Unele dintre cele mai ciudate/bizare nume din Romania.

Unde puteti sa intalniti cele mai ciudate nume decat in Romania.

Cel mai frecvent “nume curios” este Curcă, acesta fiind întâlnit la aproximativ 4.600 de persoane. La polul opus, găsim nume precum Semafor, Hitler şi Prostu, toate bifând în Anuarul Statistic al României o singură dată. În top mai întâlnim români care au fost botezaţi Păsărică, aici având aproximativ 1.600 de cazuri, Bucă, aproape trei mii de cetăţeni având acest nume, şi Bounegru, 611 locuitori fiind botezaţi astfel.

Numele Mortu este folosit la aproximativ 581 de locuitori, Găleată la 276 de cetăţeni, în timp ce 226 de oameni sunt strigaţi Pipi. În acte mai găsim 244 de cetăţeni ai României care poartă numele de Puţică, Jegu este întâlnit de 90 de ori, Regulatu de 27, Sfârc de 16, Bulan de şapte ori şi Coi de trei ori.

Firi inventive, românii nu au scăpat din vedere nici forţele de ordine, astfel că putem găsi şi nume precum Justiţia, Poliţia sau Jandarmeria. Nu au fost uitate Pompierul, Ambulanţa şi Crucea, dar nu s-a putut trece nici peste denumiri de fructe: Lămâie, Pepene, Strugurel, Garofiţa, Roşie şi Portocala. Şi cum fructele au nevoie de Castron, atunci şi acest nume apare în Anuarul Statistic al României de 25 de ori, iar Botderaţă figurează la 48 de persoane în acte.

Însă inventivitatea oamenilor din ţara noastră nu s-a oprit aici. În statistici mai găsim numele Gunoi, de 45 de ori, Găinaţ este întâlnit de aproape 60 de ori, Nespălatu de 70, în timp ce Curu şi Acru înregistrează sub şapte cazuri fiecare. Şi cum funcţiile înalte ale Statului nu aveau cum să scape nici ele, găsim numele de Ministru, de 22 de ori, Preşedinte, de zece, dar şi alte cazuri mai curioase precum Sarmisegetuza, Bour şi Boroboaţă.

Mai mult, multă lume încearcă să devină inventivă şi alege copiilor nume de oameni celebri, însă trecute în acte, acestea capătă un accent ciudat pentru ţara noastră. Iată câteva astfel de exemple foarte concludente: Poenaru Beckam Figo Zidan, Joacă-Bine Mirel, Cojocaru Tom Mac Bil Bob Constantin, Păsărică Alexandru Dick, Ion Mariano Monamour şi Sava Superman.

În unele cazuri, autorităţile au reuşit “performanţa” de a greşi numele părinţilor. Astfel, Alexandru Florin Grigore, din localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, are trecut în buletin, Mihai numele tatălui şi Viorel numele mamei. Pentru a ne elucida dacă la numele mamei este vorba de Viorela sau de Mihaela atunci trebuie ca să facem un drum până la Evidenţa Populaţiei din judeţul Giurgiu.

La alegerile din 2008, românii au avut pe listele de vot nume care de care mai interesante. Cetăţenii cu drept de vot din ţara noastră ar fi putut opta pentru a trimite în Parlament demnitari precum Gheorghe Brotac, Emil Bostan, Mugurel Butuc, Neculai Răţoi, Ioan Bolovan, Petru Carcaletee, William Brânză şi Gigel Ştirbu.

În ceea ce priveşte numele de bebeluşi, în ţara noastră cele mai căutate au ajuns să fie Jose Armando, Ronaldo sau Cassandra, influenţa telenovelelor punându-şi amprenta şi asupra viitorilor părinţi sau a naşilor. Un fapt mai puţin obişnuit s-a întâmplat la Baia Mare, în urmă cu doi ani. O femeie nu a ştiut că va aduce pe lume tripleţi, astfel că nu a avut timp să le aleagă nume pentru cele trei fetiţe. Aceasta le-a pus repede primele trei litere ale alfabetului: A, B şi C!

Amsterdam, Lisabona, Carlos Vasile sau Juan Alberto Ionescu sunt numai câteva dintre numele mioritice care fac senzaţie. Din dorinţa de a deveni cât mai inventivi, românii cad uneori în ridicol şi numele pe care le primesc uneori cei mici sunt cel puţin ciudate. În anumite cazuri, la majorat, tinerii aleg să-şi schimbe numele mai “deosebit” din acte cu unul utilizat mai frecvent.


Sursa
2010-09-29 00:05:16



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

14:54:38Pentru copiii de la Tabăra de Vară a Alianței Franceze vara a început cu lecții —» BiblioCity
14:54:13La Tabără, la Bibliotecă vin copii talentați —» BiblioCity
14:53:49În vacanța mare? De unul singur? Oare cum ar fi? —» BiblioCity
14:53:27Orice întâlnire a copiilor cu scriitorii devine un eveniment memorabil —» BiblioCity
14:52:43Cartea cea de toate zilele. Adevărată lecție de educație patriotică și spirituală —» BiblioCity
14:52:19Copii și Cuvinte. O Vacanță Mare cu o Scriitoare Mare este o Poezie scrisă împreună —» BiblioCity
14:51:57CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
14:49:23GHICITORI PE PORTATIV. Scriitoarea Marcela Mardare și-a amintit de elevii săi de cândva —» BiblioCity
17:35:45IHTIANDRU —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:16:32105 ani de la nașterea artistului plastic Gleb Sainciuc —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
14:45:27EDITORIAL | Cazul „expertului” pedofil și noua mare provocare a lumii „moderne” —» Nicolae Federiuc
11:04:24DACĂ CITIȚI ÎN BULGARĂ, UN INTERVIU DIN REVISTA „FLACĂRA”, EDITATĂ DE UNIUNEA SCRIITORILOR DIN BULGARIA Leo Butnaru - Ognian Stamboliev —» Leo Butnaru
03:42:46PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:02:18EXTRAS DIN INTERVIU —» Leo Butnaru
03:01:20JURNALUL CA MEMORIE, 1992 —» Leo Butnaru
10:18:42Primul concediu în patru cu Ilinca și Matei (probabil ultimul în Creta) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
16:32:16Marea strategie scurtcircuitată —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:32:49CARTEA cu ochi de copii – cartea cu poezii. Drago Mir – DRAG LUMII NOASTRE, LUMII COPILAȘILOR —» BiblioCity
04:10:45PĂMÂNTUL FĂGĂDUINȚEI / POEME —» Leo Butnaru
19:04:43PLOAIE —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:11:39Mărturii din GULAG filmate la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
06:46:22Cercetașii ingenioși vara la Bibliotecă —» BiblioCity
06:25:46Amintiri despre foame și canibalism —» Curaj.TV | Media alternativă
03:30:24JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
15:07:39Trei reguli de știut când servim spumant! —» Fine Wine