Păzea, că vin comuniștii!

Nu-l văzusem de mult pe Serafim Urecheanu în calitate de invitat principal la un talk-show. Președintele AMN, deși apare destul de frecvent în studiourile tv de la Chișinău, în ultima perioadă a făcut-o fiind însoțit ori de colegii săi de partid, ori de ceilalți lideri ai Alianței.

Aseară, la ”Cabinetul din Umbră”, de la Jurnaltv, Urecheanu a fost prezent alături de analiștii politici Nicolae Negru și Anatol Țăranu. Dincolo de subiectele arhicunoscute care au fost abordate în cadrul emisiunii, am reținut o replică din partea lui Urecheanu care m-a amuzat, dar, în același timp, și întristat. La un moment dat, când a fost pusă în discuție prezența slabă la referendumul din 5 septembrie care a și dus la eșuarea acestuia, președintele AMN, printre unele reproșuri la adresa celor doi analiști, dar și a presei în general, i-a avertizat pe telespectatori că ”pericolul revenirii comuniștilor la Putere este foarte mare”.

Nu știu dacă tocmai Urecheanu e cel mai nimerit om să facă asemenea remarci, în calitatea sa de politician și lider al Alianței pentru Integrare Europeană, construcție politică ce a guvernat țara exact un an de zile. Dacă replica venea din partea lui Negru sau Țăranu și suna ca o atenționare pentru liderul AMN, ar fi fost perfect în logica lucrurilor, mai ales că pericolul revenirii comuniștilor chiar există. De la fostul primar al Chișinăului, în schimb, m-aș fi așteptat la alte îndemnuri către alegători, ca aceștia să meargă și în această toamnă să-l voteze.

Aș fi vrut să aud realizările cu care se poate lăuda AMN-ul și AIE. Cum s-a implicat formațiunea dumnealui în campania electorală pentru referendum. Cum au activat unii deputați AMN, deoarece, ca un exemplu, domnii Cheptene și Platon, în decurs de un an de zile, nu s-au făcut remarcați cu nimic înafara faptului că au votat împotriva desființării Judecătoriilor Economice. Din păcate, Urecheanu, pe tot parcursul talk-show-ului a preferat mai mult să se lamenteze decât să vină cu un mesaj care i-ar fi adus pe alegători de partea formațiunii pe care o conduce.

Sper ca măcar ceilalți lideri ai Alianței, atunci când se vor afla în fața electoratului, vor avea și alte argumente dincolo de pericolul revenirii comuniștilor. Anticomunist am votat la 5 aprilie, la 29 iulie. Nu știu dacă și de această dată același argument va mai putea mobiliza alegătorii să iasă la urne. Referendumul a demonstrat asta.

Guvernul Filat a avut totuși unele realizări în decursul unui an de activitate. Este important ca în campania electorală, partidele componente ale AIE să știe cum să se folosească de ele. Și să fie prezentate în calitate de succese comune, dar nu fiecare să tragă la ”turta sa”, asta ca un apropo la felul în care și-a încheiat Urecheanu prestația la ”Cabinetul din Umbră”.


Sursa
2010-09-27 23:39:28



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

07:45:46Măcelarul din Lunca Prutului – fantoma emblematică a Maiei Sandu sau de ce pe „vremuri bune” lucrurile niciodată nu sunt așa cum par a fi?! —» Sergiu Mocanu
23:46:34Triangle of Sadness —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:59:10La Radio Guerrilla cu Mitoș Micleușanu —» .:EU:.
10:15:29YES-EU. CEVA ESENȚIAL... —» Leo Butnaru
10:30:40DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
18:26:54DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină