Zubco, din ispravă în ispravă

Dacă pe vremea lui Gurbulea te puteai aștepta de la orice prostie venită din partea Procuraturii Generale, odată cu venirea Alianței pentru Integrare Europeană la Putere credeam că se va schimba ceva la această instituție.  Din păcate, pe parcursul a mai bine de un an de zile, de când Zubco e Procuror General, ne-am convins că starea de lucruri de acolo nu s-a schimbat prea mult.

Nu vreau să mai revin la cazurile ”7 aprilie”, ”Cubreacov”, ”Kilerii lui Roșca”, ”Plahotniuc”, etc. . Sunt doar câteva probleme nerezolvate care ne-au convins că Procuratura ori e incompetentă ori face jocurile cuiva, pentru că atunci când nu ai absolut nici o reușită pe parcursul unui an de zile, înseamnă că ceva nu merge așa cum ar trebui.

Una dintre ultimele ciudățenii venite din partea instituției conduse de Zubco, e legată de așa zisa retragere a imunității lui Voronin. Ei bine, procurorii care se ocupă de acest caz, ori sunt incompetenți total, ori fac jocurile lui Voronin. Ce am mai putea noi înțelege atunci când procurorii se prezintă de două ori în fața comisiei parlamentare ”Numiri și imunități” și de fiecare dată sunt trimiși acasă deoarece nu au adus suficiente probe pentru a-i retrage imunitatea fostului Președinte? Și noi știm că problema nu vine din partea comisiei parlamentare, că cei de acolo chiar au toate motivele din lume pentru a-l lăsa pe Voronin fără imunitate.

Bine, dar nu vreau să mă opresc la cazul cu Voronin. Situația e destul de clară acolo și eu am spus-o din start că Procuratura nu face altceva decât jocurile liderului comuniștilor.

Ultima ispravă venită dinspre Procuratura Generală e legată de blocarea site-ului Torrentsmd.com. De parcă Zubco ar fi rezolvat toate cazurile enumerate mai sus și, nemaiavând ce face, a decis să se apuce și de internet. Și măcar să fi fost asta cea mai mare problemă din țară legată de încălcarea drepturilor de autor, dar nu este deloc așa. E de ajuns să deschizi televizorul la NIT, 2Plus sau TV3 și te poți delecta cu cele mai mari capodopere cinematografice, toate piratate de pe internet. Nu odată am văzut la aceste posturi de televiziune filme dublate de ”electricika” sau ”kvadrat malevichi” și subtitrate de ”veverita_bc”.

De ce oare atunci s-o fi sesizat Zubco doar în cazul ”Torrents”, care e o problemă infinit mai mică decât furturile făcute de NIT? N-o fi privind Procurorul General televizorul și descarcă filme doar de pe net? Mă-ndoiesc! Mai ales că nu odată opinia publică a remarcat neregulile de la canalele de televiziune care pun pe post filme încă înainte ca acestea să fi avut premiera mondială.

De ce atunci Zubco a făcut asta? Poate pentru a-i ridica pe internauți împotriva actualei guvernări? Torrentsmd are aproape 100 de mii de utilizatori, toți tineri și probabili votanți ai Alianței. Sau poate Plahotniuc e deranjat de audiențele pe care le au 2Plus și TV3 și prin interzicerea trackerului speră să se uită lumea mai mult la canalele tv pe care le controlează? E posibil și asta.

Totuși, hai să nu excludem și faptul că Zubco ar fi sincer în inițiativa sa. Dacă e așa de deranjat e domnul Procuror de piraterie, atunci să meargă la Gorincioi (nu neapărat la CCA, se poate și la Nobil Club) și să se pună de acord asupra sistării licenței 2Plus. Să primească TVR-ul înapoi licența furată!

Dar, ultima variantă e de-a dreptul fantasmagorică. Zubco face doar ceea ce i se ordonă, iar acțiunile sale din ultimul an de zile au confirmat acest lucru. Păcat că Filat sau Ghimpu închid ochii la toate prostiile care vin dinspre Procuratura Generală. Să nu uită că electoratul este foarte atent, iar alegerile se apropie.


Sursa
2010-10-13 19:45:14Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:45:46Măcelarul din Lunca Prutului – fantoma emblematică a Maiei Sandu sau de ce pe „vremuri bune” lucrurile niciodată nu sunt așa cum par a fi?! —» Sergiu Mocanu
23:46:34Triangle of Sadness —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:59:10La Radio Guerrilla cu Mitoș Micleușanu —» .:EU:.
10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
14:35:20Caleidoscop cultural. Februarie, 2023 —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:55:12ALEXANDRU COSMESCU - MENTOR AL TINERILOR SCRIITORI BASARABENI —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru