Câteva precizări

Constat cu nedumerire și amuzament că angajații lui Sorin Ovidiu Vîntu, de la ”Publika TV” și ”asociații” acestora, de la ”Unimedia”, s-au iritat foarte tare de articolele mele din ultimul timp. Chiar am rămas foarte surprins de un material apărut azi pe ”Unimedia”, intitulat ”Jurnal TV acuză Publika și pe SOV că ar lucra împreună cu Plahotniuc”.

Probabil, cei de la ”Unimedia”, în avântul lor tineresc și aflați într-o continuă căutare de scandaluri, au uitat de orice normă de profesionalism, recurgând la trucuri murdare. Iar când spun trucuri murdare mă refer, în primul rând, la apariția în titlul știrii a numelui ”Jurnal TV” – post de televiziune care nu are absolut nici o legătură cu articolele mele.

Dacă cei de la ”Publika” și ”Unimedia” se simt deranjați de ce scriu eu, atunci să menționeze în titlurile articolelor că Alexandru Cozer acuză ”Publika TV”, pentru că eu sunt autorul acestor materiale, în calitatea mea de blogger. Că articolele mele au fost preluate de site-uri precum ”jurnal.md”, ”hotnews.md”, ”antena3.ro”, ”ziare.ro”, ”pressnet.ro” și multe altele, deja e altă chestie. Dacă aceste portaluri au găsit de cuviință să le preia, înseamnă că ele reprezintă o oarecare valoare pentru publicul larg.

Și îi mai sfătuiesc pe cei de la ”Unimedia” să analizeze atent diferențele dintre ”Jurnal TV” și site-ul ”jurnal.md”. Nu văd cum ”Jurnal TV” ar fi putut acuza ”Publika” de ceva, de vreme ce nimeni de la această televiziune nu a prezentat vreun material de-al meu. Că portalul ”jurnal.md” a preluat mai multe articole de-ale mele, este adevărat. La fel cum și ”Unimedia”, la vremea ei, a publicat sute de articole care îmi aparțin. Mult mai multe decât ”Jurnal.md”. Păi eu în acele articole am scris foarte multe lucruri despre multă lume, dar nimeni nu s-a încumetat să acuze  ”Unimedia”, deoarece materialele îmi aparțineau și erau semnate de către mine.

Sper că m-am făcut destul de clar pentru cei de la ”Unimedia”, din partea cărora m-aș aștepta la niște scuze  la adresa ”Jurnal TV”, deoarece au folosit numele acestui post de televiziune într-un context total nepotrivit.

Înainte de a încheia, vreau să le amintesc și domnilor de la ”Publika” despre faptul că toate lucrurile pe care eu le-am scris în cele 3 articole s-au bazat 100% pe lucruri reale și dovezi clare. Iar pentru a le dovedi acest lucru, voi prezenta încă odată datele ”Centrului pentru Jurnalism Independent”, din care reiese că, în programele ”Publika TV”, cel mai avantajat partid politic este PD, iar cel mai denigrat este PLDM. Chiar voi mai publica încă odată diagrama care demonstrează clar acest lucru.

col2_97974300 Și pentru a întări cele spuse de mine, voi prezenta din nou una dintre stenogramele discuțiilor telefonice pe care Vîntu le duce cu șeful ”Publika TV”, Sergiu Toader. În acestea, Toader îl asigură pe Vîntu că a făcut din ”Realitatea TV” o mașină de luptă care să răspundă la comenzile sale:

”S. TOADER: E corect. Pentru mine e important şi ce am construit eu la comanda ta.
S. O. VÎNTU: Alo! N-ai înţeles! A fost o etapă. Eu nu-mi reproşez, băiatule, a fost o etapă.
S. TOADER: OK.
S. O. VÎNTU: A fost o etapă care a avut şi bune, şi rele. Fără discuţie! De-aia nu stau să fac o analiză pe ce a fost bun, ce a fost rău. Ştiu ce am nevoie astăzi, astăzi am nevoie de o organizaţie să răspundă comenzilor mele, ca la Audiul pe care îl am. Am dat de cheie, a pornit, am întors cheia pe stânga, s-a oprit.
S. TOADER: Absolut!
S. O. VÎNTU: De asta am nevoie.
S. TOADER: Eu, când mă întorc, să ştii că lucrurile nu pot fi... Oamenii pot fi manipulaţi. Manevraţi, cu rezultate foarte nasoale.
S. O. VÎNTU: Eu nu manipulez pe nimeni, oamenii trebuie să creadă ceea ce este: este organizaţia lui Vîntu şi răspunde la comanda lui Vîntu.
S. TOADER: Asta vreau să le spun.
S. O. VÎNTU: Corect.
S. TOADER: Că, altfel nu ştiu cum se construieşte.
S. O. VÎNTU: Dar nu vreau altceva, nu mă interesează, nu vreau să comunic o falsitate, adică: Băi, sunteţi liberi!
S. TOADER: Nu, nu.
S. O. VÎNTU: Nu sunteţi liberi, nene. Vă convine, lucraţi, nu vă convine, plecaţi, ce mare căcat!
S. TOADER: Exact asta vroiam să-ţi spun, când mă întorc acolo, la butoane, asta trebuie să le spun oamenilor, pentru că mi-ai cerut să fac asta, asta fac, să-mi bag p... dacă nu. Într-adevăr, dacă ai nevoie de asta, îţi garantez, o să fie o construcţie beton,  foarte eficientă.
S. O. VÎNTU: Da, bătrâne, de asta am nevoie, de o construcţie foarte eficientă, să răspundă comenzilor economice la care este supusă. Nimic altceva. Asta încerc... În sfârşit, ne-am clarificat! Dar asta trebuie comunicat în clar, care vrei rămâi, care vrei, pleci. Eu nu vreau să manipulez, să prostesc pe nimeni, eu sunt foarte corect. În general, cu oamenii sunt corect.”

Acuma eu îi întreb pe cei de la ”Publika TV”( pe cei care au ceva demnitate, nu pe unii care și-au pierdut-o pe la ”Moldova Suverană” sau ”EU TV”), ce au înțeles ei din discuția asta? Și dacă am spus eu un singur neadevăr în cele 3 articole publicate de mine?

A, că Vîntu, Plahotniuc, Gușă și Toader s-au arătat deranjați de ce scriu eu… Da, sunt de acord. Să fie deranjați! Eu am scris întotdeauna ce am gândit, inclusiv în perioada dictaturii comuniste. Să nu uite lumea că, în aprilie 2009, am fost singurul blogger din Moldova care a scris despre acele evenimente și fărădelegile comuniștilor. Atunci s-au făcut presiuni foarte mari la adresa mea. Acum se fac presiuni și mai mari, însă pentru mine acest lucru nu contează, mai ales că știu că mă aflu de partea adevărului. Mie nu au ce-mi lua. Nu am afaceri, nu am case, nu am mașini de lux, nimic. Dacă vor să atenteze la integritatea mea fizică, să o facă, dar nu să mă amenințe într-un mod jalnic!

UPDATE: La câteva minute după apariția articolului, Unimedia a modificat titlul știrii. Noul titlu arată așa: ”Jurnal promovează ideea că Publika și SOV ar lucra împreună cu Plahotniuc”. Reamintesc că titlul inițial era ”Jurnal TV acuză Publika și pe SOV că ar lucra împreună cu Plahotniuc”.


Sursa
2010-10-22 16:31:48Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
14:35:20Caleidoscop cultural. Februarie, 2023 —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:55:12ALEXANDRU COSMESCU - MENTOR AL TINERILOR SCRIITORI BASARABENI —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru
10:05:33Graduation @ #Precept Institute for South Sudan Refugees in Uganda 🇺🇬 —» Moldova Creștină
09:35:01”Nu te baza pe alții! Privește, învață, fă și taci!” sau Despre cum să fii optimist —» Sunt MAMĂ!
09:20:02De ce copiii mei au hainele murdare? —» Sunt MAMĂ!
17:02:42DE LA POEȚI ANTICI PÂNĂ SPRE AI NOȘTRI... —» Leo Butnaru
12:01:45De ce reușesc să fac atât de multe lucruri timp de o zi —» Sunt MAMĂ!
11:50:40Disciplinile umanistice și posibilitățile de inserție profesională —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:27:43Vizita de lucru a secretarului de stat Gheorghe Cârciu în Franța —» Elena Robu
08:00:39Cum a ajuns profesia de cercetător una din cele mai instabile în RM —» Gheorghe Cuciureanu
05:48:09Serviciul „Eco responsabil”, ediția a II-a —» BiblioCity
02:31:03©️ Tu poți —» Licurici de suflet
09:57:45Despre „Demonii. Spovedania lui Stavroghin” de la Teatrul din Cluj —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
08:19:54Moldova a găsit soluția pentru eroarea 404. În vin! —» Fine Wine
13:09:41Guvernul vrea să închidă robinetul în capitală și lansează site-ul apă.md —» Nicolae Federiuc
10:00:17Poezie „Oameni ai credinței” —» Moldova Creștină
06:31:21REZILIENȚA SOCIALĂ A CONTINENTULUI MOLDAV —» Daniel Lachi
18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
06:25:22PUTINIȘTII TREBUIE EXTIRPAȚI! —» Daniel Lachi