Unele dintre cele mai ciudate/bizare nume din Romania.

Unde puteti sa intalniti cele mai ciudate nume decat in Romania.

Cel mai frecvent “nume curios” este Curcă, acesta fiind întâlnit la aproximativ 4.600 de persoane. La polul opus, găsim nume precum Semafor, Hitler şi Prostu, toate bifând în Anuarul Statistic al României o singură dată. În top mai întâlnim români care au fost botezaţi Păsărică, aici având aproximativ 1.600 de cazuri, Bucă, aproape trei mii de cetăţeni având acest nume, şi Bounegru, 611 locuitori fiind botezaţi astfel.

Numele Mortu este folosit la aproximativ 581 de locuitori, Găleată la 276 de cetăţeni, în timp ce 226 de oameni sunt strigaţi Pipi. În acte mai găsim 244 de cetăţeni ai României care poartă numele de Puţică, Jegu este întâlnit de 90 de ori, Regulatu de 27, Sfârc de 16, Bulan de şapte ori şi Coi de trei ori.

Firi inventive, românii nu au scăpat din vedere nici forţele de ordine, astfel că putem găsi şi nume precum Justiţia, Poliţia sau Jandarmeria. Nu au fost uitate Pompierul, Ambulanţa şi Crucea, dar nu s-a putut trece nici peste denumiri de fructe: Lămâie, Pepene, Strugurel, Garofiţa, Roşie şi Portocala. Şi cum fructele au nevoie de Castron, atunci şi acest nume apare în Anuarul Statistic al României de 25 de ori, iar Botderaţă figurează la 48 de persoane în acte.

Însă inventivitatea oamenilor din ţara noastră nu s-a oprit aici. În statistici mai găsim numele Gunoi, de 45 de ori, Găinaţ este întâlnit de aproape 60 de ori, Nespălatu de 70, în timp ce Curu şi Acru înregistrează sub şapte cazuri fiecare. Şi cum funcţiile înalte ale Statului nu aveau cum să scape nici ele, găsim numele de Ministru, de 22 de ori, Preşedinte, de zece, dar şi alte cazuri mai curioase precum Sarmisegetuza, Bour şi Boroboaţă.

Mai mult, multă lume încearcă să devină inventivă şi alege copiilor nume de oameni celebri, însă trecute în acte, acestea capătă un accent ciudat pentru ţara noastră. Iată câteva astfel de exemple foarte concludente: Poenaru Beckam Figo Zidan, Joacă-Bine Mirel, Cojocaru Tom Mac Bil Bob Constantin, Păsărică Alexandru Dick, Ion Mariano Monamour şi Sava Superman.

În unele cazuri, autorităţile au reuşit “performanţa” de a greşi numele părinţilor. Astfel, Alexandru Florin Grigore, din localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, are trecut în buletin, Mihai numele tatălui şi Viorel numele mamei. Pentru a ne elucida dacă la numele mamei este vorba de Viorela sau de Mihaela atunci trebuie ca să facem un drum până la Evidenţa Populaţiei din judeţul Giurgiu.

La alegerile din 2008, românii au avut pe listele de vot nume care de care mai interesante. Cetăţenii cu drept de vot din ţara noastră ar fi putut opta pentru a trimite în Parlament demnitari precum Gheorghe Brotac, Emil Bostan, Mugurel Butuc, Neculai Răţoi, Ioan Bolovan, Petru Carcaletee, William Brânză şi Gigel Ştirbu.

În ceea ce priveşte numele de bebeluşi, în ţara noastră cele mai căutate au ajuns să fie Jose Armando, Ronaldo sau Cassandra, influenţa telenovelelor punându-şi amprenta şi asupra viitorilor părinţi sau a naşilor. Un fapt mai puţin obişnuit s-a întâmplat la Baia Mare, în urmă cu doi ani. O femeie nu a ştiut că va aduce pe lume tripleţi, astfel că nu a avut timp să le aleagă nume pentru cele trei fetiţe. Aceasta le-a pus repede primele trei litere ale alfabetului: A, B şi C!

Amsterdam, Lisabona, Carlos Vasile sau Juan Alberto Ionescu sunt numai câteva dintre numele mioritice care fac senzaţie. Din dorinţa de a deveni cât mai inventivi, românii cad uneori în ridicol şi numele pe care le primesc uneori cei mici sunt cel puţin ciudate. În anumite cazuri, la majorat, tinerii aleg să-şi schimbe numele mai “deosebit” din acte cu unul utilizat mai frecvent.


Sursa
2010-09-29 00:05:16Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

08:49:10El sueño por Jorge Luis Borges / Visul de Jorge Luis Borges —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:22:07RANĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:03:21Un nou club de lectură la Biblioteca de Arte —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
18:43:09PUNCT OCHIT, PUNCT RATAT! —» Sergiu Mocanu
02:25:56Special Webinar on March 28: WooCommerce 101 — How to Set Up a Store —» Ileana Pîrgaru
20:33:05Capcanele conjugării verbelor (2)  —» Moldova Creștină
14:13:37WordPress wallpapers —» Ileana Pîrgaru
12:52:23Duminica Floriilor - Intrarea triumfală a Domnului Iisus Hristos în Ierusalim. Semnificațiile salciei în Creștinism —» Eleonora Lisnic în versuri
12:12:47Republica Moldova – firmă-fantomă cu proprietari fictivi —» Nicolae Federiuc
12:07:40Am lansat portalul de știri ZIUA.MD —» Nicolae Federiuc
04:50:32DIN POEZIA AVANGARDEI UCRAINENE —» Leo Butnaru
14:19:55Judecata de Acum #EdițieSpecială | Profesorul de civism —» Curaj.TV | Media alternativă
11:34:16Cum influențează indicatorii bibliometrici ai directorilor de proiecte finanțarea cercetării în Republica Moldova? —» Gheorghe Cuciureanu
06:24:18ÎN FAȚA ZIDURILOR, CETĂȚILOR... —» Leo Butnaru
06:07:48URME, RĂNI —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:43:47Valorificarea operei hasdeistice, digitizată din Colecția „Carte veche și rară” a Bibliotecii Centrale a BM „B.P. Hasdeu”: Expoziție aniversară (2) —» BiblioCity
15:43:18Valorificarea operei hasdeistice, digitizată din Colecția „Carte veche și rară” a Bibliotecii Centrale a BM „B.P. Hasdeu”: Expoziție aniversară (1) —» BiblioCity
13:21:39Poezia în viața noastră —» BiblioCity
13:20:50,,Magic Creator” - serviciul de recreere și dezvoltare a imaginației utilizatorilor —» BiblioCity
12:59:21Ziua Internațională a Poeziei la Biblioteca „Onisifor Ghibu" —» BiblioCity
12:33:57Leonid Popescu între cuvânt și culoare … —» BiblioCity
12:19:09Lecţia publică „Republica Moldova Zonă de risc seismic” la Biblioteca „Onisifor Ghibu” —» BiblioCity
08:56:45POEZIA AVANGARDELOR VECINE, RUSĂ ȘI UCRAINEANĂ —» Leo Butnaru
14:07:32De la suflet la suflet, împreună, din toată inima pentru Turcia./ —» Curaj.TV | Media alternativă
13:54:01ZIUA MONDIALĂ A POEZIEI CU POETA NATALIA MAZÎLU-MIRON —» Biblioteca Publică or.Rîşcani