AIE a fost salvata de Grupul pentru Actiunea Europeana a R.Moldova.

Criza legata de asumarea raspunderii Guvernului din AIE era cit pe ce sa puna capat Aliantei. A gresit si Filat ca nu i-a consultat pe membrii AIE privind asumarea raspunderii guvernului, au gresit si ceilalti trei lideri care nu i-au permis Guvernului sa-si prezinte raportul de activitate in fata Parlamentului. Marti am fost invitat la radio Vocea Basarabiei unde mi-am expus opinia, ca ar fi o catastrofa electorala desfiintarea AIE caci ar asigura o victorie zdrobitoare comunistilor. Nu cred ca PLDM are in rezerva o alianta postelectorala cu PCRM, chiar si fara Voronin asa cum banuiesc unii. Ar fi o alianta mortala pentru PLDM si neproductiva pentru tara. Partidele membre ale AIE vor fi obligate sa mearga in viitoarele alegeri la electorat cu raportul Guvernului Filat, caci au guvernat in comun. Iar trebuie sa recunoastem ca desi AIE a preluat guvernarea de la comunisti in conditii dezastruoase, cu gauri in buget de miliardre, cu relatiii inghetate cu UE, FMI, BM, Romania etc., totusi Alianta a reusit sa inchege un guvern proeuropean coerent care a beneficiat de sprijin masiv politic si economic din partea Occidentului. Guvernul Filat este unul din cele mai performante de la independenta incoace si este pe cale sa semneze un Acord de asociere cu UE ceea ce ar insemna o integrare garantata pe termen mediu in UE a RM. Vlad Filat a dat dovada de capacitati de bun manager si organizator, a muncit foarte mult si a reusit sa convinga Occidentul impreuna cu echipa sa ca Moldova trebuie ajutata. Dovada sustinerii fara precedent a guvernarii AIE este si vizita de eri a mai mulți oficiali europeni  în Chișinău pentru a  participa la Reuniunea informală a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova.

Republica Moldova si UE au semnat un Protocol, in urma caruia  vom putea participa la 7 programe pentru statele candidate la aderare: Serviciul Vamal ; Cadrul Programului de Inovatie si Competitivitate  – Europa Energiei Inteligente; PIC – Antreprenoriatul si Inovatia; PIC – ICT Suport pentru Politici; Politica Consumatorului; SESAR si domeniul Sanatatii.

In aceste conditii AIE a primit argumente in plus pentru a convinge electoratul sa-i acorde un mandat plin de patru ani pentru a guverna in interesul integrarii europene, ceea ce va duce la eliminarea vizelor pentru cetatenii RM si cresterea bunastarii oamenilor.

O victorie a comunistilor s-ar putea constitui intr-o catastrofa nationala de proportii, cu consecinte grave, care pot duce la transnistrizare si chiar la pierderea independentei.
Alianta va putea cistiga alegerile doar daca va sti sa explice cetatenilor ca guvernarea Aie a fost una pozitiva si trebuie sa continuie si daca va reusi sa-si mobilizeze electoratul la vot.


Filed under: Uncategorized

Sursa
2010-10-01 10:42:31Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

08:00:39Cum a ajuns profesia de cercetător una din cele mai instabile în RM —» Gheorghe Cuciureanu
05:48:09Serviciul „Eco responsabil”, ediția a II-a —» BiblioCity
09:57:45Despre „Demonii. Spovedania lui Stavroghin” de la Teatrul din Cluj —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
06:31:21REZILIENȚA SOCIALĂ A CONTINENTULUI MOLDAV —» Daniel Lachi
18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
06:25:22PUTINIȘTII TREBUIE EXTIRPAȚI! —» Daniel Lachi
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
14:36:50POEME PRIN ANI / ANTOLOGIE DE ETAPĂ #12 (30 de texte) —» Leo Butnaru
13:43:04Citit în ianuarie: „Iannis cel nebun pentru Hristos” (1 și 2) de Dionysios A. Makris —» Sunt MAMĂ!
13:40:07Poliția și jandarmii ignoră reguli elementare de circulație —» Curaj.TV | Media alternativă
11:59:22Dezvoltarea spiritului antreprenorial al copiilor —» BiblioCity
10:18:34Competențele sociale și individuale pentru un job de succes —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:00:51Să trăim prin credință! —» Moldova Creștină
02:41:36MOLDOVENI! NOI CUM IEȘIM DIN RĂZBOI? —» Daniel Lachi
20:29:42Satan: Our Adversary —» Erik and Elena Brewer's Weblog
18:46:18Zarurile au fost aruncate… —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
17:19:4734 de ani. 34 de lecții —» Sunt MAMĂ!
16:04:13Cozi de TIR-uri spre porturile Ismail, Reni, Giurgiulești, Galați —» Curaj.TV | Media alternativă
11:36:00Vacanța de iarnă a lui Dragoș —» Sandu GRECU
10:00:02Este o cinste să te ferești de certuri —» Moldova Creștină
08:11:28Strada Evreiasca e doar la Odesa? —» Curaj.TV | Media alternativă
06:47:02Întâlnire cu Iulian Filip la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity