Unele dintre cele mai ciudate/bizare nume din Romania.

Unde puteti sa intalniti cele mai ciudate nume decat in Romania.

Cel mai frecvent “nume curios” este Curcă, acesta fiind întâlnit la aproximativ 4.600 de persoane. La polul opus, găsim nume precum Semafor, Hitler şi Prostu, toate bifând în Anuarul Statistic al României o singură dată. În top mai întâlnim români care au fost botezaţi Păsărică, aici având aproximativ 1.600 de cazuri, Bucă, aproape trei mii de cetăţeni având acest nume, şi Bounegru, 611 locuitori fiind botezaţi astfel.

Numele Mortu este folosit la aproximativ 581 de locuitori, Găleată la 276 de cetăţeni, în timp ce 226 de oameni sunt strigaţi Pipi. În acte mai găsim 244 de cetăţeni ai României care poartă numele de Puţică, Jegu este întâlnit de 90 de ori, Regulatu de 27, Sfârc de 16, Bulan de şapte ori şi Coi de trei ori.

Firi inventive, românii nu au scăpat din vedere nici forţele de ordine, astfel că putem găsi şi nume precum Justiţia, Poliţia sau Jandarmeria. Nu au fost uitate Pompierul, Ambulanţa şi Crucea, dar nu s-a putut trece nici peste denumiri de fructe: Lămâie, Pepene, Strugurel, Garofiţa, Roşie şi Portocala. Şi cum fructele au nevoie de Castron, atunci şi acest nume apare în Anuarul Statistic al României de 25 de ori, iar Botderaţă figurează la 48 de persoane în acte.

Însă inventivitatea oamenilor din ţara noastră nu s-a oprit aici. În statistici mai găsim numele Gunoi, de 45 de ori, Găinaţ este întâlnit de aproape 60 de ori, Nespălatu de 70, în timp ce Curu şi Acru înregistrează sub şapte cazuri fiecare. Şi cum funcţiile înalte ale Statului nu aveau cum să scape nici ele, găsim numele de Ministru, de 22 de ori, Preşedinte, de zece, dar şi alte cazuri mai curioase precum Sarmisegetuza, Bour şi Boroboaţă.

Mai mult, multă lume încearcă să devină inventivă şi alege copiilor nume de oameni celebri, însă trecute în acte, acestea capătă un accent ciudat pentru ţara noastră. Iată câteva astfel de exemple foarte concludente: Poenaru Beckam Figo Zidan, Joacă-Bine Mirel, Cojocaru Tom Mac Bil Bob Constantin, Păsărică Alexandru Dick, Ion Mariano Monamour şi Sava Superman.

În unele cazuri, autorităţile au reuşit “performanţa” de a greşi numele părinţilor. Astfel, Alexandru Florin Grigore, din localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, are trecut în buletin, Mihai numele tatălui şi Viorel numele mamei. Pentru a ne elucida dacă la numele mamei este vorba de Viorela sau de Mihaela atunci trebuie ca să facem un drum până la Evidenţa Populaţiei din judeţul Giurgiu.

La alegerile din 2008, românii au avut pe listele de vot nume care de care mai interesante. Cetăţenii cu drept de vot din ţara noastră ar fi putut opta pentru a trimite în Parlament demnitari precum Gheorghe Brotac, Emil Bostan, Mugurel Butuc, Neculai Răţoi, Ioan Bolovan, Petru Carcaletee, William Brânză şi Gigel Ştirbu.

În ceea ce priveşte numele de bebeluşi, în ţara noastră cele mai căutate au ajuns să fie Jose Armando, Ronaldo sau Cassandra, influenţa telenovelelor punându-şi amprenta şi asupra viitorilor părinţi sau a naşilor. Un fapt mai puţin obişnuit s-a întâmplat la Baia Mare, în urmă cu doi ani. O femeie nu a ştiut că va aduce pe lume tripleţi, astfel că nu a avut timp să le aleagă nume pentru cele trei fetiţe. Aceasta le-a pus repede primele trei litere ale alfabetului: A, B şi C!

Amsterdam, Lisabona, Carlos Vasile sau Juan Alberto Ionescu sunt numai câteva dintre numele mioritice care fac senzaţie. Din dorinţa de a deveni cât mai inventivi, românii cad uneori în ridicol şi numele pe care le primesc uneori cei mici sunt cel puţin ciudate. În anumite cazuri, la majorat, tinerii aleg să-şi schimbe numele mai “deosebit” din acte cu unul utilizat mai frecvent.


Sursa
2010-09-29 00:05:16Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:11:24NoSugarPolitics despre puciul din Rusia și altele —» Curaj.TV | Media alternativă
09:41:20Lansarea cărții „Anton Mater, ispitele sceni și ale ecranului” —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
05:40:33Pentru copiii de la Tabăra de Vară a Alianței Franceze vara a început cu lecții —» BiblioCity
03:03:44the crew —» turn up the silence
01:18:15for pride month year around —» turn up the silence
18:04:00Jupiter in Gemeni (2024 - 2025) pentru toate zodiile. —» codul omega
15:40:37AVIZUHA —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:12:54Exerciții de discernământ. Ce s-ar putea întâmpla după alegerile prezidențiale și referendum… —» Nicolae Federiuc
08:04:02Au luat la lucru om cu dizabilități, și l-au abandonat —» Curaj.TV | Media alternativă
14:54:52Contribuția neprețuită a voluntarilor la Bibliotecă —» BiblioCity
12:17:27La mare, la soare… —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:41:14Independentul Mihai Polițeanu este noul primar ales al Municipiului Ploiești —» Curaj.TV | Media alternativă
09:27:07Ce-i cu solul la Purcari?! —» Fine Wine
07:41:29Vai, sărmana turturică… —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
07:26:15Rock, folclor și pop simfonic la Cluj Symphony Experience 2024 —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
16:49:42Reciclarea RetuRo pe re-pet —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
14:58:33O vacanță de vis pentru copii —» BiblioCity
13:03:44Relevanți de ziua lor. De ce instituțiile publice din Moldova trebuie să inspire și motiveze angajații. —» Efrosnatalita’s Blog
09:29:04„Orașul meu cu umeri albi de piatră” —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
06:04:25당리맛집 Restaurants that serve food relevant to modern health —» Curat Murdar, Coane Fanica
05:26:12VĂ INTERESEAZĂ AVANGARDA? —» Leo Butnaru
17:43:40zâna —» turn up the silence
14:24:13Verile pline de cunoaștere în Universul STREAM la Bibliotecă —» BiblioCity
12:30:11,,Moldova – UE – viitorul nostru comun”. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:22:10Protest la Parlament pentru cetățenie fără birocrație —» Curaj.TV | Media alternativă