEME PRIN ANI / ANTOLOGIE DE ETAPĂ #12 (30 de texte) —» Leo Butnaru
13:43:04Citit în ianuarie: „Iannis cel nebun pentru Hristos” (1 și 2) de Dionysios A. Makris —» Sunt MAMĂ!
10:18:34Competențele sociale și individuale pentru un job de succes —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:00:51Să trăim prin credință! —» Moldova Creștină
02:41:36MOLDOVENI! NOI CUM IEȘIM DIN RĂZBOI? —» Daniel Lachi
18:46:18Zarurile au fost aruncate… —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
17:19:4734 de ani. 34 de lecții —» Sunt MAMĂ!
16:04:13Cozi de TIR-uri spre porturile Ismail, Reni, Giurgiulești, Galați —» Curaj.TV | Media alternativă
11:36:00Vacanța de iarnă a lui Dragoș —» Sandu GRECU
10:00:02Este o cinste să te ferești de certuri —» Moldova Creștină
08:11:28Strada Evreiasca e doar la Odesa? —» Curaj.TV | Media alternativă
06:47:02Întâlnire cu Iulian Filip la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity
17:33:30Moldova – în NATO! Puneți leoparzii pe BECȘI! (1) —» Daniel Lachi
17:24:07”Credința strămoșească”, ia treci la tablă! Sau la Leopard (2) —» Daniel Lachi
16:18:07Fraze lungi – cum să urmărim gândul?  —» Moldova Creștină
13:01:49Nou: Pinot Noir Native, în conversie BIO —» Fine Wine
12:54:49RENTABILITATEA ȘISUSTENABILITATEA AGRICULTURII LA SCARĂ MICĂ —» Mişcarea Ecologistă din Ştefan-Vodă
19:31:23Bare fixe și paralele pentru sport de sănătate într-un oraș asediat —» Curaj.TV | Media alternativă
12:42:14UN IMPORTANT POET FRANCEZ —» Leo Butnaru
05:52:43Весеннее настроение —» Бессарабские хроники