Lupu atacă ”Jurnaltv”

Există în Moldova un politician care își dorește foarte mult să devină Președinte. Și chiar dacă Marian Lupu, că despre el era vorba, încearcă foarte mult să se impună ca un lider marcant al politicii moldovenești, acest lucru nu-i reușește deloc.

Mai întâi, Lupu a fost folosit pe post de ”păpușă drăguță” de către Partidul Comuniștilor. Timp de 4 ani, atât cât a îndeplinit funcția de Președinte al Paramentului, Lupu a reprezentat pentru comuniști un fel de balonaș roz, prin care aceștia vroiau să arate electoratului că în rândurile PCRM-ului nu se află doar tipi veniți de la ”coada vacii”, ci și oameni care ”ca caracter și ca conținut”(expresie devenită celebră deja, patentată de Lupu) sunt pro-europeni, cu accent bucureștean și care vorbesc fluent limbi 4 limbi străine. Că cele 4 limbi străine, la fel ca în celebrul proverb, până la urmă s-au dovedit a fi doar 3, adică ”moldoveneasca” și rusa, ne-am convins odată cu trecerea timpului. Cum ne-am mai convins și de faptul că Lupu, înafara accentului bucureștean, nu se diferenția deloc de colegii săi comuniști.

Apoi, când a conștientizat care era rolul său printre comuniști și că nu are nici o șansă de a-și îndeplini visul care i-a marcat copilăria, adică de a deveni Președinte, și-a strâns jucăriile și a plecat către Partidul Democrat. Când speram și eu că, în sfârșit, Lupu își va demonstra calitățile de lider, am trăit o nouă dezamăgire legată de Marian Ilici. Nici la PD, Lupu, deși deține funcția de președinte al formațiunii, nu a demonstrat mai multe calități de liderism. De lucrul acesta ne-am convins cel mai mult în clipa când am făcut cunoștință cu lista electorală a PD-ului pentru alegerile din 28 noiembrie. Ei bine, deși Lupu e cap de listă, aruncând o privire peste numele care-l urmează, vedem că toți aceștia nu sunt decât oamenii de încredere ai lui Plahotniuc(despre care se vorbește că ar fi adevăratul șef al PD-ului). Candu, Filip, Apolschii, Botnari, Carp, Timotin sau Ghilaș sunt doar câțiva dintre ”finii, nănașii, cumătrii, prietenii și subalternii” lui Plahotniuc. Dacă i-ai lăsa pe ăștia să meargă de unii singuri într-o campanie electorală, cu siguranță nu ar obține mai mult de două-trei mii de voturi. De asta și Plahotniuc l-a pus cap pe listă pe Lupu, tocmai pentru a-și trimite oamenii de încredere în viitorul legislativ și executiv.

Ultima dovadă de devotament către Plahotniuc, Lupu a demonstrat-o sâmbătă, atunci când a atacat fără menajamente postul de televiziune ”Jurnaltv”. Vădit nemulțumit de campania ”Antimafie” pe care a derulat-o postul de televiziune până cu ceva vreme în urmă, Lupu a afirmat la o întâlnire cu alegătorii desfășurată la Bălți, că ”Jurnaltv este un post de televiziune privat, dar nu independent” și că ”acesta ar îndeplini unele comenzi politice, care au ca scop denigrarea sa”.

Mie mi s-au părut foarte ciudate aceste declarații ale lui Lupu, pentru că acesta, de la lansarea ”Jurnaltv”, a participat la numeroase emisiuni la postul de televiziune pe care îl atacă. La fel se poate spune și despre alți membri ai PD, precum Dumitru Diacov, Valeriu Lazăr, Andrei Popov, Igor Corman sau Oazu Nantoi. Chiar în perioada campaniei ”Antimafie” am văzut la ”Jurnaltv” foarte mulți membri ai partidului pe care dânsul are impresia că îl conduce. De ce atunci o fi ieșit domnul Lupu cu asemenea acuze, îmi vine greu să înțeleg.

Ciudat e că, dacă tot s-a apucat de vorbit despre ”televiziuni independente”, Lupu nu a nominalizat alte posturi despre care poți spune multe, numai că independente nu ar fi. ”Primeul” sau ”Nitul” sunt doar două exemple. La  Nit, Lupu chiar este atacat mult mai mult decât la Jurnaltv. De ce oare nu s-o fi declarat deranjat de politica editorială a acestuia? Oare nu pentru că acolo nu se spune nici o vorbuliță despre bunul său ”prieten” Vladimir Plahotniuc?

E păcat că în Moldova anului 2010, tocmai Marian Ilici Lupu s-a găsit să vorbească despre independența presei. El, care a contribuit din plin la deposedarea de licență de emisie a ”TVR-ului” și care timp de 8 ani de zile nu s-a declarat deranjat de măcelul care se făcea la ”Teleradio Moldova”.

Nu știu dacă cei de la ”Jurnaltv” vor reacționa în vreun fel la atacurile lui Lupu. Eu, în locul lor, l-aș invita la un talk show, în care să ne vorbească dumnealui despre independența presei și cum ar trebui aceasta să arate ca să-i fie pe plac. Chiar dacă e campanie electorală, ar merita să-și asume acest risc.


Sursa
2010-10-16 20:00:36Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru
10:05:33Graduation @ #Precept Institute for South Sudan Refugees in Uganda 🇺🇬 —» Moldova Creștină
09:35:01”Nu te baza pe alții! Privește, învață, fă și taci!” sau Despre cum să fii optimist —» Sunt MAMĂ!
09:20:02De ce copiii mei au hainele murdare? —» Sunt MAMĂ!
17:02:42DE LA POEȚI ANTICI PÂNĂ SPRE AI NOȘTRI... —» Leo Butnaru
12:01:45De ce reușesc să fac atât de multe lucruri timp de o zi —» Sunt MAMĂ!
11:50:40Disciplinile umanistice și posibilitățile de inserție profesională —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:27:43Vizita de lucru a secretarului de stat Gheorghe Cârciu în Franța —» Elena Robu
08:00:39Cum a ajuns profesia de cercetător una din cele mai instabile în RM —» Gheorghe Cuciureanu
05:48:09Serviciul „Eco responsabil”, ediția a II-a —» BiblioCity
02:31:03©️ Tu poți —» Licurici de suflet
09:57:45Despre „Demonii. Spovedania lui Stavroghin” de la Teatrul din Cluj —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
08:19:54Moldova a găsit soluția pentru eroarea 404. În vin! —» Fine Wine
13:09:41Guvernul vrea să închidă robinetul în capitală și lansează site-ul apă.md —» Nicolae Federiuc
10:00:17Poezie „Oameni ai credinței” —» Moldova Creștină
06:31:21REZILIENȚA SOCIALĂ A CONTINENTULUI MOLDAV —» Daniel Lachi
18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
06:25:22PUTINIȘTII TREBUIE EXTIRPAȚI! —» Daniel Lachi
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
14:36:50POEME PRIN ANI / ANTOLOGIE DE ETAPĂ #12 (30 de texte) —» Leo Butnaru