MOGULUL TRAIAN “DICTEAZA” TEMELE DE DISCUTII ALE T.V.

Scandalul din zilele acestea declansat de votul aiurea al parlamentarilor Puterii- vot prin care se reducea cu 5% TVA-ul la alimentele de baza si se renunta la impozitarea pensiilor pana in 2000 lei- a dovedit inca odata, daca mai era nevoie, cat de mecanic voteaza actualii majoritari. Cica au gresit, fiindca leaderul de grup al PDL a ridicat un deget in semn de aprobare ! Culmea este ca printre deputatii care dau acum din colt in colt, se numara si ministrii Finantelor si al Muncii. Opozitia jubileaza- erau proiectele lor de lege!-  micutul Boc face plecaciuni in fata delegatiei FMI- venita sa se incredinteze de aplicarea masurilor de austeritate, uluita de incapacitatea guvernantilor.

Cum se vor descurca ei in fata demonstrantilor care asalteaza institutiile Statului, e problema lor. Si cum vor scapa de furia lui Zeus, obligat acum sa respinga o lege primita cu bucurie de alegatorii care vad ca a fost aprobata “dintr-o regretabila eroare”, ramane de vazut. E de presupus ca Traian cel Cumplit va sti cum sa repare “gafa” Puterii, eventual lepadandu-se de unul sau altul dintre sprijinitorii sai. Dar constat cu surprindere ca iar aduc in discutie numele machiavelicului Presedinte, desi imi propusesem ca, in tableta de azi, sa demonstrez cum domnia sa- in ditirambicele interventii televizate- criticand cu duritate pe magnatii trusturilor de presa care detin principalele noastre canale de stiri TV, numindu-i “moguli ce dicteaza politica editoriala a acestora”- a devenit , de fapt, Marele Mogul cu adevarat primejdios . Traian Basescu “dicteaza” temele de discuti ale TV !

Cum? Ei bine, foarte simplu pentru cineva care s-a dovedit un adevarat maestru in manevrarea si manipularea opiniei publice. Oricand, din cauza agravarii crizei economice tara incepe sa se miste, mogulul Traian isi face aparitia- la ore de varf, bineinteles- pe sticla, fie la televiziunea publica, fie la alte obscure televiziuni vasale Puterii sau, mai nou, la postul national de radio, raspunzand la intrebari pe care le cunoaste dinainte. Nu are nici un fel de importanta daca azi combate ceea ce a spus ieri sau viceversa. Cu atat mai bine ! Si iata ca in talk-show-urile Canalelor de Stiri TV, in loc sa se dezbata problemele cu adevarat dureroase care framanta opinia publica, moderatorii si invitatii lor- de obicei aceleasi figuri care se rotesc de la o televiziune la alta, de multe ori in aceeasi seara, dandu-se de ceasul mortii in incercarea de a demasca aberatiile, contrazicerile Presedintelui. Bineinteles ca printre invitati se afla si yes-mani care iau apararea Presedintelui. Sa te tii dezbateri! Cu notabile exceptii, preopinentii se arunca unii la altii, tipa, interventiile lor se suprapun, se isca vacarm, nimeni nu mai poate intelege nimic.

Si atunci isi face loc salvatoarea publicitate. Sau, si mai bine, pentru a convinge bietii telespectatori asurziti si aiuriti ca Presedintele a afirmat aia si aia, ieri una si azi alta, reiau iar si iar secventele incriminatoare. Ba, de cele mai multe ori, atunci cand pe sticla se vede un Traian relaxat si zambitor, dand din maini si miscand din buze, intr-un colt al ecranului cineva tipa, aproba sau dezaproba. Si da-i si lupta, si lupta si da-i ! Fostul comandant al celui mai mare petrolier al disparutei flote romane in adevaratul Triunghi al Bermudelor coruptiei este mereu prezent pe sticla , la ore de varf si la televiziuni cu mare audienta. De multe ori concomitent la talk-show-urile de pe mai multe Canale TV. Ca in anecdota din vremea lui Mao, atunci cand schimbai programul unde glasuia Conducatorul iubit, pe celalat post din China aparea tot el, facandu-ti mustrator cu degetul.

Exagerez oare? Cei mai buni moderatori cad in cursa intinsa de Marele Mogul. Nici macar Ceausescu nu cred ca era atat de prezent pe posturile RTV ca Traian cel nascut- nu, nu din spuma marii precum Afrodita- ci din spuma scandalurilor politice pe care tot neinfricatul marinar le-a declansat in cele aproape doua decenii de cand se afla, intr-un fel sau altul, ca ministru sau ca primar, in fruntea bucatelor.

In rest, sa auzim numai de bine !

Nicolae HolbanSursa
2010-10-23 12:44:09Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

09:57:45Despre „Demonii. Spovedania lui Stavroghin” de la Teatrul din Cluj —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
14:36:50POEME PRIN ANI / ANTOLOGIE DE ETAPĂ #12 (30 de texte) —» Leo Butnaru
13:43:04Citit în ianuarie: „Iannis cel nebun pentru Hristos” (1 și 2) de Dionysios A. Makris —» Sunt MAMĂ!
10:18:34Competențele sociale și individuale pentru un job de succes —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:00:51Să trăim prin credință! —» Moldova Creștină
02:41:36MOLDOVENI! NOI CUM IEȘIM DIN RĂZBOI? —» Daniel Lachi
20:29:42Satan: Our Adversary —» Erik and Elena Brewer's Weblog
18:46:18Zarurile au fost aruncate… —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
17:19:4734 de ani. 34 de lecții —» Sunt MAMĂ!
16:04:13Cozi de TIR-uri spre porturile Ismail, Reni, Giurgiulești, Galați —» Curaj.TV | Media alternativă
11:36:00Vacanța de iarnă a lui Dragoș —» Sandu GRECU
10:00:02Este o cinste să te ferești de certuri —» Moldova Creștină
08:11:28Strada Evreiasca e doar la Odesa? —» Curaj.TV | Media alternativă
06:47:02Întâlnire cu Iulian Filip la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity
17:33:30Moldova – în NATO! Puneți leoparzii pe BECȘI! (1) —» Daniel Lachi
17:24:07”Credința strămoșească”, ia treci la tablă! Sau la Leopard (2) —» Daniel Lachi
16:18:07Fraze lungi – cum să urmărim gândul?  —» Moldova Creștină
13:01:49Nou: Pinot Noir Native, în conversie BIO —» Fine Wine
12:54:49RENTABILITATEA ȘISUSTENABILITATEA AGRICULTURII LA SCARĂ MICĂ —» Mişcarea Ecologistă din Ştefan-Vodă
19:31:23Bare fixe și paralele pentru sport de sănătate într-un oraș asediat —» Curaj.TV | Media alternativă